KCC/SO natural heeft met Richard van Vloten en Marc Verberk nieuwe trainers voor het eerste team aangetrokken. Zij volgen Jan Bongers en Arthur Carolus op die aan hun derde en laatste seizoen in Capelle bezig zijn. Richard van Vloten is momenteel eindverantwoordelijk bij DSC uit Eindhoven en Marc Verberk is bij diezelfde club trainer/coach van het tweede. Bij KCC/SO natural zullen zij als duo aan de slag gaan met het vlaggenschip, waarbij van Vloten eindverantwoordelijk wordt.

"Dit is een mooie club met een sterke selectie die ik als trainer met regelmaat ben tegengekomen. Ik kijk er dan ook naar uit om aan de slag te gaan en de spelers verder te helpen in de toch al mooie ontwikkeling die ze afgelopen seizoenen hebben meegemaakt", aldus van Vloten. Over de samenwerking zegt Verberk: "Het was mooi dat KCC/SO natural ons benaderde als duo, wij hadden namelijk al besproken dat verdere samenwerking na de periode DSC een goede optie was. We werken nu al twee seizoenen intensief samen en vullen elkaar qua communicatiestijl perfect aan". Het bestuur en de Technische Commissie van KCC/SO natural zijn zeer verheugd met de aanstelling van beide ervaren trainers.

Profielen
Als speler heeft van Vloten o.a. historie bij Eibernest, DKOD en DVO. Daarnaast heeft hij gespeeld in het Nederlands team <23. Na zijn spelerscarrière is hij begonnen als trainer bij ODIK. Later is hij actief geweest bij SKF, Riviera (Belgische topleague) en nu vier jaar bij DSC waarmee hij momenteel op de derde plaats in de Hoofdklasse A staat. Daarnaast is de man uit Ede al 15 jaar samen met Henriët Brandsma: voormalig speelster van DVO, Dalto en het Nederlands Team.

Verberk is een echte DSC-er en heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van de club uit Eindhoven. Als speler heeft Verberk maar liefst 18 seizoenen in het eerste gezeten van de club die voorheen DETO heette en reikte in die rol tot de overgangsklasse. Als trainer heeft hij de talenten van de A1, het tweede en het eerste van de vereniging in diverse periodes als eindverantwoordelijke onder zijn hoede gehad. Hoogtepunten waren kruisfinales met de A1 en promotie naar de Hoofdklasse met het 1e team.

Foto: Wim den Besten

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 23 september 2023 tegen HKC (Ha) 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties