Een club van 24 jaar oud. Een selectiegroep van gemiddeld 24 jaar oud. En een 4e jaar in de Korfbal League. Jonge statistieken. Zowel een bekend gezicht in de top van Nederland, maar ook een vreemde eend in de bijt.

20231117   KCC selectie

Wij doen namelijk over het algemeen de dingen net wat anders. Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij onze vereniging. Vriendschappen reiken over de grenzen van teams. De kantine als centraal ontmoetingspunt waar het vaak lang gezellig is op zaterdagen. Andere verenigingen staan soms met een opgetrokken wenkbrauw te kijken.

Vreemde eend in de bijt. Jong, eigenwijs, een nieuw gezicht die intussen al een paar jaar acteert op het hoogste niveau en ambitieus is om door te groeien naar de absolute top.

Om die ambitie te onderstrepen zijn er wat zaken veranderd rondom het trainingsprogramma van de selectie van KCC/CK Kozijnen. Zo werden Hidde Weersma (S&C coach) en Wendy Post (sportpsycholoog, waarover later meer) toegevoegd aan de staf, om het individuele programma te versterken en te verbreden. De trainingsavonden gingen terug naar twee avonden en de trainingen verdeeld over twee blokken per avond. Een combinatie van opstarten met keuze uit individuele korfbaltraining, krachttraining of sportpsychologische begeleiding twee keer per week voor iedere speler om zijn of haar programma zelf vorm te geven. Na een goede maaltijd van de kookploeg stonden besprekingen en de teamtraining op het programma.

Komende zaterdag gaat de Korfbal League beginnen. Er is hard gewerkt week in week uit, iedereen in zijn eigen programma, om van komend seizoen een succes te maken. Dat kunnen ze niet alleen. Kom kijken. Schreeuw de spelers naar de overwinning. Laat sporthal Schenkel uit zijn voegen barsten. De zaterdagen zo lang mogelijk duren. De kantine de hotspot van gezelligheid zijn. We zijn nog een jonge vereniging, we doen vaak dingen net iets anders dan andere clubs en blijven ons doorontwikkelen naar de club die we graag willen zijn: topkorfbal voor iedereen.

We gaan er weer een feestje van maken!

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties