Na een apart einde van het seizoen 2019-2020, dat wel een promotie naar de Korfbal League opleverde, was het wachten of de selectie van KCC/CK Kozijnen kon starten in het walhalla van de korfbalsport. Acteren op het allerhoogste niveau van Nederland in Capelle aan den IJssel, een mooi affiche voor de sport. Alleen korfballen in een lege sporthal met een handjevol mensen aanwezig is toch heel wat anders dan normaal. Uiteindelijk mocht er na twee oefenwedstrijden, tegen Groen Geel/IJskoud de Beste en Blauw Wit (A) op zaterdag 16 januari 2021 gestart worden met direct een hele zware pot in Sassenheim tegen titelkandidaat TOP/LITTA. KCC/CK Kozijnen kon het niet bolwerken en moest een 28-15 nederlaag incasseren.

De ploeg van Wip en Van der Steen startte met Smaal in de basis voor de lichtgeblesseerde Edens. Zij moest het direct opnemen tegen Hendriks. Brands had Split voor haar neus en verdedigde goed. Tegen de kanonnen als Snel en Split moet je zeer sterk voor de dag komen om punten te pakken in een helaas lege Korf. Helaas kon KCC/CK Kozijnen zich niet tegen het Sassenheimse geweld weren. Slechts zes doelpunten maakte de ploeg er tegenover 15 doelpunten voor TOP. Of KCC/CK Kozijnen onder de indruk was van het korfbalspel van de thuisploeg is de vraag. Snelle acties van TOP zorgde voor snelle goals en KCC/CK Kozijnen daarentegen had de grootste moeite met de afronding en had dan ook korte aanvallen. Ondanks dat stond het na 3 minuten pas 3-0. KCC/CK Kozijnen kon wel op dat moment iets doen aan de stand. Binnen de minuut was het 3-2, maar ook zo snel was het weer 5-2. Meer concentratie en rust in de eigen aanval was het sleutelwoord. Veel balverlies zorgde voor lastige minuten. Tot aan de 10e minuut bleef KCC/CK Kozijnen redelijk in de buurt van TOP (7-4), maar daarna was TOP heer en meester in de afronding. Binnen 5 minuten was het al 13-4 en KCC/CK Kozijnen moest veel meer verdedigende druk geven. Een sporadisch doelpunt van de Capellenaren zorgde voor een 15-6 ruststand.

In de tweede helft weer een oppermachtig TOP, waartegen KCC/CK Kozijnen geen verweer kon geven. Binnen 5 minuten stond het 19-6. Men moet meer duels gaan winnen, meer sluiten en meer voorverdedigen waar Wip op hamerden. Snel balverlies zorgde ervoor dat de Capelse ploeg weinig tot lange aanvallen kwam. Na de 19-6 kwamen Groeneweg en Biesbroek het veld in voor Dekkers en Smaal. Een direct goede actie van Groeneweg, die door Flokstra tegen de paal werd geduwd, zorgde voor de eerste groene kaart van het seizoen. Groeneweg kon verder en Middelkoop zorgde voor de benutte strafworp (19-7). Goede vervolgaanvallen zorgde voor snelle goals van Oppe en Alsem voor de 19-9. TOP ging door naar 23-9. In de daaropvolgende 6 minuten scoorde de thuisploeg niet meer en kon KCC/CK Kozijnen terugkomen tot 23-12. Drie goals voor de Capelse ploeg werden snel teniet gedaan door TOP die ook drie keer scoorde (26-12). Met nog 5 minuten te spelen geloofde de ploeg het wel en kon KCC/CK Kozijnen nog driemaal scoren, waardoor de eindstand op 28-15 kwam.

Een loodzware opening van het seizoen 2020-2021. Met de start tegen TOP en volgende week thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek heb je de top in deze poule direct gehad. Wip en Van der Steen zetten hun kaarten op de 4e plaats die dit seizoen ook een play-offplek oplevert. Of dit reëel is moet de komende weken blijken.

Volgende week zijn de wedstrijden van KCC/CK Kozijnen om 17:30 en 19:30 uur en zijn weer live te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Bo Oppe 4x, Tessa Noordzij 3x, Stefan Dekkers, Mark Behrens en Sanne Alsem ieder 2x, Sanne Smaal en Julian Middelkoop ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties