KCC/CK Kozijnen moest na de openingswedstrijd tegen TOP/LITTA zich enigszins zien te revancheren in de eerste thuiswedstrijd in Capelle aan den IJssel. Maar als dan het Delftse Fortuna/Delta Logistiek op bezoek komt met oud KCC-er Nik van der Steen, is dit niet de ideale start van het Korfbal League seizoen. Een dubbele confrontatie met de top van Nederland kan je maar direct gehad hebben en hierna de punten bij elkaar zien te sprokkelen. Al snel bleek dat Fortuna/Delta Logistiek ook een maatje te groot was. KCC/CK Kozijnen komt geen moment in hun eigen spel en ziet de gasten freewheelend de wedstrijd uitspelen.

IMG_1377De ploeg van Wip en Van der Steen startte wederom met Smaal in de basis voor Edens. Het droomkoppel Dekkers vs. Van der Steen stond ook aan de start van de wedstrijd. Van der Steen kwam als winnaar uit de bus. Middelkoop kwam tegen Harjan Visser te staan.

Van der Steen zette het eerste doelpunt op het scorebord. Een tegentreffer van Behrens werd wegens verdedigd afgefloten. In de plaatst van 1-1 werd het 0-2 en was het KCC/CK Kozijnen pas in de 4e minuut met de 1-2. Het euvel was dat KCC/CK Kozijnen al snel grossierde in verkeerde passes waardoor de aanvallen van korte duur waren. Fortuna/Delta Logistiek kon met hartenlust aanvallen en meerdere aanvallen pakken. Op zich liep de aanval van de Delftenaren nog niet naar behoren, maar KCC/CK Kozijnen kon dit lastig doorbreken. Na 10 minuten was het al 3-6 en gezien het spel kon deze stand nog wel ingelopen worden. Maar de afronding aan Capelse zijde bleef benedenmaats en Fortuna kon snel uitlopen naar een 3-10 tussenstand, binnen 7 minuten. De Delftse run van 7 doelpunten werd onderbroken door een doelpunt van Alsem, die een Fortuna-verleden heeft. Een Capelse time-out moest de opmars betekenen en zowel Biesbroek als Groeneweg moesten zich gaan klaarmaken voor een invalbeurt. Fortuna/Delta Logistiek creëerde makkelijk kansen en liep steeds verder weg van de thuisploeg, met een 6-15 ruststand als gevolg.

Na de pauze komt Biesbroek Smaal vervangen. De aanvallen verlopen wat beter en de eerste acties van Fortuna/Delta Logistiek werden geëlimineerd, waardoor KCC/CK Kozijnen als eerst weet te scoren (7-15). Verdedigend stond het beter, alleen weten de gasten toch binnen 7 minuten uit te lopen naar 7-19, waardoor de wedstrijd direct gespeeld was. Weer moest KCC/CK Kozijnen alles geven om een vrije bal of strafworp af te dwingen bij de arbitrage. Niet altijd met het gewenste resultaat. Door een ongelukkige actie van Middelkoop moest hij het veld verlaten met een blessure en komt Behrens terug in het veld. Timo van Dieren komt Behrens in de aanval aflossen voor meer aanvallende impulsen, helaas zonder effect. Met nog 10 minuten te spelen is het 8-21. Uiteindelijk verliest KCC/CK Kozijnen met 10-25.

Twee zware eerste weken in de Korfbal League zitten erop. Maar na TOP/LITTA en Fortuna/Delta Logistiek wacht komend weekend alweer een lastige tegenstander. DVO/Accounter ontvangt de ploeg van Wip en Van der Steen in Bennekom. Met een weerzien met Van Ofwegen en Meerkerk. Lukt het de ploeg nu wel om de eerste punt(en) te pakken? De wedstrijd van de reserves start om 14:30 uur en de eerste teams trappen af om 16:30 uur, uiteraard te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Sanne Alsem 3x, Stefan Dekkers en Dominique Brands ieder 2x, Julian Middelkoop, Bo Oppe en Mark Behrens ieder 1x.

Bekijk hier de foto's van Nico Orru van deze wedstrijd. Hij was er ook bij de wedstrijd van de reserves.
Een samenvatting van de wedstrijd vind je op Eyecons.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties