Na de knappe overwinning uit tegen Rohda vorige week (waar OVVO dit weekend wel verloor) speelde KCC/SO natural afgelopen zaterdag tegen koploper Wageningen. Thuis werd er dik verloren en ook afgelopen zaterdag wilde het niet lukken tegen de blauw-witten en stond er na 50 minuten een 28-21 eindstand op het scorebord.

Met drie blessures wisten coaches Jan Bongers en Arthur Carolus dat het lastig zou worden tegen de koploper waar met name de heren een belangrijke scorende rol spelen. In de meest sfeervolle uithal dit zaalseizoen nam Wageningen binnen twee (!) minuten een 4-0 voorsprong, was het na 10 minuten 6-2 en was de toon van de wedstrijd gezet. KCC/SO natural wist zich te herstellen en was 7 minuten lang de bovenliggende partij en dat leverde een 6-5 tussenstand op. Dat zou echter de enige periode zijn deze wedstrijd. Met name de veel betere rebound bij Wageningen zorgde ervoor dat de ploeg kon blijven aanvallen. Zo was het al snel 10-5 en in de rust 12-8.

Na rust probeerden Bongers en Carolus de wedstrijd te laten kantelen door enkele wissels, maar dit was zo'n typische wedstrijd waar je als coach eigenlijk alles kan doen maar je voelt dat het hem niet gaat worden. Wageningen bleef gewoon door scoren en via 18-10 was het met nog 7 minuten te spelen 26-14 en leek er een hele grote nederlaag aan te komen. In de slotfase liet Wageningen de teugels misschien iets vieren en liep het wat beter bij KCC/SO natural zodat het via 26-18 uiteindelijk 28-21 werd.

Een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen en de lichtpuntjes blijven zien. Waren die er dan? Ja wel degelijk. Zo speelde Stephan Groeneweg zijn eerste volledige wedstrijd. Stephan speelde tegen topschutter Rik Brouwer, liet twee goals door in de eerste minuut, ging toen strakker verdedigen en legde zijn tegenstander volledig aan banden zodat hij de hele wedstrijd niet meer scoorde. En ook Adrienne van Ofwegen was uitstekend in vorm met vijf goals.

Volgende week speelt het eerste thuis om 19:45 uur tegen SKF. Daar zal de draad weer opgepakt moeten worden om in de race te blijven voor de kruisfinales. Zorg dus dat je daarbij bent! 

De doelpunten werden gemaakt door: Nik van der Steen 6 (4), Adrienne van Ofwegen 5, Stephan Groeneweg 4 (1), Mark Behrens 2, Jack Potter 2, Patrick Muurling 1 en Demi van Oosten 1 (tussen haakjes het aantal strafworpen).

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 23 september 2023 tegen HKC (Ha) 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties