KCC/Delta Logistiek speelde zaterdag in Den Haag in de sfeerloze Houtrust hal (waar niet eens een speaker was) tegen laagvlieger Die Haghe. Aangezien de zwart-witten het vorig seizoen twee keer erg lastig hadden tegen Die Haghe en een kat in het nauw rare sprongen maakt, waren de trainers vooraf niet helemaal gerust op een goede afloop.

Vorige week werd Die Haghe de eerste helft weggespeeld door Oranje Wit (op een gegeven moment was het zelfs 10-1), maar Die Haghe had zich blijkbaar zaterdag anders voorbereid en speelde een prima eerste helft. Na 10 minuten leidde KCC/Delta Logistiek nog met 4-5, maar vijf Haagse goals op rij betekende een 9-5 voorsprong voor Die Haghe. De bijna 50 Capelse supporters zagen echter dat hun ploeg rustig bleef en al bij de rust de aansluiting weer had gevonden: 14-13. 

De spelers van KCC/Delta Logistiek kwamen al snel de kleedkamers weer uit en leken zichtbaar getergd. We zullen waarschijnlijk nooit te weten komen wat Jan Bongers en Arthur Carolus hun spelers hebben meegegeven, maar het mistte in ieder geval zijn uitwerking niet. In vijf minuten stelde KCC/Delta Logistiek orde op zaken en daarmee was het over en uit voor de kanaries. KCC/Delta Logistiek scoorde zes keer in vijf minuten en nam een 15-19 voorsprong die langzaam werd uitgebouwd tot 18-26 met nog een kwartier te spelen. Die Haghe rechtte nog eenmaal de rug en kwam via vier goals op rij terug tot 22-26 maar daar bleef het bij. KCC/Delta Logistiek speelde de wedstrijd geroutineerd uit en won uiteindelijk met 24-31, met name dankzij een uitstekende tweede helft.

Door het gelijkspel van de achtervolgers Oranje Wit, DSC en DeetosSnel staat KCC/Delta Logistiek nu vier punten voor op de achtervolgers en worden de vooruitzichten op de kruisfinales steeds beterEen prima weekend dus, zeker met de wetenschap dat volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer laatst SKF in Veenendaal op het programma staat. Die wedstrijd werd thuis op het nippertje gewonnen zodat de zwart-witten weten dat ze ook zaterdag de punten niet kado zullen krijgen.

De doelpunten werden gemaakt door: Sven Wierenga 7, Nik van der Steen 6, Patrick Muurling 5 (2), Steven Verhoeff 4 (1), Milou Wierenga 3, Adrienne van Ofwegen 2, Rosane Visscher 2, Mariska Brands 1 en Jack Potter 1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties