Na drie overwinningen reisde KCC/Delta Logistiek afgelopen zaterdag als gedeeld koploper af naar Den Haag voor de wedstrijden tegen het nog puntloze Die Haghe. Dan zou je op papier denken, dat moet kunnen lukken. Maar gezien de resultaten van Die Haghe, waaronder die tegen KVS werd veel maar net verloren. Onderschatting ligt op de loer en KCC/Delta Logistiek was dus gewaarschuwd. Het werd "billenknijpen" voor de meegereisde supporters die KCC/Delta Logistiek pas 21,9 seconden voor het eindsignaal de twee punten zag bijschrijven. Zo net voor de donkere dagen is 4 uit 4 erg lekker.

Die Haghe startte fel en stond na een minuut al met 2-0 voor. KCC/Delta Logistiek had het rebounden moeilijk en aangezien de schoten niet vielen, moest de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus vanaf dat oment opboksen tegen een achterstand. Het gat tussen beide ploegen was die eerste helft nooit groot. Via 5-2 en 11-8 was het net voor rust 12-12, maar toch ging KCC/Delta Logistiek rusten met een 13-12 achterstand.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld lange tijd hetlzelfde, maar leek Die Haghe een gaatje te slaan na 10 minuten toen het de 18-14 scoorde. KCC/Delta Logistiek bleef rustig en toen ook de goals van aanvoerder Wilrik Wassink gingen vallen (5 in tien minuten) kantelde de wedstrijd langzaam en stond KCC/Delta Logistiek met nog 7 minuten te spelen voor het eerst aan de goede kant van de score: 21-22. Die Haghe scoorde daarna de gelijkmaker 22-22 en daarmee brak er een spannende 5 minuten zuivere speeltijd aan. Hierin waren het de dames van KCC/Delta Logistiek die het verschil maakten. Via Ruth Sprey en Mariska Brands werd het 22-24 en na de 23-24 van Die Haghe was het Milou Wierenga die de wedstrijd op slot gooide en er 23-25 van maakte. Die Haghe scoorde nog wel van ver de 24-25, maar er resteerden daarna nog maar 16 seconden zodat de wedstrijd uitgespeeld kon worden en de punten binnen waren.

Hoewel KCC/Delta Logistiek dus maar vijf minuten heeft voor gestaan deze wedstrijd werden toch de punten gepakt en kon de ploeg na zestig minuten opgelucht adem halen. Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek thuis tegen Rust Roest, uiteraard is iedereen van harte welkom om de zwart-witten te komen aanmoedigen.

Doelpunten: Wilrik Wassink 8x, Jack Potter 5x, Sven Wierenga 4x, Milou Wierenga 3x, Ruth Sprey en Michiel Last ieder 2x en Mariska Brands 1x.

Later meer.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties