Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek de topper in Hoofdklasse A tegen koploper KVS/Maritiem. Beide ploegen waren tot zaterdag ongeslagen maar door het gelijkspel van KCC/Delta Logistiek tegen Oranje Wit vorige week, moest er gewonnen worden om de koppositie van de Scheveningers over te nemen.

altEen vrijwel uitverkochte Sporthal Schenkel zorgde voor veel sfeer en het publiek zag dat KVS al na zes minuten op voorsprong kwam (1-4). Drie minuten later was het al weer 4-4, maar dat beeld zou zich de eerste helft nog een keer herhalen. Zo stond KVS na 20 minuten 5-9 voor, maar in de rust was het al weer 11-12 zodat alles nog mogelijk was. Zeker omdat KVS niet eens geweldig speelde, maar doordat het eerste aanvalsvak van KCC/Delta Logistiek de eerste helft te weinig scoorde liep het stroef de eerste 30 minuten. Het zou dus in de tweede helft moeten gebeuren.

Na rust kwam de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus niet goed de kleedkamer uit en was het na 8 minuten 11-16, een klap die de zwart-witten eigenlijk niet meer te boven kwamen. Het eerste aanvalsvak kwam - mede dankzij invaller Nik van der Steen - nog wel tot een hoger rendement, maar nu scoorde het tweede aanvalsvak moeilijk, zodat KVS de wedstrijd rustig kon uitspelen. Het werd nog wel 16-18, maar daarna gooide KVS definitief de deur op slot door uit te lopen naar 16-21. Het eindsignaal klonk bij 21-25 zodat KVS als koploper met drie punten voorsprong de kerst in gaat en KCC/Delta Logistiek met nog maar twee punten voorsprong op de achtervolgers het nieuwe jaar in gaat.

Doelpunten: Sven Wierenga 5x, Jack Potter en Ruth Sprey ieder 3x, Wilrik Wassink, Milou Wierenga, Mariska Brandsen Nik van der Steen ieder 2x, Michiel Last en Juliette Wassink ieder 2x.

Klik op bovenstaande foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd, het team van de week, het oplopen, de loting en nog meer sfeerbeelden gemaakt door Peter van Dieren.

Ook Korfa! was aanwezig en maakte een samenvatting die hier te bekijken is.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties