Maandagavond speelde KCC/SO natural voor de Zuid Holland Korfbal Cup tegen HKV/Ons Eibernest in Den Haag. Opvallende loting want 5 dagen na deze confrontatie staat wederom een editie van deze wedstrijd op het programma, namelijk de competitie. Was het HKV/Ons Eibernest die uit voorzorg met een combinatie van 1 en 2 speelden om een aantal spelers rust te geven voor komende zaterdag? KCC/SO natural speelde gewoon met de basis acht.


Voordat beide hoofdmachten aan de wedstrijd begonnen, kwamen de D1-pupillen van beide ploegen in actie tegen elkaar. In de zaalvoorbereiding won KCC/SO natural D1 makkelijk van de Eibers D1, maar na gisterenavond is helaas de ploeg van Mariska Brands en Milou Wierenga uitgeschakeld. De thuisploeg won na een 6-3 ruststand met 12-6 en gaat door naar de volgende ronde. Opvallend was natuurlijk dat coach Bongers deze avond een dubbele functie had. Eerst "zijn" Eibers coachen langs de kant om vervolgens snel de knop om te zetten en de Capelse formatie langs de Eibers te loodsen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Zwart, die door de bond nog in de ochtend was opgetrommeld. De eerder aangewezen scheidsrechter kon helaas de wedstrijd niet fluiten. Met 1 paar ogen floot Zwart een solide pot. De wedstrijd was ook fair en er gebeurde geen gekke dingen. Ruim 40 man sterk uit Capelle aan den IJssel volgden de wedstrijd vanaf de zijlijn. Voorafgaande de wedstrijd moest KCC/SO natural haar eigen fatsoenlijke bank creeren omdat deze niet volledig aanwezig was. Nadat de swingende beachmuziek door de boxen klonk, begon het voorstellen van beide teams. Of het aan de maandagvond lag, maar de speaker moest nog goed oefenen voor zaterdag want, de Eibers zouden deze bekerwedstrijd tegen KVS spelen. Scheveningen ligt immers dichterbij Den Haag dan Capelle aan den IJssel. Na de vlugge correctie kon de wedstrijd dan ook beginnen.

Het was Patrick Muurling die binnen 30 seconden de 0-1 binnentikte. Hij was na 2 minuten ook verantwoordelijk voor de 0-2 na een schitterende actie van Van der Steen. HKV/Ons Eibernest komt terug tot 2-2 (na 4 minuten). Veel doelpunten aan het begin van de wedstrijd. Binnen de 5 minuten was het 2-3, gevolgd door de 3-3 van de thuisploeg. Hierna begon de start van de overwinning. Tweemaal Sven Wierenga, Nik van der Steen en Adriënne van Ofwegen zorgden binnen 2 minuten voor een 3-7 voorsprong. De Eibers komen terug tot 5-7, maar via Van der Steen wordt het 5-8 en 5-9. Langzamerhand komt de thuisploeg in haar spel en dit wordt ook uitbetaald in doelpunten. Met nog een kleine 4,5 minuut te spelen is het ineens 9-10. Alle hands aan dek, zou je denken. Maar als KCC/SO natural gewoon rustig blijft en haar eigen spelletje speelt, is er niks aan de hand. Hierna is het girls-time. Demi van Oosten en tweemaal Mariska Brands tillen de stand naar 9-13, aangevuld met de 9-14 van Sven Wierenga. De ruststand wordt bepaald op 11-15.

Het tweede bedrijf start erg goed voor de Eibers. Via twee snelle goals is het 13-15. KCC/SO natural begint niet lekker aan de 2e helft. Via Nik van der Steen (13-16), Steven Verhoeff (15-17) en Mariska Brands (15-18) staat er na 9 minuten een kleine voorsprong op het bord. De marge blijft wel telkens 2 a 3 doelpunten, maar een kat kan vreemde sprongen maken. De Eibers spelen rustig verder en verkleinen telkens het gat. Met nog 11 minuten te gaan is het "slechts" 18-20" en worden de heren Groeneweg en Behrens het veld ingestuurd voor respectievelijk Wierenga en Verhoeff. Mark Behrens had maar 2 minuten nodig voor zijn 19-21. Dekkers komt Van der Steen aflossen. Met nog 9 minuten te gaan scoort Patrick Muurling de 20-22, maar de Eibers komen terug tot 22-22. Met de laatste 5 minuten op de klok tikt Dekkers binnen de minuut de 22-23 en 22-24 binnen. Is dat genoeg voor een solide overwinning? Helaas komt er een kink in de kabel. Via twee snelle Haagse goals en met nog maar 2 minuten te gaan is het 24-24 en wie gaat er dan met de overwinning van door? Verlengen? Goalden Goal?

Mariska Brands en Adriënne van Ofwegen dachten hier compleet anders over. Eigenhandig maakte de dames de wedstrijd af. Met nog 1:24 op de klok is het ineens 24-26 en zou de wedstrijd gespeeld zijn. Zou gespeeld zijn, maar met nog 32 seconden op de wedstrijdklok scoren de Eibers de 25-26, maar op 11 seconden voor het einde maakte Stephan Groeneweg aan alle Haagse illusies een einde en tikt de 25-27 binnen. De Haage coach neemt dan nog een time-out en 6 seconden voor tijd wordt de laatste goal gescoord. KCC/SO natural bekert hierdoor verder na een 26-27 zege op de Haagse formatie. Nu maar wachten wie de volgende tegenstander wordt. Komt de IJsselderby uit de koker, of ontvangt het PKC/SWKgroep?

Nu eerst de volgende editie in Den Haag afwachten, waar het echt om de "munten" gaat. Scheidsrechter Vries uit Groningen fluit komende zaterdag om 20:00 uur in. Wij zijn er zoals altijd bij, juliie toch ook? 

Doelpunten: Mariska Brands, Nik van der Steen en Sven Wierenga ieder 5x, Patrick Muurling 3x, Stefan Dekkers en Adriënne van Ofwegen ieder 2x en Steven Verhoeff, Demi van Oosten, Milou Wierenga, Mark Behrens en Stephan Groeneweg ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties