De korfbalfinaledag, dé dag van het korfbalseizoen, is dit jaar een stuk anders dan de voorgaande korfbalfinales. Niet alleen strijden zes teams in de Ziggo Dome in plaats van in Ahoy om de overwinning, maar strijden er dit jaar honderden andere teams voor een overwinning. Juist ja, het KNKV heeft besloten om een normaal competitieprogramma in te plannen op de dag van de korfbalfinale. Een zeer interessante beslissing. Gelukkig spelen de meeste teams nog op een redelijk tijdstip, waardoor de korfbalfinale gewoon gezien kan worden. Of de A-juniorenfinale en de kleine finale ook door iedereen gezien kan worden, is nog even de vraag.

Korfbalfinale of geen korfbalfinale, het belooft in ieder geval weer een mooi weekend te worden. Er komen weer veel teams in actie, waaronder de E2 van Nina Wierenga en Monirah Schep. Zij spelen thuis tegen KCR E2. Lukt het de E2 om de eerste overwinning te behalen in de zware poule? Ook KCC/SO natural A2 snakt naar een overwinning. Zij verkeren momenteel in een vormdip en verloren afgelopen speelronde nog van nummer laatst Nieuwerkerk A2. Aanstaande zaterdag spelen zij tegen Oranje Wit A2. Dan KCC/SO natural 3: die doen hele goede zaken in hun competitie, want zij lieten tot nu toe geen punten liggen door te winnen van ODO 2 en PKC/SWK Groep 4 en zij zien hun concurrenten steken laten vallen. Het derde is nu koploper en kan het verschil met de concurrentie vergroten als het morgen kan winnen van Maassluis 2. 

Ook de selectieteams komen weer in actie. KCC/SO natural 1 en 2 zijn nog vrij, maar druk bezig met de voorbereiding op de hervatting van het veldseizoen. Er werd afgelopen dinsdag nog geoefend tegen Hoofdklasser Sporting Delta. KCC/SO natural A1 speelt wel weer een competitiewedstrijd. Zij ontvangen een op papier gunstige tegenstander. KCC/SO natural B1 neemt het, na de verrassende overwinning op DeetosSnel B1, op tegen een andere ploeg uit Dordrecht en KCC/SO natural C1 speelt ook tegen een Dordtse ploeg. Welke teams dit allemaal zijn, dat leest u hieronder!

 

KCC/SO natural A1 - KZ/Hiltex A1 - 10:00 uur, Sportpark Schenkel. 
De A1 heeft het moeilijk op het veld. Tot nu toe behaalde het slechts twee punten uit zeven wedstrijden en staat het onderaan in de Hoofdklasse. Het verschil met de bovenste ploegen is gelukkig nog te overbruggen, maar daar zal de A1 hard voor moeten werken. Er moeten punten gepakt worden tegen de concurrenten en eventuele verrassingen tegen de bovenste twee, Fortuna en Groen Geel, zijn alleen maar mooi meegenomen. 

Morgen speelt KCC/SO natural tegen KZ/Hitlex A1. Beide ploegen troffen elkaar al drie keer (2x zaal, 1x veld). Tot nu toe bleek KCC/SO natural driemaal de sterkste ploeg tegen de ploeg uit Koog aan de Zaan. In de zaal wisselde die ploeg uitstekende resultaten (overwinning op Fortuna/Delta Logistiek en gelijke spelen tegen DVO/Accountor en PKC/SWK Groep) af met minder goede resultaten (nederlagen tegen KCC (2x) en Tempo). KZ/Hiltex blijkt een onvoorspelbaar team en dat is ook zo op het veld. Daar won het wel van TOP/Quoratio en AWDTV, maar verloor het weer van nummer laatst KCC/SO natural. 

Voor KCC/SO natural is de doelstelling morgen duidelijk: winnen. Om zich te handhaven, moet de A1 nog behoorlijk wat punten pakken. Bij een overwinning op KZ/Hiltex nadert KCC/SO natural haar concurrenten. Een nederlaag betekent dat de A1 zich zorgen moet maken en extra haar best moet doen. Morgen zal dus een belangrijke wedstrijd worden voor de ploeg van coaches Wilrik Wassink en Anton van der Heiden. 

Ondanks dat KCC/SO natural al drie keer won van KZ, zal de ploeg uit Koog aan de Zaan er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. Het belooft dan ook een zeer cruciale en interessante wedstrijd te worden in Capelle aan den IJssel. Kom ook kijken en moedig KCC aan!

KCC/SO natural B1- Sporting Delta B1 - 13:30 uur, Sportpark Schenkel
De B1 heeft de spanning in de top van de competitie weer teruggebracht. Vorige week won de B1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers met 21-22 van DeetosSnel B1 en zo staan beide ploegen nu op gelijke hoogte met 15 punten. Oranje Wit lijkt af te haken in de strijd om de eerste plaats, want zij verloren met 12-10 van Sporting Delta B1, de tegenstander van KCC/SO natural B1 aanstaande zaterdag. 

Verrassend kan je de overwinning van Sporting Delta op Oranje Wit niet meer noemen. Sporting Delta staat weliswaar op de vijfde plaats, maar het liet in de zaal al zien dat het over veel kwaliteit beschikt. Sporting Delta werd in de zaal kampioen en strandde in de kwartfinales om het Nederlands Kampioenschap tegen Unitas/Perspectief, dat later de finales bereikte. Ook op het veld is Sporting Delta bezig aan een goede reeks: er werd van het hogergeplaatste Nieuwerkerk B1 gewonnen en de week erna moest nummer 2 Oranje Wit eraan geloven. 

KCC/SO natural staat samen met DeetosSnel bovenaan, maar op onderling resultaat staat de ploeg uit Dordrecht er beter voor. KCC/SO natural B1 zal dus punten moeten blijven pakken en het moet hopen op nog meer puntenverlies van DeetosSnel, dat de laatste weken uit vorm lijkt te zijn. De zwart-witten moeten eerst eens zien te winnen van Sporting Delta B1. Uit werd er nog met 9-19 gewonnen. Zal de eindstand in Capelle aan den IJssel ook ruim zijn, of verrast Sporting Delta ook KCC/SO natural?

KCC/SO natural C1 - Oranje Wit C1 - 10:30, Sportpark Schenkel 
De C1 kan ook zomaar eens de verrassing worden in de poule. De ploeg van Gerbert Schippers en Stefan Dekkers draait uitstekend mee in de veld Hoofdklasse en na een moeilijke zaalperiode hervatte de C1 het veldseizoen met twee overwinningen. De concurrenten daarentegen lieten punten liggen. Vorige week werden de verschillen in de top-3 nog kleiner, want PKC/SWK Groep verloor van DSC C1, de ploeg waartegen KCC/SO natural nog had gewonnen.

Morgen speelt de C1 tegen Oranje Wit C1, de koploper met 14 punten. KCC/SO natural, dat op de derde plaats staat, heeft er eentje minder. Oranje Wit draait een goed veldseizoen en verloor tot nu toe nog maar twee keer. Alleen nummer 6 Sporting Delta C1 en nummer 4 DSC C1 wisten te winnen van de ploeg uit Dordrecht, en afgelopen weken won Oranje Wit van DeetosSnel C1 en Tilburg C1, al leek het wel veel moeite te hebben aan deze twee ploegen.

Mocht KCC/SO natural winnen, dan gaat het over Oranje Wit heen en kan het zelfs koploper worden mocht PKC/SWK Groep wederom punten verspelen. Oranje Wit kan echter afstand nemen van de nummer 3 van de competitie als zij morgen winnen. Kan KCC/SO natural verrassen morgen?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties