Zojuist heeft het KNKV een update geplaatst waarin zij aangeven dat er geen wedstrijden meer worden gespeeld ten aanzien van de competitie 2019/2020. Bij de uitwerking van de promotie- en degradatieregeling is besloten dat KCC volgend seizoen in de Korfbal League speelt.

Logo Korfbal League kleinEr worden dus geen wedstrijden meer gespeeld en dus ook geen play-offs, finales en play-downs. Er wordt voor het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie vastgehouden aan het eerder genomen besluit ‘stand is eindstand’ en aan de toepassing van de promotie- en degradatieregeling. Er komt dus geen tussenklasse direct onder de Korfbal League en Reserve Korfbal League. De enquête over de mogelijke invoering van een tussenklasse onder de Korfbal League is ingevuld door 230 verenigingen. 155 verenigingen stemden voor een tussenklasse, 75 verenigingen stemden tegen.

Het KNKV heeft de verenigingen middels een brief op de hoogte gesteld. In deze brief is uiteengezet dat KCC en Dalto op basis van resultaat door zouden gaan voor de Hoofklassefinale. Daar Dalto in de competitie een beter restultaat heeft, worden zij gezien als winnaar en promoveert Dalto rechtstreeks. KCC zou dan een play-down tegen Groen Geel/IJskoud de Beste spelen. Voor deze wedstrijd, die niet gespeeld kan worden, bieden reglementen geen uitkomst en daardoor heeft het KNKV besloten de Korfbal League voor één seizoen uit te breiden naar 11 ploegen, waardoor beide ploegen in de Korfbal League spelen.

Bron KNKV: Coronavirus: updates

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties