Wederom een wedstrijd tegen een tegenstander uit de top 4, die wil strijden voor een ticket naar AHOY. De laatste overwinning van KCC/CK Kozijnen in Koog aan de Zaan dateert uit het seizoen 2021-2022. Een aantal seizoenen verder is KZ/Keukensale.com op play-offkoers en moet KCC/CK Kozijnen wekelijks knokken voor de punten om ook volgend seizoen in de Kenonz Korfbal League te mogen acteren. De ploeg van Wassink en Ploeg staat nog steeds laatste en alle bonuspunten zijn mooi meegenomen, maar de wedstrijden thuis tegen HKC/Creon Kozijnen en uit tegen GG/RMcD Huis Emma zijn cruciaal. Welke weg zullen de Capellenaren gaan bewandelen?

Bij KZ/Keukensale.com geen Kevin Dik, geblesseerd aan de knie en bij KCC/CK Kozijnen begint Michelle Jongenburger in de basis voor Demi van Oosten. Voor de tweede week op rij stond de wedstrijd onder leiding van Peeters en De Jong.

De thuisploeg komt via Van den Goorbergh, die wel erg zuiver was deze avond, met de 1-0. Direct een felle verdedigende strijd, waardoor de arbitrage het kort moest houden. De eerste actie van Oosting, zorgde voor een vrije bal voor KCC/CK Kozijnen, die via Van der Linden verzilverd werd (1-0). De wedstrijd was 33 seconden onderweg. Van der Linden, die tegen Marjolein Schenk liep, kwam tot drie doelpunten en zorgde nog voor een heerlijk blok op Schenk. Vooral de dames van KCC/CK Kozijnen, bijna 50% van de score, waren op dreef in Koog aan de Zaan. Zeven van de 16 doelpunten kwamen uit hun handen.

Zoals vaker moest KCC/CK Kozijnen direct verdedigend het goed hebben staan, want KZ/Keukensale.com kon makkelijk aanvallen en na 1,5 minuut stond het 3-1. Te makkelijk tegendoelpunten krijgen moet aangescherpt worden. Aanvallend speelde KCC/CK Kozijnen met beleving, alleen de scores bleven uit. Ook het tweede doelpunt, wederom een vrije bal, was uit handen van Van der Linden. Samen met Sanne Alsem was de vrije bal een belangrijk wapen.

KZ schoot in de beginfase een hoog percentage en liep na 3-2 uit naar 7-3. De doelpunten vielen snel na elkaar alleen de thuisploeg hield de marge veilig. Middelkoop, die een uitstekende wedstrijd speelde tegen Alwin Out, zorgde na 5 minuten voor 7-4. Na een ongelukkige bloedneus bij Jongenburger moest zij al snel vervangen worden door Demi van Oosten. Strijd was er zeker, zeker nadat Collée een bal aan de zijlijn binnen wilde houden, dwars door de boarding ging en op schoot van Dico Dik belandde.

Met nog 10 minuten te spelen staat het 10-5. KCC/CK Kozijnen bleef ervoor werken, maar zag ook dat de spelregels binnen het korfbal ook vaak anders geïnterpreteerd werden. Soms ongeloof aan de zijlijn. Demi van Oosten en Laura van der Linden zorgde voor de 11-7. KCC/CK Kozijnen bleef op het vinkentouw. De Zaanse storm leek even te gaan liggen, maar KCC/CK Kozijnen kon de marge maar niet verkleinen. De thuisploeg kwam via tweemaal Van den Goorbergh den de Vries op 15-8. De duels tussen Alsem en Haars waren fel. Sanne Alsem zorgde ervoor dat Haars aanvallend niet in haar spel kwam en was verdedigend sterk. Ook had Collée De Vries goed onder controle, wat hij nog beloonde met een heerlijk blok op het schot van De Vries. Met nog 2 minuten voor de rust schiet Tessa Noordzij van ver de 15-9 binnen en leek het schot van Van der Goorbergh, verdedigd door Schol, afgekeurd te worden, maar de arbitrage telde hem toch (16-9). Collée en Noordzij zorgde in de laatste 30 seconde voor de 16-10 en 16-11.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het eerste antwoord was van KZ/Keukensale.com (17-11), gecounterd door een aanval van Van Oosten dat de 17-12 betekende. De thuisploeg zorgde binnen 4 minuten dat de wedstrijd eigenlijk wel op slot zat (19-12). Een doorloper van Alsem, die wel erg veel op snijden leek, werd goedgekeurd door Peeters en De Jong en zorgde voor 19-13 en Collée zorgde via een heerlijke fade-away voor de 19-14. KCC/CK Kozijnen kon goed meescoren, maar slaagde er niet in om het gaatje te dichten. Julian Middelkoop zorgde nog wel voor twee doelpunten wat de 20-16 betekende.

Ondertussen nog een fraai blok op de onzichtbare Schenk door Van der Linden. De wedstrijd was halverwege. Zou er dan toch een klein stuntje in de lucht hangen? Deze gedachte werd al snel beantwoord door KZ/Keukensale.com. Binnen 3 minuten is het 23-16 en met nog 8 minuten te spelen was de wedstrijd nu wel gespeeld. Stefan Dekkers komt nog in het veld voor Roel Visser. Dekkers vloog naar binnen en wilde met een hand afronden en kon Middelkoop bereiken, die via een one-hander de 23-17 op het scorebord zette. Dekkers werd weer vervanger door Visser. Uiteindelijk stond de eindstand al ruim 5 minuten voor einde op het bord. Spannend werd het niet meer. De laatste Capelse doelpunten kwamen uit handen van Koen Collée. Eindstand 26-19.

In Capelle aan den IJssel werd het in de heenwedstrijd nog 16-30 voor KZ/Keukensale.com. KCC/CK Kozijnen kon nu lang mee met de ploeg van Bakker en Van Vliet, maar kon geen punten meenemen naar Capelle aan den IJssel. Bij de reserves waren de punten wel voor KCC/CK Kozijnen. De ploeg van Carolus en Van der Linden won met 14-15. Komende week, tijdens de voorjaarsvakantie, speelt de selectie van KCC/CK Kozijnen thuis tegen PKC/Vertom. Wederom tegenstander van formaat. De wedstrijd start om 19:00 uur.

Doelpunten: Julian Middelkoop 5x, Koen Collée 4x, Sanne Alsem en Laura van der Linden ieder 3x, Demi van Oosten en Tessa Noordzij ieder 2x.

Alles met betrekking tot de wedstrijd (terugkijken, statistiek en samenvatting) vind hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties