Capelle aan den IJssel, zaterdagavond 18:45 uur. Het is nu toch een feit. De eerste zege in de Korfbal League dit seizoen voor KCC/CK Kozijnen. Een wedstrijd waar beide ploegen elkaar in het vizier hielden qua score, maar KCC/CK Kozijnen, met Behrens terug in de basis, speelde de wedstrijd op karakter uit en kon eindelijk de gewenste twee punten bijschrijven. Beide ploegen maakten er een mooie pot korfbal van, waarbij de scores nooit ver uit elkaar lagen en de ploeg van Wip en Van der Steen hun doelpuntengemiddelde aardig opkrikte. Een mooie thuisoverwinning voor de vertrekkende Wip en Van der Steen.

IMG_9718In het begin wilde Dalto/Klaverbladverzekeringen direct pressie geven op de aanvallen van KCC/CK Kozijnen, waardoor de thuisploeg lastig tot scoren kwam. Een snelle schotklokoverschrijding was hier een goed voorbeeld van. Noordzij, in haar laatste thuiswedstrijd in de zaal op het hoogste niveau, zorgde voor de 1-1 en Oppe zorgde voor de eerste voorsprong (2-1). Verdedigend kon het nog een stuk beter in de beginfase. Dalto speelde veel naar binnen en kon zo makkelijk uitlopen naar een 2-4 voorsprong, o.a. twee  strafworpen zorgden voor deze stand. De thuisploeg moest schakelen en zich niet zomaar laten verleiden. De aansluiting van Biesbroek, die Van Montfoort op een doelpunt, een strafworp hield, zorgde ervoor dat de wedstrijd aan beide kanten gedicteerd werd door de dames. Het gat blijft twee doelpunten en er waren was een goede 10 minuten gespeeld (4-6). De Driebergse storm ging liggen en KCC/CK Kozijnen nam het heft over. In de 15e minuut gingen de Capelse aanvallen lopen en boog de thuisploeg de stand om. Via doelpunten van Oppe, Behrens, Dekkers en Schol was het in no-time 8-6. Bij de 7-6 was Den Ouden, die bij Dekkers in de tang zat, verdedigend voor de tweede keer iets te gretig, wat hem de groene kaart opleverde. Dalto bleef aanhaken en het was telkens stuivertje wisselen. 3,5 minuut voor de pauze was het gat weer twee (10-8) door een fraaie treffer van Van Oosten. KCC/CK Kozijnen kon in de laatste fase van de eerste helft de stand niet meer uitbreiden. Helaas kwam de ploeg van Barry Schep goed terug door vlak voor de rust de 10-9 en 10-10 te scoren. Er was nog het nodige werk aan de winkel voor KCC/CK Kozijnen.

Na het eerste fluitsignaal in de tweede helft eiste KCC/CK Kozijnen snel de bal op, maar kon niet voorkomen dat Dalto binnen 1,5 minuut op 10-12 kwam. Twee makkelijke Driebergse doelpunten waarbij de focus van de thuisploeg eventjes weg was. Alsem maakte haar fout goed door de 11-12 te scoren. Ook Biesbroek en Van Oosten deden een duit in het zakje waardoor binnen 3 minuten de stand weer was omgedraaid in een 13-12 voorsprong. Maar een snelle actie bij Dalto zorgde voor de 13-13, maar nog geen 8 seconden later was het weer 14-13 door Alsem. Hierna begon het schaakspel tussen KCC/CK Kozijnen en Dalto. Wanneer de ploeg uit Driebergen de voorsprong pakte, counterde de thuisploeg waardoor beide ploegen aan elkaar gewaagd bleven wat een leuke en spannende wedstrijd opleverde. Met nog een tiental minuten te spelen pakte Dalto voor het eerst weer een marge van twee doelpunten (17-19), maar zoals ook eerder in de wedstrijd gaf KCC/CK Kozijnen niet op en op karakter komt men via Schol, Dekkers en Oppe op een 20-19 voorsprong. Inmiddels is Timo van Dieren in de ploeg gekomen voor Schol die zich verstapte, maar even hierna nog wel kon terugkomen.

Weer een gelijkmaker van Dalto (20-20) met nog 5,5 minuut te spelen. Weer werd er om en om gescoord, waarbij KCC/CK Kozijnen telkens de leiding nam, maar de score niet verder kon uitbreiden. Met nog 4 minuten te spelen en een 23-22 voorsprong voor de thuisploeg valt de score aan beide kanten stil. In de Capelse aanvallen die volgen wordt de rust bewaard en dat wordt met nog 2:47 te spelen beloond met de 24-22 van Noordzij. In de aansluitende time-out van KCC/CK Kozijnen wordt het laatste plan gesmeed. Foute passes aan beide kanten zorgden voor nog meer spanning. Met nog 1:43 keurt Kok een actie van Dalto goed onder de korf wat de 24-23 betekent. Na een goede doorbraak van Oppe krijgt hij de bal op een onmogelijke manier bij Behrens die afdrukt en voor de bevrijdende 25-23 zorgt. Met nog 1:20 op de klok is het nu slim spelen. Dalto weet met nog 0:58 toch nog de 25-24 aan te tekenen en er volgt een spannende laatste minuut. Het vak van Dekkers speelt de schotklok goed uit en met nog 0:37 krijgt het vak nogmaals 25 seconden. Vanuit het hoekje is het Dekkers die een einde maakt aan alle onzekerheid door de 26-24 binnen te schieten. Het is feest in Aquapelle. De eerste overwinning in de Korfbal League dit seizoen is een feit. Voor de stand maakt het niet meer uit, maar voor het moraal is het zeker een goede opsteker.

Voor KCC/CK Kozijnen rest nu nog één competitiewedstrijd in Nijeveen tegen DOS’46. Voor de Nijeveeners nog een belangrijke wedstrijd voor de juiste plek in de playoffs, voor KCC/CK Kozijnen de kans op revanche om de nederlaag in Capelle aan den IJssel weg te poetsen. De wedstrijden worden gespeeld om 15:30 uur (reserves) en 17:30 uur (hoofdmacht). Live meekijken kan via de streams op Eyecons.

Deze wedstrijd of die van het 2e terugkijken? Je kunt de streams hier vinden op Eyecons of bekijk de samenvatting.

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Bo Oppe 5x, Sydney Schol, Mandy Biesbroek en Tessa Noordzij ieder 3x, Sanne Alsem, Demi van Oosten en Mark Behrens ieder 2x.

Nico Orru maakte weer foto's.
Zondag interviewde IJssel-Sport coach Frits Wip en Stefan Dekkers.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties