Afgelopen dinsdag speelde KCC/Delta Logistiek als kersverse kampioen van de hoofdklasse de finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup tegen HKV/Ons Eibernest, de kampioen van de Overgangsklasse.

Gezien het klasseverschil was de verwachting bij de meeste Capelse supporters dat KCC/Delta Logistiek dit klusje wel zou moeten kunnen klaren, maar dat viel behoorlijk tegen. Al vanaf de eerste minuut zette HKV/Ons Eibernest verdedigend veel druk op de Capelse spelers die daar zichtbaar moeite mee hadden. Iedere keer nam de ploeg uit Den Haag een voorsprong van enkele punten maar KCC/Delta Logistiek wist iedere keer nog wel het gaatje te dichten en kwam op een gegeven moment ook 8-9 voor. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus wist echter niet door te drukken, met name door een veel te laag schotpercentage zodat HKV/Ons Eibernest een voorsprong behield tot in de slotfase.

In die slotfase verspeelde HKV/Ons Eibernest op knullige wijze de bal waaruit de 19-18 gemaakt werd en verzuimde daarna de volledige schotkloktijd uit te spelen, zodat KCC/Delta Logistiek nog één aanval kreeg. In die aanval verdiende KCC/Delta Logistiek met nog 20 seconden te spelen een strafworp zodat een verlenging in het verschiet lag. Maar helaas werd de strafworp gemist. Eibernest speelde de laatste 20 seconden professioneel uit zodat KCC/Delta Logistiek met lege handen achterbleef en HKV/Ons Eibernest er met de reusachtige beker vandoor ging. Een flinke tegenvaller dus in deze belangrijke fase naar de laatste competitiewedstrijd en de kruisfinales.

Aan de trainers de taak om de ploeg weer op het goede spoor te krijgen. Dat was in de competitie ook al enkele keren het geval, maar de wedstrijden daarna waren vaak wel van een heel hoog niveau. Iets wat de Capelse supporters ook weten zodat zij reikhalzend naar de komende wedstrijden uitkijken.

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd op RTV Rijnmond en hier voor de samenvatting op RTV West.
Klik hier voor interviews met Jan Bongers en Patrick Muurling op RTV Rijnmond en hier voor een interview met Bas Harland (trainer HKV/Ons Eibernest) op RTV West.
Klik hier voor de foto's gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties