Ronde 14 van de Kenonz Korfbal League gaat voor KCC/CK Kozijnen in de boeken als één van de meest historische wedstrijden van dit seizoen. Met een volgepakte feestbus afreizen naar Amsterdam en dan direct vanaf de eerste minuut de Blauw-Wit-hal in vuur en vlam zetten. De ruim 100 meegereisde supporters maakten er een waar volksfeest van en zagen KCC/CK Kozijnen de hele wedstrijd heersen. Ongekend fraaie acties, maar ook soms korte aanvallen, waren de ingrediënten van een heerlijk duel tussen de twee ploegen waar nog veel op het spel stond. KCC/CK Kozijnen verwende het publiek met mooi korfbal en was op geen enkel moment in gevaar.

Na een technische storing in de hal werd het voorstellen van de spelers overgeslagen en konden beide ploegen starten aan de wedstrijd, die onder leiding stond van Buis en Miechels. De wedstrijd was 13 seconden oud en Laura van der Linden blokte Fleur Blötevogel al bij haar schot. Koen Collée opende het bal met de 0-1. En als dan in de derde minuut ook Tessa Noordzij de 0-2 op het scorebord zet is de toon gezet. De arbitrage moest al snel ingrijpen bij fysiek spel. Sydney Schol werd in alle hevigheid omver gelopen door Randell van der Steen. Het eerste Amsterdamse doelpunt kwam in de vierde minuut door Frank Mostard. Hij loodste zijn ploeg door de eerste helft. Hij had een ongekend hoog schotpercentage. Randy Oosting had het verdedigend moeilijk tegen hem. KCC/CK Kozijnen zette vanaf minuut één volle druk op de Amsterdammers wat veel één-schotsaanvallen betekende. Door het enorme supportersgeweld in de hal moesten Buis en Miechels steeds harder gaan fluiten om er bovenuit te komen. De wedstrijd is 5 minuten oud en het scorebord staat al op 1-5 en moet Blauw-Wit ingrijpen middels een time-out.

Na de time-out zijn de Capelse aanvallen even van korte duur en is men de bal snel kwijt. Blauw-Wit komt terug tot 3-5, maar Koen Collée zorgt voor een snelle 3-6. In de daaropvolgende 1,5 minuut komt de thuisploeg los van de Capelse verdediging en schieten Mike van der Reep en Mostard (2x) hun ploeg naar 6-6. De duels worden feller maar blijven toch binnen de lijntjes, wat de wedstrijd ook ten goede kwam. De ploegen scoren om en om en KCC/CK Kozijnen kan niet echt weglopen bij Blauw-Wit. KCC/CK Kozijnen blijft wel steeds een doelpunt voorstaan maar de thuisploeg komt steeds snel terug in de wedstrijd.

Nog steeds is Frank Mostard de grote man bij de Amsterdammers die zijn ploeg in de race houdt. Ondanks dat de score om en om gaat, zijn er toch Capelse aanvallen die beter moeten. In de 19e minuut zorgt Collée voor een schitterend verdedigend blok op het schot van Mostard. Aan de 12-12 hing een luchtje. Nadat KCC/CK Kozijnen de bal onderschepte in de Amsterdamse aanval komt de bal weer snel terug en blijkt dat aan de middenlijn de schotklok foutief wordt bediend waaruit het doelpunt viel, ten ontsteltenis van KCC/CK Kozijnen. Na conclaaf met de jurytafel keuren Buis en Miechels het doelpunt alsnog goed. Randy Oosting repareerde het foutje snel met de 12-13. Na een schitterend blok van Bo Oppe op Mike van der Reep, wat de Negende Man uiteraard kon waarderen, schiet Tessa Noordzij de 12-14 binnen. Met nog bijna twee minuten te spelen is Oppe trefzeker vanaf de stip (13-15). In de slotfase moesten Buis en Miechels nog even wat brandjes blussen. Sydney Schol kreeg een flinke zet van Van der Steen en de bal was nog niet eens in de aanval. Dertig seconden voor rust schiet Demi van Oosten de 13-16 binnen. Het laatste schot van Oosting lijkt nog een vrije bal op te leveren (doorslaan), maar de speeltijd van de eerste helft bleek al verstreken te zijn en dus bleef het bij 13-16.

Na de pauze is het Tessa Noordzij die na 11 seconden bijna de 13-17 in haar handen had. Na 1,5 minuut schiet zij de 13-17 binnen. Bij Blauw Wit werden de nodige wissels uitgevoerd om de juiste mensen bij elkaar te hebben. Mostard schiet dan de 14-17 binnen en via Schol wordt het 14-18. In de eerstvolgende aanval van KCC/CK Kozijnen solliciteerden Randy Oosting en Koen Collée naar het doelpunt van de week. Zelfs de commentator van de livestream nomineerde het doelpunt er al voor. Een snel samenspel tussen Oosting, die naar binnenvloog, en de uitstappende Collée rondde al vallend zijn schot af. De duels tussen Van der Steen en Schol bleven op het scherpst van de snede. Mandy Koelman, die samen met Frank Mostard Blauw-Wit in de wedstrijd hield, zorgden voor de 15-19. De doelpunten volgden elkaar snel op. Je moest als supporter bij de les zijn. Eén minuut na de 15-19 zette Oppe zijn ploeg met een vrije bal op 15-20. Voorafgaand aan de 15-21, een strafworp voor Laura van der Linden, nam KCC/CK Kozijnen een time-out en maakten Wassink en Diepenhorst slim gebruik van de regels. Michelle Jongenburger viel in voor Van der Linden, waardoor Oppe de stip kon verzilveren. Direct hierna kwam Van der Linden weer terug in het veld voor Jongenburger. Na een schotklokoverschrijding bij Blauw-Wit nam Mandy Koelman haar ploeg bij de hand en zorgde voor de 16-21 en 17-21 door twee strafworpen te verzilveren.

In de daaropvolgende vier minuten zou KCC/CK Kozijnen de wedstrijd definitief beslissen. Na de 17-21 was het weer Van der Steen die Oppe foutief afstopte wat Oppe tot twee keer toe een strafworp opleverde. Dit was het startsein voor de genadeslag. Sanne Alsem moest plaatsmaken voor Michelle Jongenburger die Mandy Koelman moest verdedigen, wat zij naar behoren deed. Randy Oosting was op de vierkante meter met zijn actie trefzeker voor de 17-24 en Noordzij schoot de 17-25 binnen. Sanne Alsem kwam terug in het veld voor Jongenburger en Blauw-Wit nam een time-out. Jordy van Elburg schoot de 18-25 binnen maar met een “noodschot” (met nog 2 seconden op de schotklok) is het Laura van der Linden die de 18-26 binnenschiet. De supporters in extase. Na de 19-27 van Collée wordt Blötevogel vervangen door Van Geffen. Ook Van Geffen kon Tessa Noordzij niet houden. Ook Randell van der Steen wordt gewisseld. Met nog 8:29 op de klok is het 20-28.

Jordy van Elburg zorgde met een fraaie actie voor de 23-28. Deze actie kan ook in het rijtje van doelpunt van de week komen te staan. KCC/CK Kozijnen komt op 23-29 en speelde daarna te snelle aanvallen maar de overwinning komt nooit meer in gevaar. Het laatste antwoord van Mike van der Reep kom 3,5 minuut voor tijd. Randy Oosting luisterde goed naar de supporters en zorgde dat de klok werd uitgespeeld wat uiteindelijk leidde tot de 24-30. Zijn laatste actie zorgde voor een publiekswissel. Julian Middelkoop, die door de supporters al werd toegezongen, kwam in het veld. Van der Linden zorgt dan nog voor de 24-31 en het slotakkoord was voor Sanne Alsem, die als laatste op het scoreformulier kwam. Met een 24-32 eindstand, heerste KCC/CK Kozijnen 2 x 25 minuten lang in Amsterdam. Groot feest voor de Capellenaren in Amsterdam. Weer werden er punten in de race voor handhaving gepakt.

KCC/CK Kozijnen had een makkelijkere avond dan verwacht. Nog nooit eerder ging het zo makkelijk in Amsterdam. Plezier, passie en goede aanvallen met soms bizarre doelpunten zorgden voor een waar volksfeest. De ploeg van Wassink en Diepenhorst wacht nu volgende week de belangrijke wedstrijd uit in Wormer tegen GG/RMcD Huis Emma. Met wederom een volle supportersbus kan men zichzelf een goede uitgangspositie verschaffen om ook volgend seizoen weer te mogen acteren op het allerhoogste niveau van Nederland.

Doelpunten: Bo Oppe 11x, Koen Collée, Tessa Noordzij en Randy Oosting ieder 5x, Demi van Oosten en Laura van der Linden ieder 2x, Sydney Schol en Sanne Alsem ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties