De volgende speelronde is weer aanstaande en dus is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Liefst 28 teams komen morgen in actie en daarnaast wordt er weer een clinic georganiseerd.

De eerste clinic, gegeven door KCC/SO natural 3, was succesvol. Morgen is het de beurt aan de selectie. Wellicht kunnen zij nog wat tips meegeven aan KCC/SO natural F1, dat morgen bij winst op Vitesse F3 haar koppositie kan versterken. KCC/SO natural D2 ontvangt het Delftse Excelsior D2. Kan de ploeg van Monirah Schep en Rowald de Wolf morgen haar eerste twee punten pakken? Voor KCC/SO natural B2 staat een interessante ontmoeting met Nieuwerkerk B1 op het programma en KCC/SO natural 9 reist af naar Zwijndrecht voor een wedstrijd tegen Albatros. Het volledige wedstrijdprogramma is uiteraard hier te vinden. 

KCC/SO natural - PKC/SWKGroep - 15:30, Sportpark Schenkel 
Ondanks een goede eerste helft wist KCC/SO natural geen punten af te snoepen van KZ/Hiltex. De zwart-witten verloren met 21-24 van de ploeg uit Koog aan de Zaan. Door de nederlaag staat KCC/SO natural gedeeld tweede, samen met vier andere teams. Slechts één team is nog ongeslagen in de Ereklasse B, en dat is PKC/SWKGroep, de tegenstander van morgen. 

PKC, dat vanaf dit jaar gecoacht wordt door Detlef Elewaut, is uitstekend begonnen aan de veldcompetitie. KZ/Hiltex werd in de 1e speelronde al met 20-28 opzij gezet. Vorige week werd TOP/Quoratio, dat weliswaar niet met de sterkste acht speelde, met 31-17 naar huis gestuurd. Dus is PKC tot nu toe de enige ploeg zonder nederlaag, en of KCC/SO natural daar verandering in gaat brengen, dat valt te betwijfelen. 

Of PKC/SWKGroep morgen met de basisacht naar Capelle aan den IJssel komt, is ook nog de vraag. Twee seizoenen geleden deed PKC dat niet, waardoor de Capellenaren nog lange tijd hoop had op één of twee punten. Uiteindelijk eindigde die wedstrijd in een 13-15 overwinning voor de uitploeg. 

In ieder geval staat er weer een mooie wedstrijd op het programma morgen. Tevens is het de laatste thuiswedstrijd op het veld dit jaar. Kom kijken morgen! 

KCC/SO natural 2 - PKC/SWKGroep 2 - 14:00, Sportpark Schenkel
Ook KCC/SO natural wist vorige week geen punten te pakken tegen de 'Koogers'. Al vroeg in de eerste helft keek de ploeg van Robin Diepenhorst tegen een ruime achterstand aan en deze klap wist KCC 2 niet meer boven te komen. Uiteindelijk verloor het tweede met 14-18. Morgen gaat het tegen PKC/SWKGroep 2 op jacht naar de punten.

PKC/SWKGroep 2 won tot nu toe met 21-23 van KZ/Hiltex 2 en TOP/Quoratio 2 werd met 29-22 verslagen en is de enige ploeg zonder puntenverlies. KCC/SO natural 2, de nummer 3 volgt op twee punten afstand. De vorige ontmoeting met PKC 2 op het veld eindigde nog in een 15-12 overwinning voor KCC/SO natural 2. Wordt er morgen weer gewonnen, of behoudt PKC haar ongeslagen status?

GKV/Enomics A1 - KCC/SO natural A1 - 12:30, Sportpark Molenvliet 
De A1 heeft nog geen steken laten vallen in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse. Promovendus Albatros A1 en PKC A2, dat al jarenlang in de Overgangsklasse draait, werden relatief eenvoudig opzij gezet. Hierdoor gaan de junioren van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers aan de leiding in de poule, samen met Sporting Delta A1 en Tilburg A1, die ook nog geen punten verspeeld hebben. Nummer 4 is GKV/Enomics A1, de tegenstander van morgen.

Twee jaar geleden speelden beide ploegen nog tegen elkaar in de Hoofdklasse. GKV/Enomics degradeerde dat seizoen naar de Overgangsklasse, KCC/SO natural een het seizoen daarna. Beide ploegen zullen graag weer een stap hogerop willen zetten, al gaat dat niet vanzelfsprekend. GKV won vorig weekend weliswaar met 9-15 van Albatros A1 (de ploeg waar KCC met 23-9 van won), maar afgelopen donderdag was Tilburg A1 met 12-15 te sterk.

Sporting Delta en Tilburg lijken de concurrenten van KCC/SO natural in deze nog jonge competitie, maar ook GKV is, net als veel andere teams in de poule, een niet te onderschatten ploeg. Morgen spelen Tilburg A1 en Sporting Delta A1 tegen elkaar, dus wanneer KCC/SO natural wint van GKV/Enomics, kan het profiteren. 

Fortis B1 - KCC/SO natural B1 - 11:35, Sportcomplex Diezestraat. 
Na nederlagen tegen PKC/SWKGroep B1 en Fortuna/Delta Logistiek is de B1 van Wouter Schippers en Remon Brands nog altijd op zoek naar de eerste twee punten. Om aansluiting te vinden met de bovenste vier, moet er ditmaal echt gewonnen gaan worden. Morgen reist de B1 af naar Oost-Souburg voor een ontmoeting met Fortis B1, een relatief onbekende tegenstander.

Fortis B1 eindigde vorig jaar als tweede in de B1e Klasse, maar promoveerde omdat DeetosSnel B2, de nummer 1 in die poule, geen recht op promotie had. En dus komt Fortis B1 weer voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 weer uit in de B-Hoofdklasse. Na twee wedstrijden is het net als KCC nog puntloos, al kwam het vorige week wel dichtbij een punt (16-14 nederlaag tegen PKC). 

De laatste keer dat de B1 in de Hoofdklasse tegen Fortis speelde, won het met 9-16. Dat is alweer 5 jaar geleden. Wint KCC/SO natural B1 na 5 jaar weer van Fortis B1 en pakt het de eerste punten?

Kinderdijk C1 - KCC/SO natural C1 - 11:15, Sportpark Molenzicht. 
KCC/SO natural C1 verraste vorige week door in Delft Fortuna/Delta Logistiek met 13-14 te verslaan. Morgen speelt de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum tegen Kinderdijk, een relatief onbekende, maar sterke ploeg. Vorig jaar eindigde het als promovendus op de vijfde plaats (veld) en deed het in de zaal mee met het NK C-Hoofdklasse.

Kinderdijk C1 heeft, net als KCC/SO natural C1, twee punten uit vier wedstrijden. Het versloeg Achilles C1 met 13-6, maar verloor met ruime cijfers (16-5) van PKC/SWKGroep C1, de ploeg waartegen KCC/SO natural C1 met 3-6 verloor. PKC C1 is het enige team in de poule dat nog ongeslagen is. Achter PKC staan liefst vijf ploegen op de tweede plaats, waaronder dus KCC/SO natural en Kinderdijk. Oranje Wit C1 en KCR C1 deelden vorige week de punten en staan zevende en achtste in de poule.

De winnaar van de ontmoeting tussen KCC en Kinderdijk kan zich in de top-4 nestelen. De verliezer zal tijdelijk naar onderen moeten kijken. Beide teams kennen elkaar niet echt, dus het zal ongetwijfeld een interessante wedstrijd worden morgen. 

Maassluis D1 - KCC/SO natural D1 - 10:00, Wipperspark 
De D1 wist vorige week geen goed vervolg te geven aan de 12-10 overwinning op Vitesse D1. Vorige week bracht Fortuna/Delta Logistiek D1 KCC de eerste nederlaag toe, waardoor beide ploegen de tweede plaats delen in de D-Hoofdklasse F. Maassluis D1 is de koploper in die poule.

Zij wonnen de eerste wedstrijd nipt van Fortuna/Delta Logistiek (11-10) en vorige week werd Vitesse D1 met 2-4 verslagen. Minieme verschillen dus, maar iedereen lijkt aan elkaar gewaagd in deze poule. Pakt de D1 van Ilona de Lange en Steven Verhoeff morgen haar tweede overwinning, of is Maassluis na dit weekend nog steeds ongeslagen? 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties