Vooraf was al duidelijk dat dit de week van de waarheid zou worden voor KCC/SO natural aangezien er in één week gespeeld wordt tegen beide koplopers Rohda en Wageningen. Bij winst op Rohda zou de ploeg van Bongers en Carolus mee blijven doen voor één van de twee plekken in de play-offs.

Het enige wat telde nadat scheidsrechter Kuyer af floot was opluchting bij zowel de spelers, staf als de bijna 40 meegereisde supporters. Scheidsrechter Kuyer en zijn assistent hadden een avond waarbij niet alleen het spel tot een goed einde gebracht moest worden, maar er gebeurde ook veel buiten het speelveld. Heftige emoties op de bank en een niet zo scherpe tijd/schotklokbediening.

160112RohdaNa een vrij sobere en aparte voorstelling van de spelers kwam KCC/SO natural even voor 20:00 uur, dus met 15 minuten vertraging, met Juliette Wassink-Hordijk en Mark Behrens binnen de lijnen. 

Rohda verdedigde de hele wedstrijd achter, maar KCC/SO natural had zich daarop voorbereid en liet zich niet van de wijs brengen. Dat KCC/SO natural direct allert moest zijn bleek wel toen de thuisploeg al na 15 seconden het bal opende. Vanaf het begin mocht de ploeg geen steken laten vallen. Helaas gebeurde dat wel want de thuisploeg kon naar hartelust aanvallen. De KCC/SO natural spelers pepten elkaar op om scherp te zijn en te blijven, want de Amsterdammers hadden aan een klein beetje ruimte al genoeg om een goede aanval op te zetten. Na een kleine 2,5 minuut was ook bij KCC/SO natural de ban gebroken met een "hoekje" van Muurling (1-1). De speaker vond alleen de goals van Rohda interessant, want bij bijna geen enkele Capelse goal werd de naam van de maker genoemd. Jammer voor het publiek uit Amsterdam dat ook wel wil weten wie er scoort, zonder continue in het programmaboekje te hoeven kijken.

De beide spitsen Van der Reep en Van der Steen moesten het elkaar deze avond zuur maken. Van der Steen had dan ook zijn handen vol aan zijn tegenstander. Aanvallend was het erg onrustig bij de Capellenaren. Snel balverlies en onzorgvuldige passes. Het liep in het begin niet al te best. Tot aan de 3-3 ging het gelijk op. Na zes minuten was het Sven Wierenga, die vanavond met zijn 9 goals een ware plaag was voor zijn tegenstander was, die de eerste SO natural voorsprong op het bord toverde (3-4). Door de niet sluitende verdeding van KCC/SO natural duurde het echter niet al te lang voordat Rohda weer wist te scoren. De doelpunten vielen om en om. Sluiten was het sleutelwoord in deze wedstrijd. Liet je de Amsterdammers maar even los, dan hing er een doelpunt in de lucht. De doelpunten vielen snel achter elkaar. Scoorde Rohda dan had KCC/SO natural direct een antwoord. Totdat in de 11e minuut de thuisploeg hun eerste 2-puntsmarge pakte. Door twee onnodige overtredingen aan de kant van KCC/SO natural mocht Rohda tweemaal aanleggen vanaf de strafworpstip wat de 9-7 stand opleverde. Via Adriënne van Ofwegen en Sven Wierenga kwam KCC/SO natural terug tot 10-9. Er was nog een kleine twaalf minuten te spelen. De 10-10 van Sven Wierenga bracht de ploegen weer naast elkaar, maar Rohda gaf even gas en binnen 7 minuten was het weer 13-10. Een duidelijk concentratiegebrek bij de Capelse spelers. Met nog een kleine 2 minuten op de klok was de stand teruggebracht tot 13-12. Via 14-12 en de Capelse aansluiting, de 14-13 door Juliëtte Wassink-Hordijk leek een gelijke stand de ruststand te worden. Scheidsrechter Kuyer vond het correct dat Sven Wierenga 5 seconden voor tijd vol werd opgevangen en zag dat het "voetbal" was van een Rodha speler en KCC/SO natural kreeg "slechts" een spelhervatting wat helaas niks meer opleverde. Ruststand 14-13.

Na rust kwam KCC/SO natural iets scherper uit de kleedkamer, want binnen de minuut scoorde Milou Wierenga met een droge knal de 14-14 binnen. Opvallend was ook nu weer dat Rohda werkte voor elke bal en KCC/SO natural er meer bovenop moest gaan en strakker moest verdedigen, want na 6 minuten in de 2e helft stond Rohda al weer 2 punten voor (16-14). Aanvallend was het schotpercentage bij KCC/SO natural niet zoals het moet zijn. Hierna kwam Jack Potter in het veld voor Mark Beherens en dat wierp zijn vruchten af. KCC/SO natural was "hot" op dat moment. Door vier Capelse goals op rij was het even later 16-18 voor KCC/SO natural wat ook even duidelijk met de bank werd gevierd. We staan er in Amsterdam 2 los op Rohda, maar voor hoe lang? Na de 17-18 ging er iets goed mis aan de jurytafel. De juryvoorzitter had niet in de gaten dat in de aanval van Rohda de schotklok op 25 seconden bleef staan. Met hulp van het meegereisde Capelse publiek werd door Kuyer de wedstrijd even stilgelegd. De 18-18 was wel gevallen maar wat zeggen de KNKV-spelregels dan? Na kortstondig overleg met de jurtafel keurde Kuyer het doelpunt af en moest de aanval bij de middellijn voor Rohda opnieuw beginnen. Binnen enkele tellen was er een Amsterdamse overtreding onder de korf dus deze nieuwe aanval leverde de thuisploeg niets op, maar zelfs een tegentreffer aan de andere kant. Juliëtte Wassink-Hordijk zocht het entertainment even op door met een onvervalste buzzer-beater de 17-19 binnen te knallen. De bank ontplofte. Scheidsrechter Kuyer moest 100% geconcentreerd blijven want er gebeurde veel in en om het veld.

Na de 17-19 kwam de thuisploeg goed terug en wist de stand met nog 5,5 minuut te gaan terug te brengen tot 20-20. KCC/SO natural had ontzettend veel pech, want veel ballen vielen niet lekker. Rohda bracht een nieuwe heer in die direct scoorde (21-20) met nog 4:47 op de klok. Met nog 3:29 was er een tweede Capelse buzzer-beater met wederom een "hoekje" van Muurling (21-21) waarna een niet zo slimme gele kaart viel voor een Amsterdamse dame. Ze was het niet eens met de arbitrage. Met nog 2:27 op de klok en Stephan Groeneweg op de plek van Jack Potter, steeg de spanning tot het kookpunt. Op 2:24 scoort Rohda (A) de 22-21 en lijkt alles mis te gaan. Het was echter Sven Wierenga die met zijn 9e goal de stand weer gelijk trok (22-22). Met nog 1:28 te spelen was het Mariska Brands die - na een schitterende rebound en assist van Adriënne van Ofwegen - de 23-22 binnenschoot. Wat volgde was een hele spannende slotfase, al was het maar omdat de Amsterdamse schotklokbediener niet helemaal bij de les was (iets wat Rohda eerder al een doelpunt had gekost). Op 6 seconden voor het einde was er een spelhervatting voor de thuisploeg in hun eigen aanval. De tijdwaarnemer "vergat" de tijd aan te zetten, waardoor KCC/SO natural met nog 2 seconden te gaan de bal in bezit kreeg. Met een paar tikjes was de bal in het Capelse aanvalsvak en Kuyer floot voor het einde van de wedstrijd.  

KCC/SO natural doet hierdoor voorlopig nog mee om de prijzen. Het publiek en de spelers konden weer rustig ademhalen na een slopende pot korfbal. En dat werd in de kantine van sportcentrum Ookmeer dan ook gevierd met bier en bitterballen. Volgende week speelt KCC/SO natural wederom uit tegen een koploper, om 19:30 uur start dan de wedstrijd in en tegen Wageningen. 

De doelpunten werden gemaakt door: Sven Wierenga 9x, Mariska Brands, Nik van der Steen en Patrick Muurling ieder 3x, Juliëtte Wassink-Hordijk 2x, Adriënne van Ofwegen, Milou Wierenga en Jack Potter ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties