Zaterdag 30 mei 2015, de wedstrijd in Bennekom, DVO/Accounter - KCC/Delta Logistiek was er één voor de statistieken. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel. Het was de wedstrijd van het afscheid van Jos Roseboom, die voorafgaande de wedstrijd van KCC/Delta Logistiek een fraai boeket bloemen ontving. Steven Verhoeff mocht hem deze wedstrijd bewaken en dat deed hij erg goed.

Het was niet de bedoeling dat het een vrije middag zou gaan worden voor DVO/Accounter en louter een uitzwaaiwedstrijd. KCC/Delta Logistiek kwam met één missie naar Bennekom en dat is een goede afsluiting beleven van een seizoen op ereklasseniveau. De thuisploeg startte met een A1-heer op de plek van de niet fitte Van den Goorbergh. Deze A1-heer zou aanvallend een belangrijke rol gaan spelen voor de Bennekommers. Wie anders dan de kleine, grote man uit Capelle opende na 2 minuten de score (0-1), gevolgd door een simpele score van DVO/Accounter na 4 minuten. De thuisploeg had één vak geformeerd met alle "uitzwaaiers" en KCC/Delta Logsitiek mocht daarmee vol aan de slag. In minuut 5 van de wedstrijd werd aan Capelse kant een belangrijke strafworp gemist na een goede actie van Sanne Broeksma, waarbij Fenna Zwang aan de noodrem moest trekken. In plaatst van de 1-2 voorsprong werd het direct 2-1 en pakte DVO na 7 minuten een 3-1 voorsprong. De ruimte die Van der Steen krijgt en die moet je hem niet geven, werd optimaal benut. De 3-2 kwam ook uit zijn handen. In de 12e minuut mocht Rooseboom een uit het niets gegeven strafworp door Van de Terp nemen (4-2), gevolgd door de 5-2 na een kwartier. Ook Rosanne Visscher, die een puike pot speelde, was verantwoordelijk voor de 5-3. Als Stavenuiter dan een open kans krijgt voor de 6-3 snapt de coach van de Capelse formatie niet, waarom hij zo makkelijk mag aanleggen. Gelukkig lijkt KCC/Delta Logistiek de weg naar boven gevonden te hebben, want na de 6-3 dicteert KCC/Delta Logistiek de wedstrijd en middels doelpunten van Nik van der Steen (teller nu al op 4 doelpunten) en twee keer vanaf 2,5 meter van Verhoeff, door goede acties van Sven Wierenga en Rosanne Visscher, zijn de rollen compleet omgedraaid.

Van een 6-3 achterstand staat er ineens een 6-7 voorsprong op het scorebord. De Capelse aanvallen worden steeds beter en is men steeds gretiger. DVO/Accounter daarentegen had even een mindere fase waardoor er kortere Bennekomse aanvallen waren, ten faveure van KCC/Delta Logistiek.Met nog 15 minuten te spelen komt de thuisploeg terug tot 7-7, maar KCC/Delta Logistiek pakt weer een 2-puntenvoorsprong, na een zeer fraaie afgeronde combinatie tussen Rosanne en Sven (7-9). Tijd voor een time-out bij DVO/Accounter. Na de time-out scoort DVO al eerste, gevolgd door een score van Adriënne van Ofwegen. Met nog een kleine 9 minuten te spelen voor de pauze is het tijd om deze stand te consolideren, maar in plaatst van de stand uit te breiden, zakt KCC/Delta Logistiek even weg en profiteert de thuisploeg hier optimaal van. Binnen 5 minuten zal DVO/Accounter op 11-10 staan. Hierna ontgaat scheidsrechter Van der Terp, die overigens een prima pot floot, een onbesuiste actie van Marvin Toonen in het midden van het vak op Nik van der Steen, die totaal in de grond gelopen wordt. Je zou als neutrale supporter denken aan minimaal een vrije worp, of wel een strafworp, maar Van de Terp vond het "slechts" een spelhervatting. Welke acties zijn dan een vrije worp ?  Ach ja, de wedstrijd gaat door en we zitten vlak voor de pauze als de thuisploeg nogmaals scoort. Ruststand 12-10.

Na de pauze is KCC hot in de eerste seconden van de 2e helft. Na een Broeksma/Visscher-combinatie is het Rosanne die de 12-11 afrond. Dan gaat het snel. 6 doelpunten in 5 minuten. 13-11 DVO en dan Mark en Nik voor respectievelijk de 13-12 en 13-13, gevolgd door twee keer Sven Wierenga en dus een 13-15 voorsprong. De tweede helft kabbelt verder en het scoreverloop is om en om. Telkens staat KCC/Delta Logistiek slechts 1 puntje voor, tot aan de 18e minuut. DVO/Accounter komt terug tot 18-18 en neem zachtjesaan de wedstrijd over. De Capelse aanvallen lopen niet meer zo lekker als eerder in de wedstrijd en de thuisploeg ruikt de overwinning en komt op een 20-18 voorsprong. Ondertussen zijn de ploegen zo aan elkaar gewaagd, dat Sanne Broeksma dit met met een blauw oog moet bekopen. Faire duels onder de korf maar wel met een kleine schade. Het is en blijft een gecontroleerde contactsport. Met nog 10 minuten te gaan en een 21-19 op het bord komt Milou Wierenga Mariska Brands vervangen. Na een ongelukkige krampaanval kan Van der Steen verder, maar moet vlak voor het einde alsnog het speelveld verlaten voor Stefan Dekkers. 22-19 door Sven Wierenga, 23-19 DVO en 3,5 minuut voor het einde wederom Wierenga voor de 23-20 en dan is het tijd voor vuurwerk. Drie spelers van DVO/Accounter worden met bloemen gewisseld en het vuurwerk gaat af. Sommige KCC-supporters moesten even hun bank verlaten uit eigen veiligheid, want de vuurwerkresten lagen na afloop op het kunstgras. De laatste minuten wordt er niet meer gescoord door beide ploegen waardoor de eindstand op 23-20 werd bepaald.

Een goede laatste pot korfbal van KCC/Delta Logistiek, waarbij men op sommige momenten kon doordrukken voor de winst, maar dit niet deed. Een goed seizoen, handhaving op het hoogste niveau van Nederland. Na de wedstrijd waren er treurige spelers en supporters van KCC/Delta Logistiek te vinden in de kantine van DVO, want als KCC/Delta Logistiek komt korfballen moet er wel gezorgd worden voor voldoende pizzapunten, bittergarnituren en bitterballen. Helaas waren die er niet, maar de gehaktballetjes maakten dit helemaal goed, alleen soms te weinig. Ook is opgemerkt dat Bennekoms bier en chips goed samen gaat. KCC/Delta Logstiek mocht bijna letterlijk en figuurlijk de avond afsluiten in Bennekom! 

Doelpunten: Nik van der Steen 6x, Rosanne Visscher 5x, Steven Verhoeff en Sven Wierenga ieder 3x, Adriënne van Ofwegen, Mariska Brands en Mark Behrens ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties