KCC/Delta Logistiek speelde dinsdag de halve finale van de Zuid Holland Korfbal Cup tegen PKC/SWKGroep. De Papendrechters kozen er voor om met het tweede team aan te treden, maar de ongeslagen koploper in de reserve Korfbal League ging er uiteraard vol voor om de finale bereiken. Men zag het als een veredelde ontspannen oefenwedstrijd tegen een hoofdklasser.

In een goedgevulde sporthal Schenkel op een doorsnee dinsdagavond zagen ruim 300 supporters de halve eindstrijd. Vanaf de eerste seconde na het fluitsignaal van scheidsrechter Peeters ging de harde kern er goed voor staan. Winnen van een 2e team uit Papendrecht zou moeten kunnen en KCC/Delta Logistiek moest de nare Veenedaalse smaak weg zien te poetsen met de wedstrijd zaterdag tegen DeetosSnel op komst.

Milou Wierenga opende het schaakspel. Na de 1-1 van Carmen de Heer was het KCC/Delta Logistiek direct wat de klok sloeg. Via doelpunten van Steven Verhoeff, die eerst nog geholpen moest worden aan een bloedende hoofdwond maar weer verder kon, en Rosanne Visscher stond er na 10 minuten spelen een 3-1 voorsprong op het bord. De doelpunten vielen op dat moment niet lekker. Opvallend was dat de spitsen van KCC/Delta Logistiek de trekker nog niet konden overhalen. Langs de kant was het genieten gezien de ophef die aan Papendrechtse kant werd gemaakt over de arbitrage. Zo nu en dan leek de arbitrage het niet allemaal goed gezien te hebben, wat even tot irritaties leidde. Het was verder een sportieve wedstrijd die aanvallend vaak stevig werd gespeeld. Na de 3-1 van de thuisploeg kwam PKC/SWKGroep makkelijk terug tot 3-3 in de 14e minuut, waarna binnen 8 minuten er ineens een 4-6 achterstand op het bord stond. Tijd voor een broodnodige time-out bij Bongers en Carolus. Sven Wierenga tikte de 5-6 binnen en Nik van der Steen was verantwoordelijk voor de 6-7. PKC/Delta Logistiek die al eerder veel kansen kreeg en die niet benutte kwam kinderlijk eenvoudig op 6-9 net voor de pauze, maar met nog een kleine 30 seconden voor de theepauze was het Steven Verhoeff die middels een strafworp de ruststand op 7-9 bracht. Nog niks aan de hand zou je zo zeggen.

Na de pauze begon KCC/Delta Logistiek op z'n Haags. Net zoals tegen Die Haghe kwamen ze zeer scherp uit de kleedkamer. Milou Wierenga eisde alle credits op door binnen de minuut de 8-9 en de 9-9 te scoren. Ook in het begin van de 2e helft lieten de diehards zich horen in het hoekje waardoor er een echte bekersfeer heerste. Aan Papendrechtse kant was eigenlijk nauwelijks iets te horen. Komen er voor een "oefenwedstrijd" van PKC/SWKGroep 2 wel mensen uit Papendrecht ? PKC/SWKGroep nam in de 3e minuut weer een voorsprong (9-10), maar hierna werd aanvallend het gas erop gezet en binnen 5 minuten waren Steven Verhoeff en tweemaal Nik van der Steen verantwoordelijk voor dat KCC/Delta Logistiek met 12-10 voorstond, tot grote ontsteltenis van de Papendrechtse coach. De wedstrijd werd wat feller, doch bleef binnen de lijntjes en moest zo nu en dan stilgelegd worden voor een blessurebehandeling. Waarom zou er zo fel gespeeld moeten worden in een "oefenwedstrijd"? Na 10 minuten was de stand nog in Capels voordeel (13-11). De Capelse supporters lieten zicht steeds meer en luider horen. Helaas stelde PKC/SWKGroep orde op zaken en liet het kaas niet van het brood eten. Met nog 15 minuten te gaan stond het ineens 13-14. Hierna was het "stuivertje wisselen" Telkens scoorde KCC/Delta Logistiek, maar PKC/SWKGroep had er altijd een antwoord op terug waardoor er een uiterst spannende slotfase ontstond.

KCC/Delta Logistiek voelde dat er wat te halen viel, maar 1,5 minuut voor het einde scoorde PKC/SWKGroep de 17-17 en hierna werd er niet meer gescoord, dus dat betekende verlengen met 5 minuten zuivere speeltijd. In die verlenging had PKC/Delta Logistiek het eerste antwoord klaar na 10 seconden (17-18), maar 1 minuut later was het Nik van der Steen die scoorde. Vervolgens, met nog 2:17 minuten op de klok scoorde de Papendrechters weer, maar met 1:24 op de klok was het Rosanne Visscher die haar schot met wat geluk door de mand zag ploffen (19-19). Tessa Noordzij  kwam het veld nog in voor Mariska Brands. Voor het publiek was het niet meer te houden. Eindigen we weer gelijk en gaan we Golden Goal spelen of toch niet? Met nog 22 seconden op de klok kreeg PKC/SWKGroep nog een aanval en dat zou in principe de laatste aanval van de wedstrijd zijn en de winst voor de gasten. Door een domme actie veroverde KCC/Delta Logistiek de bal en kreeg nog een mogelijkheid. Nu werd het alles of niks. Het werd ALLES, want Nik van der Steen liet sporthal Schenkel ontploffen door 3 seconden voor het einde de 20-19 vanuit een hoekje binnen te mikken. De reservebank en het Capelse publiek waren in extase. KCC/Delta Logistiek staat door die overwinning in de finale tegen Ons Eibernest, die op disndag 17 februari 2015 om 20:30 uur wordt gespeeld bij Sporting Delta in Dordrecht.

Via deze weg worden ook alle vrijwilligers die betrokken waren bij de organisatie van deze halve finales hartelijk bedankt voor hun medewerking. Houd de site goed in de gaten voor de toegangskaarten voor de grote finale!

Doelpunten:  Nik van der Steen 7x, Steven Verhoeff 4x, Milou Wierenga, Rosanne Visscher en Sven Wierenga ieder 3x

Klik hier voor foto's gemaakt door Peter Dorsman.
Klik hier voor de foto's gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties