Zaterdag 4 februari 2023, een fraai maar moeilijk affiche in de Kenonz Korfbal League. KCC/CK Kozijnen ontvangt in eigen huis het Bennekomse DVO/Transus. Wedstrijden tussen beide teams staat altijd garant voor spektakel. DVO/Transus timmert aan de weg en is nog volop in de race voor een ticket naar AHOY. KCC/CK Kozijnen daarentegen moet alle zeilen bijzetten om uit die gevreesde degradatiezone te blijven en dan speel je tegen DVO/Transus. In een weer ouderwetse volle hal, met de Negende Man als steun in de rug werd het een intense avond, vol met spectaculaire acties, kritiek om sommige arbitrale beslissingen, maar wel was KCC/CK Kozijnen weer terug. Strijd, passie en veel doelpunten, met een excellerende Bo Oppe en Koen Collée, was het bij het laatste fluitsignaal een groot feest op de vloer. Onverwacht, maar zeer verdiend werden beide punten tegen DVO/Transus op het conto bijgeschreven.

20230204   KCC 1   DVO 1De ploeg van Wassink en Diepenhorst had wat goed te maken na de wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek. Strijden voor elke bal, fel spelen met de nodige energie. Dit recept werd ook vanaf de eerste minuut opgepakt. Koen Collée had de schone taak om goalgetter Gertjan Meerkerk een vervelende avond te bezorgen. De kleine schutter had in de eerste helft, die hij compleet speelde, weer gouden handjes en was zevenmaal trefzeker. In de tweede helft kwam hij minder uit de verf, maar in het algemeen had Koen Collée hem goed onder controle.

Vanaf het eerste fluitsignaal schoten beide ploegen een hoog percentage, waarbij het stuivertje wisselen was en men aan elkaar gewaagd was. DVO/Transus opende wel de score, maar 10 seconden later was het via Bo Oppe al 1-1. De wedstrijd was pas 45 seconden oud. Chris van Haren was snel daarna trefzeker met de 2-2. KCC/CK Kozijnen combineerde weer als vanouds, waardoor DVO/Transus continue bij de les moest blijven. Een heerlijke afvallende tip-in van Bo Oppe onder de korf werd afgekeurd, maar KCC/CK Kozijnen was los in het begin. De wedstrijd was net 4 minuten oud, toen Laura van der Linden, die tegen een onzichtbare Danielle Boadi liep, samen met Bo Oppe en Demi van Oosten de stand al naar 5-2 tilde. Een uiterst sterk begin van de thuisploeg. DVO/Transus liet zich niet van de wijs brengen. Nadat dat Julian Middelkoop KCC/CK Kozijnen op 6-4 had gebracht, was het de scherp schietende Menno van der Neut die de stand weer gelijk trok (6-6). DVO had op dat moment een schotpercentage van 45%. Vanaf dat moment moest KCC/CK Kozijnen in de achtervolging nadat Gerjan Meerkerk binnen 30 seconden DVO/Transus naar een 6-8 voorsprong schoot. De duels en acties werden feller, waardoor de emoties en onbegrip langs de kant soms hoog opliepen.

Gelukkig was DVO/Transus hierna even niet meer zuiver en stond Randy Oosting op. Met twee verre schoten bracht hij de 7-8 en 8-8 op het scorebord. In de daaropvolgende aanval was het Bo Oppe die weer trefzeker was en KCC/CK Kozijnen op voorsprong schoot (10-8). Demi van Oosten had de in Team NL spelende Annelie de Korte goed onder controle, die nauwelijks in het spel voor kwam. DVO/Transus bleef aanhaken, maar KCC/CK Kozijnen hield een voorsprong. En dan ben je ook wel eens afhankelijk van de cruciale arbitrale beslissingen. Tot tweemaal toe leek Gertjan Meerkerk in zijn actie te lopen, maar de schutter schoot 2x makkelijk raak waardoor het 11-11 stond. Ook de Negende Man liet luid blijken het niet altijd eens te zijn met de arbitrale beslissingen. Als dan Danielle Boadi de 11-12 binnenschiet moet KCC/CK Kozijnen in de achtervolging. Randy Oosting repareerde dit wel snel, 12-12, maar KCC/CK Kozijnen was even niet scherp op dat moment. Snel balverlies en mindere concentratie zorgde ervoor dat DVO, via Gertjan Meerkerk naar een 12-14 score kon uitlopen. Onnodig op dat moment. DVO/Transus ging feller verdedigen waar KCC/CK Kozijnen het moeilijk mee had. Men had wel veel rebounds, maar de score bleef uit. Er werd drie minuten niet gescoord aan beide kanten. De gemiste strafworp van Randy Oosting kwam niet goed uit. Gelukkig kon Koen Collée 6,5 minuut voor tijd de ban breken. Achter de korf was hij direct trefzeker, gevolgd door een time-out bij KCC/CK Kozijnen. Randy Oosting zorgde voor de 14-14, maar Annelie de Korte zorgde voor een minieme Bennekoms voordeel bij rust (14-15). Een heerlijke eerste helft!

DVO/Transus was zeer snel trefzeker in de 2e helft. Na 10 seconden was het al 14-16. KCC/CK Kozijnen was nog niet direct bij de les, maar dit werd door Randy Oosting al snel goedgemaakt met een one-hander onder de korf (15-16). Gertjan Meerkerk gaf enorme druk op Koen Collée, maar Collée had maar aan een klein gaatje genoeg en knalde de 16-16 binnen. De tweede helft was begonnen.

Sanne Alsem en Julian Middelkoop gaven KCC/CK Kozijnen wat meer lucht (18-16). Van Vloten en Verberk moesten ingrijpen en brachten Barbara Brouwer in het veld voor haar zus Maayke, die dankzij Sanne Alsem een onzichtbare wedstrijd speelde. Brouwers eerste schot was direct raak wat de 18-18 betekende. Via Gertjan Meerkerk wordt het 18-19 en Bo Oppe schiet van ver de 19-19 binnen. DVO/Transus verliest dan in hun eigen aanval de bal en Randy Oosting ziet kans om de bal snel naar het andere vak te krijgen. Gertjan Meerkerk was nog even langs de kant bezig om wat te drinken en had niet in de gaten dat Koen Collée vogelvrij stond en direct de 20-19 kon scoren. Dit doelpunt werd dan goed gevierd met de Negende Man. Met nog 10 minuten te spelen, wilde DVO de wedstrijd over de dames gaan beslissen. Danielle Boadi en tweemaal Annelie de Korte zorgde voor een 20-22 stand. Robbe de Wit werd gebracht voor de rebound tegen Bo Oppe om zo te kunnen herhalen en dat bleek goed uit te pakken. KCC/CK Kozijnen zat in een mindere fase. Ondanks dat Koen Collée nog wel knap de 21-22 binnenschoot, was DVO/Transus op dat moment wat beter wat ook zorgde voor een 21-24 tussenstand en leek een sterke wedstrijd van de thuisploeg alsnog verloren te gaan. Bo Oppe “hengelt” dan onder korf nog de 22-24 binnen en KCC/CK Kozijnen neemt een time-out en het publiek gaat er nog eens goed voor zitten.

Michelle Jongenburger komt in het veld voor Laura van der Linden voor meer druk op Danielle Boadi. Met nog 10 minuten te spelen, bij een 22-25 stand, leek de wedstrijd op passie beslist te worden. Wanneer Tessa Noordzij in de rebound tegen de grond wordt gewerkt met een vrijstaande Koen Collée, willen alle supporters een strafworp. De Vries en Meiling oordeelden dat het slechts een vrije bal was. Koen van Roekel ging daarna iets te fanatiek door op Collée wat KCC/CK Kozijnen een strafworp opleverde en Van Roekel moest voor 5 minuten naar de kant met een groene kaart. Laura van der Linden komt terug in het veld voor Michelle Jongenburger. Een schotklokoverschrijding bij KCC/CK Kozijnen werd gelukkig snel gerepareerd door een fraaie doorloper van Bo Oppe (24-25) en er ontspon zich een heerlijke slotfase. De ploeg van Wassink en Diepenhorst zag kansen en Randy Oosting moest plaatsmaken voor Sydney Schol zodat er meer rebounds gepakt konden worden tegen Menno van der Neut. Met nog minder dan vier minuten te gaan en na een Bennekomse time-out had Oppe de 25-25 in zijn handen maar miste. Een sensationele einde startte. Een hardwerkend KCC/CK Kozijnen ging voor elke bal. Met nog 3:35 op de klok brak KCC/CK Kozijnen de DVO-aanval af en kwam zelf in balbezit en was het Oppe die de 25-25 binnenschoot. Sporthal Schenkel ontplofte en moesten de supporters hun adem inhouden. In het vak van KCC/CK Kozijnen dat daarna in de aanval kwam, pakte Koen Collée rebound na rebound tegen Meerkerk waardoor dat vak kon blijven herhalen. Uiteindelijk kreeg KCC/CK Kozijnen een vrije bal die Koen Collée eigenhandig verzilverde en waarmee hij zijn ploeg op voorsprong zette. Robbe de Wit kreeg nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar miste en de rebound was voor de thuisploeg. Tijdens de laatste minuut werd  de thuisploeg luidruchtig ondersteund door het publiek en werden de laatste seconden rustig uitgespeeld. Een mooie 26-25 zege op DVO/Transus.

Na deze bonuspunten in eigen huis tegen DVO/Transus wacht volgend weekend in Koog aan de Zaan KZ/Thermo4U. In Capelle aan den IJssel kwam de ploeg van Wassink en Diepenhorst er niet aan te pas. Hopelijk kan KCC/CK Kozijnen de lijn van de wedstrijd tegen DVO/Transus in Noord Holland doorzetten en weer twee punten bij het totaal optellen. Aanvang is 20:00 uur.

Doelpunten: Bo Oppe 8x, Randy Oosting en Koen Collée ieder 6x, Demi van Oosten en Julian Middelkoop ieder 3x, Laura van der Linden en Sanne Alsem ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap.
Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties