Dit weekend stond wellicht de belangrijkste wedstrijd van het hele seizoen op het programma. In Health Center Hoenderdaal in Driebergen stond de return tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen op het programma. Het duel dat belangrijk was voor de punten die meegaan naar de degradatiepoule. In Capelle aan den IJssel won KCC/CK Kozijnen de eerste confrontatie. Ook nu in Driebergen was het vechten voor elke meter, maar het team van Ploeg en Schouten wist, onder andere aan de hand van Bo Oppe, de winst wederom binnen te slepen tegen de ploeg van Schep en Oele.

20220129   Dalto 1   KCC 1KCC/CK Kozijnen liet direct merken dat het voor de winst kwam. Een fraaie actie van Oppe werd al snel verdedigd gegeven door het arbitrale koppel De Vries en Meiling, dat het direct kort hield deze avond. Het openingsdoelpunt was van Dalto, maar er werd snel gelijkgemaakt door KCC/CK Kozijnen. Zonder enige druk, die hij vaker deze avond niet kreeg kon Oppe aanleggen voor de 1-1. Hierna was KCC/CK Kozijnen druk op zoek naar de juiste afronding maar die liet de ploeg eventjes in de steek. Het thuispubliek ging achter hun ploeg staan. KCC/CK Kozijnen moest het helaas zonder supporters doen. Zou dit het team van Ploeg en Schouten gaan opbreken? Binnen no-time liep de thuisploeg weg naar 4-1. KCC/CK Kozijnen was soms te gretig en gaf makkelijke ballen weg.

Na de 4-1 zijn het Edens en Middelkoop die de stand terugbrengen tot 5-3. Dan gebeurt er van alles in de wedstrijd. Dalto mist een strafworp. Daarna lijkt de thuisploeg de 6-3 te scoren. Scheidsrechters De Vries en Meiling keuren het doelpunt goed, maar worden seconden daarna naar de jurytafel geroepen. Na overleg met de juryvoorzitter werd het doelpunt alsnog geannuleerd. Wat zou er aan de hand zijn geweest?

KCC/CK Kozijnen ging verdedigend steeds meer druk geven op de Driebergse aanvallen wat vaak resulteerde in een schotklokoverschrijding. De wedstrijd was inmiddels halverwege en het was duidelijk dat Behrens heerste in de rebound waardoor KCC/CK Kozijnen meerdere keren kon herhalen. De boomlange rebounder haalde een reboundpercentage van bijna 75%. In plaats van de 6-3 zijn het Edens met een stip en een “alles of niets-schot” van Oppe met nog 1 seconde op de schotklok die de stand terugbrengen naar 5-5.

Wederom pakt Dalto een voorsprong door een actie onder de korf van Van Montfort (6-5), maar dan worden de teugels verdedigend nog strakker aangetrokken. De duels worden feller, maar de arbitrage hoeft niet altijd in te grijpen. Eerst zorgt Oosting met zijn handelsmerk voor de 6-6 en dan is het girlpower in Driebergen. Edens en Biesbroek breidden de score uit naar 6-8. Dalto speelt nog maar korte aanvallen en de aanvallen die ze krijgen eindigen vooral op de rand van de korf. Oosting zet dan, onder druk van de schotklok, de stand op 6-9 en het eerste serieuze gat is geslagen. Dit wordt tevens de ruststand. Weinig doelpunten, wel een hoop spanning.

Ook na de pauze is het eerste antwoord van de thuisploeg. Schulting, in het veld gekomen voor meer snelheid, weet een strafworp te scoren (7-9), maar een aantal tellen later houdt hij zich in tegen Oppe, want die krijgt alle ruimte voor de 7-10 en 7-11. Schulting met de 8-11. Maar Middelkoop is zuiver vanaf de stip (8-12) nadat Joost Wattel iets te fanatiek op hem doorgaat en dit moet bekopen met 5 minuten naar de kant. Van de Griendt wordt gebracht en die moet voor doelpunten gaan zorgen. De 9-12 is van hem, maar dan dwingt KCC/CK Kozijnen hem te gaan rebounden tegen Middelkoop. Middelkoop is hem vaak de baas. We spelen dan pas 6 minuten. De tijd tikt door en KCC/CK Kozijnen moet snel het ijs zien te breken. Oppe zorgt voor de 9-13, maar dan is het Lotte van Montfort die de Hoenderdaal doet ontploffen met twee snelle goals (11-13). KCC/CK Kozijnen lijkt niet onder de indruk en schiet snel de 11-14 binnen, maar telkens blijft Dalto aandringen. Alsem is trefzeker met de 12-15.

Dalto geeft zich duidelijk niet gewonnen en blijft telkens bij. Siedsma met de 13-15 zorgt voor een kleinere achterstand, maar dan lijkt KCC/CK Kozijnen via Oppe de wedstrijd te gaan beslissen. Twee rake schoten binnen 40 seconden zorgden voor de 13-16 en 13-17. Maar hoe makkelijk de doelpunten aan KCC-kant vielen, bij Dalto is het wederom de sterk spelende Van Montfort die haar ploeg terug in de wedstrijd schiet. Binnen één minuut schiet zij de 14-17 en 15-17 binnen. Er zijn dan ruim 16 minuten gespeeld.

Dan vallen aan beide kanten de doelpunten niet meer zo makkelijk. Dalto krijgt wel veel kansen en het lijkt nu dat het overleven wordt. Gelukkig is het Biesbroek die 6 minuten voor tijd de genadeklap lijkt uit te delen (15-18). Als KCC/CK Kozijnen dan Dalto door de schotklok verdedigt, lijkt de wedstrijd in de pocket te zijn, zeker als Behrens zijn eerste doelpunt van de wedstrijd scoort en de marge op vier zet (15-19). De supporters van Dalto gaan nog één keer achter hun team staan, maar Alsem is niet onder de indruk. Vier minuten voor tijd maakt zij de 15-20, wat later een cruciaal doelpunt bleek te zijn.

Met nog 3:43 minuten te spelen wordt het 16-20. KCC/CK Kozijnen gaat de aanvallen vertragen en gaat de schotklok uitspelen. Met nog 2:06 wordt het 17-20. Hierna wordt de kleine run van Dalto onderbroken door een time-out bij KCC/CK Kozijnen. Dalto moet snel scoren, maar door de Capelse druk lukt dit niet meer. In de laatste aanval speelt KCC/CK Kozijnen de wedstrijd uit en is de o zo belangrijke winst op Dalto een feit. Eindstand is 17-20.

Ondanks dat het geen hoogstaande wedstrijd was, zijn de punten voor het team van Ploeg en Schouten. Komend weekend nog éénmaal vlammen tegen KZ/Thermo4U in sporthal Aquapelle. Met het publiek in de rug moeten de laatste punten voor de degradatiepoule in eigen huis blijven. Hierna volgen de wedstrijd voor lijfsbehoud in de Korfbal League. Geen ticket? De wedstrijd zal ook te zien zijn via Eyecons.

Doelpunten: Bo Oppe 8x, Anouk Edens 3x, Julian Middelkoop, Randy Oosting, Mandy Biesbroek en Sanne Alsem ieder 2x, Mark Behrens 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken.

De foto is van Nico Orru. Vekijk hier de rest.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 23 september 2023 tegen HKC (Ha) 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties