In goed overleg hebben trainersduo Bongers/Carolus en de Technische Commissie van KCC/SO natural besloten om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. Het besluit volgt op zeer een succesvolle periode die wederzijds goed is bevallen. De Technische Commissie heeft de procedure voor de ontstane vacature van hoofdtrainer reeds opgestart. Bongers en Carolus staan open voor een nieuwe uitdaging.

20160105   Jan en ArthurDoelstellingen voor dit seizoen blijven ongewijzigd. Zowel het trainersduo en de TC mikken onverminderd op promotie naar de Korfballeague in de zaal en handhaving in de ereklasse op het veld.

De succesvolle samenwerking tussen de trainers en de vereniging kent vele hoogtepunten. Een samenvatting:

Seizoen 2013/2014
In de zaalcompetitie bleek KVS de sterkste en werd kampioen. KCC werd eigenlijk onbedreigd tweede in deze competitie en mocht zich voor het eerst in de historie op gaan maken voor kruisfinales. Na de winst in de Zuid Holland korfbalcup, door in de finale Albatros met 28-13 te verslaan, begon de voorbereiding op de spannende finaleronde.

Na winst in de tweede kruisfinale uit tegen het Amsterdamse AW.DTV speelde het vlaggenschip de Hoofdklassefinale tegen KVS. Helaas bleek KVS in een zinderende slotfase te sterk (24-23) en mocht KCC aantreden tegen OVVO voor een best of three serie: de play-downs. Na een 1-1 stand speelde het team van Bongers en Carolus thuis de allesbeslissende derde wedstrijd. Deze werd helaas met 19-21 verloren na verlenging. De vereniging stond weken op zijn kop en het besef binnen de selectie groeide dat de elite van korfballend Nederland binnen handbereik is.

Na een spannende titelstrijd leek het kampioenschap in de Hoofdklasse op het veld verspeeld door verlies op de voorlaatste speeldag tegen Rohda uit Amsterdam. Avanti won echter onverwacht in de laatste ronde van DSC, terwijl KCC aan het winnen was van Tempo. Voor het eerst in de historie ging KCC in de ereklasse spelen!

Seizoen 2014/2015
Het eerste seizoen in de ereklasse begon stroef, o.a. het verlies in de thuiswedstrijd tegen concurrent KVS stond niet in de planning. Goede wedstrijden werden niet beloond en dus sloot het eerste de 1e helft veld puntloos onderaan af.

Op Valentijnsdag werd KCC voor het eerste in de historie kampioen in de zaal door gelijk te spelen tegen DSC. Men mocht zich wederom opmaken voor de zenuwslopende kruisfinales. De eerste wedstrijd in Amsterdam was een deceptie. AW.DTV kon niet van hun bekende scoringsdrift gehouden worden en won met 32-25. De thuiswedstrijd die volgde werd echter gewonnen met 20-19, waarna een beslissende derde wedstrijd volgde. Sporthal Schenkel heeft nog nooit zo vol gezeten. De kraker werd beslist in de laatste seconden, helaas door de verkeerde kleur.

Tijdens de tweede helft veld werd alles op alles gezet om handhaving af te dwingen. Na een nipte verliespartij tegen PKC moest er gewonnen worden bij KVS in Scheveningen. In een zeer goede wedstrijd van het eerste werd met 16-20 gewonnen. Later in de competitie werd Dalto nog verslagen op sportpark Schenkel en was handhaving een feit.

Seizoen 2015/2016
In het nog lopende seizoen had KCC/SO natural in de eerste veldwedstrijd direct een tegenstander waar men nog een appeltje mee te schillen had. Helaas trok AW.DTV wederom aan het langste eind. Niet treuren, maar doorpakken. Volgens het trainersduo kon KCC/SO natural van iedereen winnen en dat bleek dus. Met een gelijkspel en verder louter overwinningen resulteerde een mooie tweede plaats in de Ereklasse na de eerste competitiehelft.

In de zaalcompetitie bezet KCC/SO natural momenteel de derde plaats in de Hoofdklasse en zullen de komende wedstrijden van belang zijn om de doelstelling, promotie naar de Korfballeague, te bewerkstelligen. Ook voor de beker is KCC/SO natural nog in de race. De kwartfinales worden binnenkort gespeeld.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties