Na de nederlaag tegen koploper Wageningen vorige week was het zaak om vandaag tegen SKF (de nummer laatst) de draad weer op te pakken. En dat lukte uiteindelijk. Door een vrij eenvoudige 25-21 overwinning (waar de dames een groter aandeel hadden in de score dan de heren) en de nederlaag van Rohda staan de zwart-witten nu weer op de 2e plaats en die plek geeft recht op het spelen van de play-offs.

20160123   KCC 1   SKF 1De wedstrijd stond onder leiding van de heren Voskamp en Roos. Met Michiel Last en Stephan Groeneweg in de basis voor de nog geblesseerde Sven Wierenga en Steven Verhoeff schoot KCC/SO natural werkelijk uit de startblokken. Voordat het publiek het in de gaten had was Mariska Brands weg bij haar tegenstandster en was het binnen 15 seconden al 1-0. Dat je Van der Steen nooit teveel ruimte moet geven bleek een minuut later toen hij zo vrij als een vogel de 2-0 binnenknalde. We waren pas 1:20 onderweg. SKF komt terug tot 2-1. Opvallend was dat alles bij SKF werd gespeeld via de spitsen Van Munster en IJzerman die gezamenlijk 11 van de 21 Veenendaalse goals produceerden. Na de 2-1 was het weer de beurt aan de thuisploeg die via een strafworp van Michiel Last en Nik van der Steen op 4-1 kwamen na 3,5 minuut spelen. Werd het dan weer een ouderwets heerlijk avondje KCC? 3,5 minuut spelen 4 goals? Na de 4-2 werd het wat onrustig op de reservebank van SKF, nadat scheidsrechter een vrije bal die gescoord werd, op het oog ten onrechte afkeurde, opnieuw liet nemen en die toen gemist werd. Voordeel, zo zou coach Sprangers gewild hebben, maar dat werd niet gegeven. In plaats van de 4-3 tilden Demi van Oosten (die een puike pot speelde en 4 keer tot scoren kwam) en Michiel Last de score naar 6-2 na 8 minuten. Tijd voor een time-out bij SKF want Sprangers was niet tevreden over het vertoonde spel van zijn spelers. Dit verdiende een pluim voor de KCC-defensie.

KCC/SO natural bleef strak verdedigen maar kon niet voorkomen dat SKF na de time-out de 6-3 scoorde. Geen paniek in de tent want binnen de minuut scoorden Nik van der Steen en wederom Demi van Oosten de 7-3 en 8-3. Via 8-4 en 9-5 werd het Capelse gaspedaal even ingedrukt en werd SKF binnen 2 minuten door goals van Demi van Oosten, Michiel Last en Mariska Brands, waarbij het een compleet open huis was in het veld, op een 12-5 achterstand getrakteerd. Door van Munster bleef SKF lichtelijk in de wedstrijd, maar het gat bleef 7 na een schot van Stephan Groeneweg (13-6). Er leek dus een grote overwinning aan te komen maar dat liep toch anders. SKF zette aan en KCC/SO natural verslapte eventjes waardoor de gasten terug konden komen tot 13-9. Tussendoor werd het entertainmentgehalte nog even getest in het veld toen SKF in de rebound de onderlinge communicatie niet op orde had en als twee honden vechten om een been, gaat KCC/SO natural er mee heen. Een komisch moment wat de wedstrijd eventjes nodig had. Na een time-out van KCC/SO natural brachten Milou Wierenga (14-9) en Mariska Brands met een droge knal de ruststand op 15-10.

Na de thee kwam SKF het beste uit de kleedkamer. Binnen 3 minuten was het 15-12 en leek het weer een wedstrijd te gaan worden. De eerste 5 minuten waren niet de beste minuten van KCC/SO natural. Men moest meer reboundwerk onder de korf gaan winnen want de aanvallen waren maar van korte duur. Via Stephan Groeneweg, die wederom een goede pot speelde, werd het 16-12. SKF bracht een nieuwe heer, maar vanaf minuut 11 werd de wedstrijd toch wel in KCC's voordeel beslist. Na de 16-13 waren het Nik van der Steen, Stephan Groeneweg en Michiel Last die de stand naar een o zo belangrijke 19-13 tilden met nog 13 minuten op de klok. Met nog 10 minuten te spelen en na een frommelgoal onder de korf van Van Ofwegen moest er nog 10 minuten geknald worden, zo oordeelde Carolus vanaf de bank. Dat geknal waren helaas kleine knalletjes want KCC/SO natural scoorde nog wel de 21-14 maar daarna liet het de teugels vieren, maakte onbegrijpelijke fouten waardoor SKF alsnog op simpele wijze tot 23-20 kon komen met nog 3,5 minuut te spelen. Gaat het dan alsnog de foute kant op? Groeneweg vond dat dit niet kon en met nog 2 minuten gaf hij de definitieve genadeklap (24-20). KCC/SO natural speelde de wedstrijd uit en pakte uiteindelijk een 25-21 overwinning en door de 27-22 nederlaag van Rohda (A) tegen Nic/Alfa College, staat KCC/SO natural nu weer op de 2e plaats. 

Een mooie avond dus voor KCC/SO natural die volgende week (zaterdag 30 januari, 19:45 uur) vervolgd moet worden als de thuiswedstrijd tegen OVVO/De Kroon gespeeld wordt. Om 18:00 uur spelen de reserves van KCC/SO natural en OVVO/De Kroon hun wedstrijd. Zorgt u dat u erbij bent, wij zijn er in ieder geval!

Doelpunten: Nik van der Steen 7x, Michiel Last 5x, Demi van Oosten en Stephan Groeneweg ieder 4x, Mariska Brands 3x, Milou Wierenga en Adriënne van Ofwegen ieder 1x.

Meer foto's van deze wedstrijd, het team van de week, het oplopen en de handtekeningenjacht achteraf vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties