Voor KCC/CK Kozijnen stond er in de derde ronde van de Korfbal League de eerste echte testcase op het programma. In Bennekom moest men het opnemen tegen het ook nog puntloze DVO/Accountor met oud KCC-ers Meerkerk en Van Ofwegen. Wedstrijden tussen beide teams leveren altijd veel spektakel op. Ook nu, was het voor de virtuele supporter een smaakvolle kraker. In de eerste helft lijkt DVO/Accountor het snel te willen beslissen, maar uiteindelijk konden beide teams een punt bijschrijven.

Met Sydney Schol voor de geblesseerde Julian Middelkoop in de basis begon KCC/CK Kozijnen rap aan de wedstrijd. Binnen twee minuten was het 0-2 door doelpunten van Dominique Brands en Bo Oppe. Oppe zou later zich ook duidelijk laten gelden in de wedstrijd en pakte daarmee de titel “Player of the Match”. Beide ploegen waren in het begin de bal snel kwijt. Pas in de 5e minuut weet DVO voor het eerst te scoren. Dekkers, die Meerkerk in bedwang moest houden, lukte het aardig. Na 33 minuten stond hij nog steeds niet op het scoreformulier en kwam slechts tot 2 doelpunten. In de beginfase was het zoeken naar de doelpunten en pakte DVO in de 8e minuut voor het eerst de voorsprong (4-3). De verdedigende druk die de Capellenaren kregen werd steeds meer verhoogd, waardoor een goede aanval lastig op te zetten was en men leed veel balverlies. Tot aan de 6-6 ging de wedstrijd gelijk op. Van Vloten liet wel merken dat DVO te makkelijk de doelpunten tegen kreeg. Verdedigend had KCC/CK Kozijnen het na de 6-6 niet meer goed op orde. DVO kon makkelijk scoren en speelde slimmer. Van 6-6 naar 13-6 in 7 minuten werd KCC/CK Kozijnen teveel. De doelpunten die KCC/CK Kozijnen in het begin makkelijk maakte waren ineens weg.

De wedstrijd werd wat feller en Gertjan Meerkerk zocht Dekkers op. Een onbesuisde actie van Meerkerk op Dekkers leverde slechts een strafworp op. Duels tussen beide spitsen zijn altijd op het scherpst van de snede. Alleen vandaag had Dekkers geen kind aan de zwak schietende Meerkerk. Ondanks de Bennekomse druk komt KCC/CK Kozijnen mondjesmaat dichterbij alleen de marge blijft nog te groot. De laatste 7 minuten waren voor de ploeg van Wip en Van der Steen. Met doelpunten van Schol, Behrens (met een onmogelijke buzzerbeater), Alsem en tweemaal Oppe (met wellicht de goal of the week) stond het bij rust 14-12. Op het eindsignaal was het Dekkers nog met een opgelegde kans voor de 14-13, maar die faalde in schoonheid. De achterstand was verkleind.

De eerste aanval na rust kon niet beloond worden met een doelpunt. Daarentegen wist De Wit voor DVO wel tweemaal te scoren waardoor het na 2 minuten 16-12 stond. Een Capelse aanval hierna werd netjes afgerond door Schol (16-13). Nog steeds stond Meerkerk niet op het scoreformulier dankzij puik werk van Dekkers. Diezelfde Dekkers zorgde voor de 17-14 en 17-15. Na de 18-15 gaat er van alles mis bij de thuisploeg door het goede verdedigende werk van KCC/CK Kozijnen. Waar de gasten nu achter elkaar de korf weten te vinden is er geen geluk bij DVO. Uit de mand ketsende ballen begonnen op te breken. KCC/CK Kozijnen kreeg het op haar heupen en liep steeds verder weg. Met nog een kwartier werd het gaatje geslagen. Van 18-15 werd het 18-22 en leken de eerste punten in de tas te zitten, maar in wedstrijden tegen DVO is dat nog geen garantie. Een run van 14-7 achter naar 18-22 voor. KCC/CK Kozijnen speelde veel op de doorbraak via de dames waar DVO op sommige momenten te gretig was. Ondanks de 18-22 was de wedstrijd nog niet gespeeld. Er stonden nog 10 minuten op de klok. DVO komt terug tot 22-23 door onoplettendheid bij KCC/CK Kozijnen. Zal het dan nu nog fout gaan? De bevrijdende 22-24 van Schol na een geweldige actie van Oppe leek het breekpunt te zijn, maar schijn bedriegt.

Met nog 2:50 op de klok haalt Dekkers de trekker over tegen Meerkerk, die claimt opzij gezet te zijn (23-25). Drie minuten focussen, maar ondanks de voorsprong is KCC/CK Kozijnen de bal snel kwijt. In te snelle aanvallen blijven de doelpunten uit en men moet meer met de tijd spelen. DVO geeft nu nog alles en is met nog 2:10 terug tot 25-25. In de laatste minuut een vrije bal verdiend door Biesbroek. Eerst een tactische Bennekomse time-out, maar Dekkers laat de Capelse bank ontploffen door de 25-26 binnen te “lepelen onder de korf”. Zijn de eerste punten nu echt voor KCC/CK Kozijnen. Boadi lost nog eenmaal een schot en die is raak. Beide ploegen moeten tevreden zijn met een punt (26-26), maar KCC/CK Kozijnen liet de winst eigenlijk uit de vingers glippen.

Het leek er lang naar uit te zien dat de eerste punten in Bennekom werden gepakt, maar toch zal er teleurstelling heersen. Er had zeker veel meer ingezeten voor de ploeg van Wip en Van der Steen. Wil je de wedstrijd nog een keer toezien, dat kan hier in ons kanaal op Eyecons.

KCC/CK Kozijnen heeft zich goed laten zien en is klaar voor de confrontatie in Driebergen. Met een excellerende Oppe en zeven keer Dekkers had er voor KCC/CK Kozijnen zeker meer ingezeten. Wat als Boadi haar laatste schot niet had gedaan? KCC/CK Kozijnen wist een 14-7 achterstand om te buigen naar een 19-23. Al met al een punt. Is het een gewonnen of verloren punt? Komend weekend volgt de wedstrijd tegen Dalto/Klaverbladverzekeringen in Driebergen. De reserves spelen al om 12:00 uur en de eerste teams starten om 14:00 uur, uiteraard weer te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Stefan Dekkers 7x, Bo Oppe 4x, Dominique Brands, Tessa Noordzij, Sydney Schol en Mark Behrens ieder 3x, Sanne Alsem 2x en Mandy Biesbroek 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties