Aangezien PKC/Vertom op zaterdag 7 januari de halve finales van de Korfbal Champions League speelde, werd hun thuiswedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen verplaatst en op dinsdagavond 17 januari ingehaald in Papendrecht.

20230117   PKC 1   KCC 1De wedstrijd begon spannend, met beide teams die streden om de controle. Alleen in de eerste tien minuten ging het nog een beetje gelijk op, wat resulteerde in een een 4-4 tussenstand. Naarmate de eerste helft vorderde, begon PKC/Vertom steeds meer controle te krijgen over de wedstrijd. Met snelle aanvallen en een efficiënte verdediging, wisten ze hun voorsprong uit te bouwen naar 14-6 bij de rust. Net als vorige week had de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst veel moeite om de korf te vinden. Dat zou de tweede helft beter moeten.

Na de rust probeerde KCC/CK Kozijnen de achterstand te verkleinen, en dit lukte in eerste instantie ook tot vijf punten verschil (16-11). PKC bleef doorgaan met hun gedreven spel en wist de voorsprong weer uit te bouwen. Met nog minder dan tien minuten te spelen en een 22-15 tussenstand leek er nog een redelijke uitslag in te zitten voor KCC/CK Kozijnen. Maar, net als vorige week, deed PKC/Vertom er in de slotfase nog een schepje bovenop. Met 8 goals op rij (tegen nul van KCC/CK Kozijnen) eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een overtuigende 30-15 overwinning voor PKC. Een indrukwekkende prestatie van PKC/Vertom dat eigenlijk de hele wedstrijd niet in gevaar kwam.

De fans van PKC/Vertom vierden na afloop de overwinning met hun team. KCC/CK Kozijnen droop af en zal zich moeten voorbereiden op de belangrijke wedstrijd a.s. zaterdag 21 januari tegen het nog puntloze Unitas en hopen op een beter resultaat. Uiteraard is alle steun van de zwart-witte supporters daarbij welkom. Bezoekers vanaf 18 jaar kunnen HIER vooraf online een toegangskaart kopen. 

Je kunt de wedstrijd hier teruglijken op Eyecons.
Ook Peter van Dieren was in Papendrecht en maakte weer een mooie fotoserie.

De doelpunten werden gescoord door: Koen Collée 4, Randy Oosting 3, Sanne Alsem 2, Laura van der Linden 2, Julian Midelkoop 2, Demi van Oosten 1 en Bo Oppe 1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties