Ook voor het vlaggenschip van KCC/Delta Logistiek begon zaterdag de competitie weer. Het eerste - dat op het hoogste niveau op het veld uitkomt - kon meteen aan de bak aangezien de kersverse landskampioen PKC/SWK Groep op bezoek kwam. Een lastig potje om de competitie weer mee te hervatten, maar eerder die dag won ook het tweede al van PKC, dus wie weet wat er mogelijk was.

Dat de toppers in de zaal het veldseizoen eigenlijk niet meer serieus nemen is al een tijdje duidelijk en dat bleek ook gisteren. PKC kon het zich permitteren om met een aantal invallers te starten en zag kort na het begin ook Lara Boonstoppel geblesseerd afhaken. Beide ploegen hadden de eerste helft duidelijk moeite met de harde wind die er op het sportpark stond waardoor het scoren wat achterbleef. Na 0-2 werd het 3-2, maar daarna liep PKC weg naar 3-6. Gelukkig kon KCC/Delta Logistiek - met de verdienstelijk debuterende Mark Behrens in de basis - dat gaatje weer dichten zodat het bij rust pas 6-7 was voor PKC.

Na rust was het iedere keer KCC/Delta Logistiek dat het initiatief nam en een kwartier voor tijd op een 11-9 voorsprong kwam. Bij die stand kwam Danny den Dunnen bij PKC het veld in die de stand weer gelijk trok naar 11-11. Bij een 13-12 voorsprong ging de scheidsrechter volgens heel KCC/Delta Logistiek de fout in door een zuivere doorloper van KCC/Delta Logistiek af te keuren. In plaats van 13-11 werd het vervolgens 12-12. Bij een 13-13 stand was het het aanvallende reboundoverwicht van PKC dat ons uiteindelijk de das om deed. PKC kon in die fase blijven schieten zodat zij met 13-15 de punten mee naar huis namen.

Jammer voor de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus die deze bonuspunten goed hadden kunnen gebruiken. Volgende week speelt het eerste de uitwedstrijd tegen KVS en dat is waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd dit veldseizoen. Bij een overwinning van de zwart-witten met meer dan 1 doelpunt verschil komen beide ploegen namelijk in punten gelijk, maar doordat het onderlinge resultaat dan in ons voordeel is, zouden we ons daarmee kunnen handhaven. Een belangrijke wedstrijd dus zodat we alle supporters van harte uitnodigen om naar Scheveningen te komen.

De doelpunten werden gemaakt door: Rosanne Visscher 3, Sven Wierenga 3, Nik van der Steen 3 (1), Milou Wierenga 2, Steven Verhoeff 1 en Sanne Broeksma 1 (tussen haakjes het aantal strafworpen).

Hier zijn nog meer foto's van deze wedstrijd te vinden.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties