KCC/Delta Logistiek ontving afgelopen zaterdag promovendus Rust Roest, dat vorige week de eerste punt had gepakt in de Hoofdklasse A door een 25-25 gelijkspel tegen GKV (G). Na 4 overwinningen op rij was de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus het aan haar stand verplicht om deze wedstrijd te winnen, maar de wedstrijd tegen Die Haghe vorige week had laten zien dat dat best lastig kan zijn. Het was al Sinterklaasavond geweest maar op 7 december 2013 was het nogmaals een heerlijk avondje voor de selectie. Rust Roest kreeg alle hoeken van sporthal Schenkel te zien en de Capelse machine haperde op 13 minuten na niet. Een gesmeerde machine, die zo nu en dan geolied moest worden, zou de grens van 30 doelpunten hebben kunnen bereiken.

altRust Roest, die pas op punt stond (gehaald tegen GKV), begon goed aan de wedstrijd en kwam na 3 minuten brutaal op een 1-3 voorsprong. Dit was ook direct de enige voorsprong van de Eindhovenaren. KCC/Delta Logistiek wilde het scenario van de week daarvoor voorkomen en niet heel de wedstrijd achter de feiten aanlopen en dat was in het veld te zien. Vanaf de 4e minuut kwam de reus op stoom en liet klein duimpje achter hem aanlopen. Via doelpunten van Wilrik Wassink, Mariska Brands (2x), Milou Wierenga, Jack Potter en Sven Wierenga werd de schade uit de eerste 3 minuten compleet teniet gedaan. In een galavoorstelling werd duidelijk dat KCC/Delta Logistiek de baas was in het veld en scoorde maar liefst 9x op rij in 10 minuten. Hopeloos keer Rust Roest toe hoe de thuisploeg de een na de andere goal scoorde. Bij de 7-3 na 10 minuten moet Jan Nelen, coach van Rust Roest, zijn manschappen naar de kant halen om rust in de geroeste ploeg te krijgen. De Eindhovenaren kregen kansen, veelal op de rand van de korf, maar verzuimde dit af te maken. Na een kwartier was de wedstrijd volledig beslist met een 12-3 voorsprong op het bord. De Eindhovense bank kon het allemaal niet geloven. Hun spel was er totaal niet. De zwart-witten bleven gas geven en schotelde het publiek veel fraaie hoogstandjes voor. Bongers en Carolus zaten dan ook heerlijk relaxt op de bank en hoefde zo nu en dan wat aanwijzigingen te geven. Ook het scheidsrechtersduo Ontijt en Dijkkamp hadden een erg makkelijke avond. Na 20 minuten was het al 14-3. Even hierna werd door Rust Roest een oude manier van een vrije bal gedemonstreerd die in het huidige korfbal niet meer mag. Het vierde doelpunt van Rust Roest kwam pas in de 22e minuut. Via 15-4 werd het publiek in de laatste minuut nog even getrakteerd in een paar fraaie acties achter elkaar die helaas geen doel troffen. Scheidsrechter Ontijt dirigeerde beide ploegen bij een 16-6 tussenstand naar de kleedkamers.

Na rust ging het publiek er eens goed voor zitten, want met dit tempo van scoren moest de magische grens van 30 doelpunten haalbaar zijn. Rust Roest had een nieuwe dame en heer binnen de lijn gebracht. KCC/Delta Logistiek starte niet al te furieus in de 2e helft. In een klein foutenfestival ging de bal van het ene naar het andere vak, afgewisseld door een fraaie onehander van Sven Wierenga om het publiek te vermaken. Helaas kon deze niet afgerond worden. De Capelse spitsen moesten voorin starten en er moest meer spanning gezocht worden, aldus Bongers. Het publiek was inmiddels wat ingezakt en snakte naar een doelpuntenfestijn. Dus ging het befaamde "hoekje" zich er maar eens mee bemoeien. Met fraaie liederen werd het achttal van Bongers en Carolus toegezongen. Het duurde tot de 12e minuut alvorens het eerste doelpunt van de tweede helft viel. Sven Wierenga zorgde voor een appalaus en ook het publiek was inmiddels weer attent. We waren weer los. Na een Capelse time-out was het KCC/Delta Logistiek die de draad weer opppikte. Via doelpunten van Wilrik Wassink en tweemaal Jack Potter werd het 20-7. Met nog 10 minuten op de klok scoorden Milou Wierenga en Ruth Sprey, de enige die nog niet gescoord had tot dan, het 21e en 22e doelpunt van de avond. Juliette Wassink was verantwoordelijk voor de 23-8, waarna er een time-out van Rust Roest kwam. Met nog precies 5 minuten zuivere speeltijd zag het publiek, met oud Rust Roest-trainer Leon Simons langs de kant, Jack Potter en Mariska Brands (haar 6e ! doelpunt) scoren (25-8). Drie minuten voor het einde zorgde Wilrik Wassink voor de 26e treffer. Het slotoffensief was voor de gasten die de negende konden maken.

26-9 was een zeer fraaie en forse zege tegen Rust Roest, die totaal niet in haar spel zat. Het Eindhovense publiek kon haar ogen ook niet geloven. KCC/Delta Logistiek was na de 3-3 heer en meester op het veld. Na afloop concludeerde scheidsrechter Ontijt ook dat hij een makkelijke avond heeft gehad. Jammer dat een lange doelpuntloze periode een echte grote uitslag in de weg stond. Doordat ook KVS/Maritiem won, staan beide ploegen na 5 wedstrijden nog steeds met de volle winst op kop. Inmiddels met al vijf punten voorsprong op de nummer drie. Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek de lastige uitwedstrijd tegen Oranje Wit (D), aanvang 19:30 uur en de week daarna is de absolute topper thuis tegen KVS/Maritiem, aanvang 20:00 uur.

Doelpunten : Mariska Brands 6x, Jack Potter 5x, Wilrik Wassink 4x, Milou Wierenga en Juliette Wassink ieder 3x, Michiel Last en Sven Wierenga ieder 2x en Ruth Sprey 1x.

Nog veel meer foto's gemaakt door Peter van Dieren van de wedstrijd en het team van de week vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties