Dit paasweekend werd in Leeuwarden het 20e Wereldkampioenschap onder 19 gespeeld. Bij Nederland was Stephan Groeneweg namens KCC/Delta Logistiek geselecteerd voor Oranje onder 19.

Stephan speelde op de eerste twee dagen hele wedstrijden en had twee invalbeurten in de halve finale en finale. Met totaal 8 goals had hij een mooi aandeel in de score. Door overwinningen tegen Roemenië (6-28), Nieuw Zeeland (6-24) en Brazilië (27-3) op vrijdag en winst tegen Chinese Taipei (9-15), Engeland (2-22) en Catalonië (4-15) op zaterdag werd Oranje groepswinnaar met twee punten voorsprong op Chinese Taipei.

Op de finaledag kreeg Stephan geen speeltijd en werd er eerst afgerekend met de nummer twee uit poule B Hongarije (19-3) zodat Nederland (zoals altijd eigenlijk) in de finale speelde tegen België. Chinese Taipei liet wel zien dat zij eraan komen, want zij verloren slechts nipt met 16-14 van België. Nederland won de finale tegen België uiteindelijk met 13-19 (waarbij ook Stephan nog even moht invallen) zodat Nederland en Stephan zich net als vorig jaar een jaar lang WERELDKAMPIOEN mogen noemen.

Een superprestatie waarbij we er als KCC/Delta Logistiek erg trots op zijn dat Stephan hiervoor geselecteerd was door de bondscoaches Simons en Gerritsen. Van harte gefeliciteerd!

Meer informatie op www.u19kwc.com. Daar zijn ook alle uitslagen en scores terug te vinden plus de videobeelden van alle gespeelde wedstrijden. Een samenvatting van de finale vind je hier en een verslagje van de wedstrijd Engeland - Nederland hier.

Zie ook de twee artikelen hieronder uit het AD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties