Na een lange en mooie zaalperiode mogen we weer het veld op. In de afgelopen weken oefenden al veel teams, aanstaande zaterdag beginnen teams weer fris en fruitig aan de tweede helft van het veldseizoen en het weer lijkt ons goedgezind. Alleen KCC/SO natural 1, 2 en A1 hebben nog een paar weken rust. 

Er staan in ieder geval weer veel interessante wedstrijden op het programma. Er zijn veel teams te bewonderen op de KCC-velden. Zoals KCC/SO natural F3. Zij speelden in de zaal al veel leuke oefenwedstrijdjes en morgen speelt het team van Sabine Postma en Noa Kroon thuis haar eerste competitiewedstrijd tegen Korbis F3. Heel veel succes, F3! KCC/SO natural 3, dat in de eerste klasse H met twee andere ploegen gedeeld eerste staat, neemt het op tegen laagvlieger ODO 2. KCC/SO natural A2, de nummer 2 in de eerste klasse G, speelt tegen Kinderdijk A1. De B1, C1 en D1 komen morgen ook in actie. Tegen wie spelen deze teams? U leest het in de voorbeschouwing.

KCC/SO natural B1 - Vitesse B1 - 13:30, Sportpark Schenkel 
De ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers schitterde afgelopen zaalseizoen, maar helaas strandde het in de halve finales om het Nederlands Kampioenschap B-junioren tegen Groen Geel B1. Die ploeg zou twee weken later Nederlands Kampioen worden door Unitas/Perspectief B1 te verslaan. Ondanks dat KCC/SO natural B1 de finale niet haalde, zullen zij vol trots terugkijken op het afgelopen zaalseizoen en zich vol richten op de tweede helft van het veldseizoen.

De B1 staat tweede in de B-junioren Hoofdklasse C, met drie punten achterstand op de koploper DeetosSnel B1, dat ook (verrassend) strandde in de halve finales om het Nederlands Kampioenschap. In de eerste helft van het veldseizoen verspeelde de B1 drie punten: het verloor van DeetosSnel B1 en speelde gelijk tegen buurman Nieuwerkerk B1. Momenteel is DeetosSnel B1 de ongeslagen koploper in de poule. Zij verloren nog zelfs geen enkel punt. KCC/SO natural volgt op drie punten, en eigenlijk zijn Oranje Wit B1 en Nieuwerkerk B1 de enige ploegen die nog redelijk dichtbij komen. 

Morgen speelt de B1 tegen laagvlieger Vitesse B1, dat op het veld nog maar drie punten wist te behalen. Zij speelden gelijk tegen Valto B1 en wonnen van PKC/SWK Groep B1 en de ploeg uit Barendrecht weet dat het nog wat punten moet gaan pakken om zich te handhaven in de Hoofdklasse. 

De eerste wedstrijd tussen Vitesse en KCC/SO natural eindigde in een duidelijke 5-20 zege voor KCC/SO natural. Gaat de B1 morgen net zo makkelijk winnen of krijgt het te maken met een veel sterker Vitesse? Het kampioenschap in de eerste klasse (zaal) en hun deelname aan het Nederlands Kampioenschap eerste klasse zal ze vast en zeker goed hebben gedaan. We gaan het zien morgen!

KCC/SO natural C1 - DSC C1 - 10:00, Sportpark Schenkel
Eindelijk mag de C1 weer het veld op. Het was geen lekker zaalseizoen voor het door blessures geplaagde team maar toch wist de C1 zich uiteindelijk knap te handhaven in de Hoofdklasse. Uiteindelijk werden er vijf punten gehaald in de zaal. Dat zijn er vier minder dan het aantal punten dat tot nu toe op het veld behaald werd. 

De C1 van Gerbert Schippers en Stefan Dekkers staat namelijk knap derde in de C-Hoofdklasse. PKC/SWK Groep en Oranje Wit bleken net iets sterker dan de Capellenaren, maar de C1 behaalde wel genoeg punten tegen de andere ploegen. Nu is het de taak aan de C1 om de vorm van het veldseizoen weer op te pakken. Morgen wordt er gespeeld tegen DSC C1. 

In Eindhoven werd datzelfde DSC nog knap verslagen met 7-8. De Eindhovenaren maakten verder niet veel meer fouten dan KCC en volgen op een puntje afstand. DSC C1 is daarnaast een productieve ploeg. Zij scoorden in de eerste helft van het veldseizoen met 77 doelpunten de meeste doelpunten van alle ploegen in de Hoofdklasse D. 

Het belooft morgen in ieder geval een mooie wedstrijd te worden. Gaat KCC/SO natural C1 wederom verrassen tegen DSC of neemt DSC te punten mee naar huis? 

Fortuna/Delta Logistiek D1 - KCC/SO natural D1 - 10:00, Sportpark Kruishuitweg 
De D1 van Milou Wierenga en Mariska Brands beschikt over behoorlijk wat talent en dat liet het regelmatig zien. Helaas zakte het in de tweede helft van het zaalseizoen een beetje in en daardoor eindigde voorlaatste in de Hoofdklasse. KCC/SO natural D1 eindigde vorig jaar vierde op het veld, dat recht gaf op een plaats in de Hoofdklasse waarin teams zullen strijden om een plek die recht geeft op plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap veld. 

De D1 komt met HKV/Ons Eibernest D1, Albatros D1 en Fortuna/Delta Logistiek D1 bekende tegenstanders tegen. Tegen de Eibers, met Jan Bongers als coach, werd in de voorbereiding op het zaalseizoen geoefend. Albatros en Fortuna zaten bij KCC/SO natural D1 in de poule. 

Fortuna/Delta Logistiek D1 is een sterk team en werd in de zaal overtuigend kampioen. KCC/SO natural D1 was niet in staat om punten af te pakken van de ploeg uit Delft. Er werd met 3-10 en 16-11 verloren. Morgen spelen beide ploegen dus voor de derde keer tegen elkaar. Is driemaal scheepsrecht voor KCC/SO natural of begint Fortuna/Delta Logistiek, de nummer 8 van het Nederlands Kampioenschap zaal, goed aan het veldseizoen?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 december 2023 tegen KZ/Keukensale.com 1 om 19:30 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties