Afgelopen zaterdag stond er een echte kraker op het programma in de Hoofdklasse B aangezien koploper KCC/Delta Logistiek 1 in Sporthal Schenkel de nummer twee GKV/Enomics op bezoek kreeg.

Er waren zaterdag veel mensen aanwezig in Sporthal Schenkel met de verwachting een mooie wedstrijd te zien te krijgen tegen GKV, de nummers 2 in de Hoofdklasse B. Vooral ook omdat GKV aanvallend en attractief korfbal speelt, de meest scorende ploeg is in de Hoofdklasse B (net als vorig seizoen) en twee uitstekende spitsen heeft die zorgen voor fraaie staaltjes korfbal. Tel daarbij de kwaliteiten op van de spelers van de Capelse ploeg en je hebt alle ingrediënten voor een spectaculaire wedstrijd. 

KCC/Delta Logistiek nam de eerste helft direct een 3-1 voorsprong. Door vijf goals op rij kwam GKV nog wel terug tot 3-6, maar hoewel het nog lang gelijk op zou gaan deze wedstrijd, was dat wel de laatste voorsprong voor GKV. KCC/Delta Logistiek kwam terug tot 6-6 en daarna nam de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus het initiatief over. Hoewel de zwart-witten iedere keer een voorsprong namen wist de ploeg niet verder uit te lopen, zodat er een ruststand van 15-14 op het scorebord stond. Een welkome adempauze voor het publiek dat een mooie eerste helft had gezien.

De tweede helft ging het ook de eerste tien minuten gelijk op, maar bij 19-19 sloeg KCC/Delta Logistiek met drie goals voor het eerst een gaatje van drie punten: 22-19. Waar vervolgens bij GKV de ballen net uit de korf draaiden, bleef het vizier bij KCC/Delta Logistiek wel op scherp staan. De Capelse ploeg scoorde nog twee keer drie goals op rij (van 24-22 naar 27-22 en van 28-24 naar 31-24) en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 31-25 en daarmee blijft KCC/Delta Logistiek de trotse koploper, met drie punten voorsprong op Oranje Wit.

Opvallend was trouwens dat de Negende Man in het befaamde Capelse hoekje zich weer luidruchtig liet horen. Vooral in de laatste fase van de wedstrijd kwam dit tot een geweldig climax. De harde kern zorgde er voor dat het Capelse publiek "1 minuut ging staan voor KCC" en vanaf de kant waar de coaches en reserves zaten was dit werkelijk een prachtig gezicht. KCC/Delta Logistiek mag de handen dicht knijpen met zulke supporters. Iets wat coach Jan Bongers later die avond in de kantine ook duidelijk aan de supporters liet merken.

Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek om 20:30 uur uit tegen Die Haghe in Den Haag en dat is maar 40 minuten rijden vanaf Capelle aan den IJssel. Kom dus naar Den Haag en moedig de ploeg aan!  

De doelpunten werden gemaakt door: Jack Potter 7 (2), Sven Wierenga 6, Patrick Muurling 6 (3), Nik van der Steen 5, Mariska Brands 3, Milou Wierenga 2, Adriënne van Ofwegen 1 en Rosanne Visscher 1.

Klik hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd en het team van de week gemaakt door Peter van Dieren.

Lees hier het verslag en foto's op de website van GKV/Enomics.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties