Voor het vervolg van de Korfbal League moest KCC/CK Kozijnen zaterdagavond weer uitwijken naar sporthal Aquapelle en trad het aan tegen het Amsterdamse Blauw-Wit. In de heenwedstrijd werd het een spannende wedstrijd en werd er in de allerlaatste seconden verloren. Voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst de schone taak om de punten nu wel in Capelle aan den IJssel te houden. In een vrij emotionele wedstrijd gingen de Amsterdammers met de winst aan de haal.

Onder het toeziend oog van RTV Rijnmond startte KCC/CK Kozijnen furieus. Van Oosten zou al binnen 10 seconden de 1-0 op het scorebord zetten maar deze werd afgekeurd wegens snijden. Er was direct een sein afgegeven. Blauw-Wit scoorde na 1,5 minuut het eerste doelpunt (0-1). De eerste 5 minuten vielen de doelpunten om en om (2-2) en KCC/CK Kozijnen moest direct 200% verdedigende druk geven want beide ploegen zochten elkaar direct op.

Het liep nog niet zoals het zou moeten ook gezien het feit dat de gasten wel erg makkelijk naar 2-4 uitliepen. Met Behrens weer in de basis kon het vak van Oppe, Behrens, Biesbroek en Edens makkelijk herhalen en dat laat Oppe zich niet tweemaal zeggen. Zijn tegenstander volgde hem goed, maar Oppe was spatzuiver van verre afstand, gezien de snelle 3-4 en 4-4. Nog steeds geven beide ploegen elkaar geen centimeter ruimte en Blauw-Wit loopt weer uit naar 5-7. Maar dan staat Alsem op. Van Geffen geeft haar weinig druk en Alsem kan makkelijk de 6-7 en 7-7 binnenschieten. Wederom gaat de score om en om en in de 13e minuut schieten Alsem en van Oosten hun ploeg eindelijk naar twee verschil (10-8). Volgens Van der Laan moet de focus op het 1 tegen 1 verdedigen. Wederom komen de Amsterdammer op gelijke hoogte (10-10). KCC/CK Kozijnen kan de 10-8 voorsprong niet behouden. Oosting schiet dan knap de 11-10 binnen en ook hengelt Oppe de bal met twee man in de rug als nog binnen (12-11). Blauw-Wit gaat daarna door goede Capelse druk voor de tweede keer door de schotklok heen. Ondanks de goede druk komt Blauw-Wit alsnog makkelijk los van de Capellenaren en zet dit direct om in scores. In 5 minuten tijd is de stand ineens 12-14 en dan staan er nog 37 seconden op de klok. In de laatste 10 seconden gebeurde nog van alles. Van der Steen met de 12-15, 6 seconden later Oppe met de 13-15, maar het slotakkoord met nog 1,7 seconden op de klok is voor Van der Reep. Ruststand 13-16. KCC/CK Kozijnen laat Blauw-Wit onnodig uitlopen aan het einde van de 1e helft. Er is werk aan de winkel.

Na de rust komt KCC/CK Kozijnen scherp uit de kleedkamer. De ploeg speelt langere aanvallen en die worden ook direct beloond. Eerst schiet Van Oosten de 14-16 binnen en als Biesbroek de 15-16 scoort is KCC/CK Kozijnen terug in de wedstrijd. Aan Amsterdamse zijde lopen de emoties soms op door de vermeende beslissingen van Buis en Michiels. Na wederom een schotklokoverschrijding bij Blauw-Wit wordt routinier Koelman binnen de lijnen gebracht waardoor Alsem meer druk gaat krijgen. De wedstrijd wordt feller en in de 5e minuut komt Van Oosten goed weg nadat ze iets te fanatiek doorgaat op haar tegenstander. Een vrije bal voor de Amsterdammers is gelukkig de enige schade. Aanvallend moet KCC/CK Kozijnen meer gaan doseren. Te snel balverlies en soms teveel fanatiek verdedigen, leidt er toe dat er geen goede aanvallen gespeeld kunnen worden. Blauw-Wit daarentegen pakt in de 10e minuut een 17-19 voorsprong. Inmiddels is Schol in het veld gekomen voor Oosting.

Halverwege de 2e helft komt KCC/CK Kozijnen goed terug in de wedstrijd. Eerst is het Biesbroek met de 18-21 en daarna mag Oosting vanaf de stip de 19-21 binnenschieten, nadat Oosting onder de korf in de sandwich ging krijgt Van der Reep de groene kaart van Buis. De Amsterdamse bank heeft haar twijfels. Inmiddels is er een “battle of the coaches” aan de gang. Vooral de spelregels langs de kant werden getest bij de arbitrage en jurytafel. Dit wordt vakkundig opgelost en de wedstrijd gaat in al haar spanning verder.

Als Alsem haar zesde doelpunt vanaf de stip weet te verzilveren moet Blauw-Wit een time-out nemen. Deze time-out komt voor KCC/CK Kozijnen op een verkeerd moment. Na de onderbreking weet de ploeg van Wassink en Diepenhorst niet meer te scoren en de Amsterdammers lopen gestaag uit. Inmiddels moet Alsem naar de kant met een groene kaart na een overtreding op haar tegenstander. Blauw-Wit laat KCC/CK Kozijnen niet meer dichterbij komen. De laatste Capelse score komt pas 30 seconden voor het einde, maar dan is de stand al 21-27. De eindstand wordt 21-28.

Weer een wedstrijd waarbij KCC/CK Kozijnen lang meekon met de tegenstander, maar vooral in de tweede helft het laat liggen. Tot 8 minuten voor het einde was het stuivertje wisselen maar dan weet KCC/CK Kozijnen de punten niet in eigen huis te houden. Met de volgende lastige uitwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek op het programma zal het lastig worden om winstpunten te pakken. In de laatste twee wedstrijden tegen Dalto/Klaverbladverzekeringen en KZ/Thermo4U kan men de batterij opladen voor de degradatiepoule.

Doelpunten: Bo Oppe 7x, Sanne Alsem 6x, Randy Oosing en Demi van Oosten ieder 3x, Mandy Biesbroek 2x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken.
Foto's van Nico Orru vind je hier.
RTV Rijnmond: Korfballers KCC missen 'afgepakte' eigen speelhal en haken voorlopig af in strijd om kampioenspoule

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties