Het Cashback World Korfballeague abonnement van KCC/SO natural loopt ten einde en zaterdagavond 6 april 2019 was het tijd om het abonnement te verlengen met nog 1 jaar. Nog een jaartje op het allerhoogste niveau van Nederland is de wens, maar na afgelopen zaterdag heeft achtervolger Tempo daar in Capelle aan den IJssel een nare bijsmaak aangegeven. De Alphenaren waren scherper dan in de eerste wedstrijd en dicteerden vrijwel de gehele wedstrijd. KCC/SO natural moest een harde nederlaag slikken en moet het nu komende woensdag gaan doen, anders moet het volgend seizoen een treetje lager gaan proberen.

20190406   KCC 1   Tempo 1Zaterdagavond, even voor 20:00 uur, zat sporthal Schenkel propvol. Er was geen zitplaats meer over en ook aan de korte zijde was het vol. Zowel de bijen als de Negende Man maakten er een feestje van in de sporthal. Voorafgaande de wedstrijd werd door de Negende Man middels een filmpje duidelijk gemaakt wat er te doen stond. De “KCC-gangsters” gingen het gevecht aan met de Alphense bij, die werd gewonnen door de “mannen van KCC”, maar in de wedstrijd waren de geel-zwarten beter dan de zwart-witten. Nadat alle streamers en strandballen waren opgeruimd, kon scheidsrechter Van der Lucht, samen met zijn assistent Alexander het startsein geven voor deze hopelijk beslissende wedstrijd.

Net zoals in de heenwedstrijd was het Potter die direct de hal in vuur en vlam zetten. Binnen 43 seconden werd Tempo overrompeld door twee loepzuivere schoten van Potter (2-0). Hoe snel KCC/SO natural op 2-0 kwam, zo snel Tempo ook weer wat terugdeed. Opvallend was dat Tempo feller op de aanvallende Capellenaren zat, waardoor men niet zoals woensdag frank en vrij kon aanleggen. Tempo had hun huiswerk goed gedaan. Na 3 minuten stond het gewoon weer 2-2.

De thuisploeg moest zorgen voor een mooi verjaardagcadeau voor de jarige Van der Steen. Er ontstond een waar korfbalgevecht waar ook weer Verhoeff veel duels won van Van der Weijde. Tempo drukte zover door dat KCC/SO natural ook vaak onder druk van de schotklok moest schieten. De druk op Tempo moest ook van Capelse zijde komen. Aanvallend kon Tempo makkelijk herhalen door de matige verdedigende druk van KCC/SO natural. Na de 4-4 lijkt Tempo te gaan uitlopen. Na een Capelse time-out loopt de ploeg van Wip weg naar 4-7. De thuisploeg komt terug tot 6-8, maar moet continue in de achtervolging. Compleet andersom dan woensdag, waar Tempo in de achtervolging moest. De scores vielen niet makkelijk. Na de 6-8 komt Sophie Dijkxhoorn in het veld voor Milou Wierenga voor wat meer aanvallende impuls en komt Demi van Oosten Tessa Noordzij aflossen. KCC/SO natural speelt wel lange aanvallen maar weet zichzelf niet te belonen. Dekkers en Middelkoop brengen de stand vlak voor de pauze terug tot 8-9, maar met een doelpunt van de ingevallen Dijkxhoorn zoeken beide ploegen de kleedkamer op bij een 9-10 ruststand. Gezien de eerste helft een hoop werk aan de winkel voor KCC/SO natural.

Na de pauze een snelle onderschepping voor KCC/SO natural maar het zijn de bezoekers die als eerst scoren (9-11). KCC/SO natural kan aanvallend wel bijblijven, maar door de nog steeds hoge verdedigende druk is het lastig “afdrukken”. Na 5 minuten is het weer gelijk (12-12), maar KCC/SO natural heeft het lastig om nu gas te geven en op voorsprong te komen. Tempo krijgt aanvallend teveel ruimte en weet dit goed te benutten. Het niet strak verdedigen breekt KCC/SO natural op en men ziet Tempo weer uitlopen naar 12-14. Er zijn dan nog 15 minuten te spelen. Weinig goals in deze play-down en KCC/SO natural ziet veel ballen die een zekerheidje moeten zijn in het niets verdwijnen. Wederom pakt Tempo weer twee goals voorsprong (14-16) maar daarna is het weer de thuisploeg die via Dekkers en Verhoeff terug komen tot 16-16. Weer kan KCC/SO natural niet doorrukken en weer wordt het twee verschil, waarbij de 16-18 wel een wereldgoal van Tom Steenbeek is. Met nog 2 seconden op de schotklok gooit hij de bal met één hand naar de korf en is trefzeker. De supporters uit Alphen uit hun dak, maar KCC/SO natural moet nu wel opstaan om deze wedstrijd te gaan beslissen. Verkeerde aanvallende keuzes beginnen KCC/SO natural de wedstrijd te kosten, want na een Capelse time-out is het nog wel Dekkers met een doelpunt (17-18) en lijkt het nog een spannend slot te krijgen met nog 4:45 op de klok. Beide ploegen weten aanvallend dan de korf niet meer te vinden, maar dit is vooral in het nadeel van de Capellenaren. Een smetje op een vooral sportieve wedstrijd is de gele kaart voor KCC/SO natural, nadat emoties even geuit werden. De laatste minuten zijn een waar schaakspel. Bal voor KCC/SO natural, maar weer na een korte aanval ingeleverd. Hetzelfde gebeurd bij Tempo, maar als KCC/SO natural met nog 1:18 op de klok een strafworp tegen krijgt, velt Jelle Steenbeek het vonnis (17-19). De 17-20 is nog voor de statistieken, maar het is feest in Alphen en in het Capelse kamp heerst onbegrip en teleurstelling.

Het had moeten gebeuren in eigen huis tegen Tempo. Vreugde en verdriet waren elkaars tegenpolen in sporthal Schenkel. Het was 1-0 maar het is nu ineens 1-1. Maar Tempo moet zich opladen voor nogmaals een wedstrijd aankomende woensdag. Het is nog niet beslist. Is KCC/SO natural in staat om woensdag de genadeklap uit te delen aan Tempo en zal het een nieuw jaarabonnement op de KL kunnen afsluiten? Woensdag rond de klok van 22:00 uur weten we meer.

Doelpunten: Stefan Dekkers 5x, Steven Verhoeff, Sophie Dijkxhoorn, Jack Potter, Adrienne van Ofwegen en Julian Middelkoop ieder 2x, Demi van Oosten en Mandy Biesbroek ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken.
Foto's gemaakt door Peter van Dieren zijn hier te vinden.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties