Na twee overwinningen waarin 31 keer werd gescoord, speelde KCC/Delta Logistiek afgelopen zaterdag tegen rode lantaarndrager SKF. SKF had tot zaterdag slechts twee punten, maar was zeker geen ploeg om te onderschatten. De thuiswedstrijd werd maar net gewonnen door de zwart-witten en vorige week had SKF bijna GKV verslagen. Het was dus duidelijk dat SKF voor de laatste kans zou gaan zaterdag.

En die intentie onderstreepte SKF al vanaf het eerste fluitssignaal. Al na 11 seconden lag de eerste bal van SKF in het mandje en even later werd het ook 2-0. KCC/Delta Logistiek had het zichtbaar moeilijk met het achterverdedigende SKF, lostte dat te langzaam op en kwam op die manier tot veel te weinig schotpogingen. Als dan ook de aanvallende rebound onvoldoende is en het vizier van geen enkele speler op scherp staat wordt het erg lastig. SKF besefte dat er iets te halen viel en speelde KCC/Delta Logistiek volledig weg. Na 25 minuten in de eerste helft was het al 11-3 en de ruststand was 12-5.

Vorige week tegen Die Haghe kwam er vervolgens een strijdvaardige ploeg terug uit de kleedkamers en kantelde de wedstrijd naar een overwinning. Zaterdag gebeurde dat niet en was het SKF dat verder ging en uitliep naar 15-6 waarmee de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. KCC/Delta Logistiek scoorde vervolgens twee keer op rij (de enige keer deze wedstrijd) en kwam op 15-8, maar van een inhaalrace was geen sprake. Ook de door trainers Jan Bongers en Arthur Carolus ingebrachtte wissels konden het tij niet keren en zo verloor koploper KCC/Delta Logistiek met 18-10 van de nummer laatst SKF.

Een wedstrijd om heel snel te vergeten, al zal de ploeg deze week het nodige praatwerk nodig hebben om volgende week weer fris in het veld te staan. Doordat in de top 4 ook DeetosSnel en Oranje Wit verloren blijft KCC/Delta Logistiek bovenaan met nog twee punten voor op GKV en twee de andere achtervolgers. Er hoeft dus nog niets aan de hand te zijn. Volgende week komt DeetosSnel op bezoek. Laten we hopen dat deze nederlaag een uitglijder was en de ploeg er zaterdag weer staat. En dat zou zo maar kunnen want na de eerdere zeperd in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit, speelde KCC/Delta Logistiek de week daarna de beste helft van het seizoen tegen DSC. Het kan dus wel!

De doelpunten werden gemaakt door: Patrick Muurling 3 (1), Steven Verhoeff 3 (2), Sven Wierenga 2, Rosanne Visscher 1 en Nik van der Steen 1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties