De Cashback World Korfbal League loopt tegen zijn einde aan en voor KCC/SO natural is er nog een laatste krachtmeting om ook volgend seizoen met Wip aan het roer op het allerhoogste niveau aanwezig te zijn. Direct veilig spelen is helaas niet gelukt, maar via de Alphense achterdeur moet als nog dit gaan lukken. Lukt het team van Wolsink en Van der Steen om Wip uit de korfballeague te wippen en kan Wip met een schone lei in Capelle aan den IJssel aan nog een seizoen KL starten? Dit wordt allemaal in 2 of 3 wedstrijden beslist.

20190403   Tempo 1   KCC 1De spelers en staf werden voor de eerste wedstrijd in stijl naar Alphen aan den Rijn gebracht. De heuse Sparta spelersbus wachtte de selectie op in Capelle aan den IJssel. Ook de supporters van KCC/SO natural konden alvast in de stemming komen in de party-bus. Met maar liefst 150 KCC-supporters was men aanwezig in de Limeshal die niet echt vol zat. De Negende Man was alvast in de feeststemming aan het komen en dicteerde in de Tempokantine. Veel verbaasde gezichten achter de bar in Alphen. Een uniek moment? Vlak voor de wedstrijd prepareerde de Negende Man de sfeerartikelen en begonnen ook in de zaal alvast wat leven in de brouwerij te brengen. De Alphense bijen wisten niet wat ze zagen. Een gekkenhuis in de Limeshal.

Uit ervaring moet de spelerspresentatie bij zulke wedstrijden op tijd beginnen, want als KCC/SO natural speelt hangt er altijd een verrassing in de lucht. Dit keer was men vertegenwoordigd met WC-papier (streamers mochten niet, vanwege het hoge plafond), strandballen en honderden pingpongballen. Nadat de crew het veld had opgeruimd kon de wedstrijd beginnen. Middelkoop mocht spits Jelle Steenbeek aan banden legen en de jonge Middelkoop had hem goed in het vizier. Middelkoop scoorde zelf vijf maal. Bij de dames kreeg Schreuder te maken met de scherp verdedigende Van Ofwegen die geen speler kan loslaten. Steven Verhoeff moest het waarmaken tegen Van der Weijde. Van der Weijde kreeg veel kansen en scoorde het gros van de Alphense goals, maar in de rebound maakte hij kennis met Verhoeff die bijna alle ballen had.

Door een technische storing begon de wedstrijd 10 minuten later en die stond onder leiding van het koppel De Groot/Rombouts. Binnen 30 seconden was het Potter, die een basisplek kreeg van Wolsink en Van der Steen met de 0-1. Beide ploegen begonnen zoekend aan de wedstrijd en wisten nog niet goed om te gaan met de kansen die ze kregen. KCC/SO natural verdedigde er direct bovenop en die druk was Tempo wellicht niet gewend. Desondanks was het stuivertje wisselen in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Steeds wanneer KCC/SO natural scoorde kwam er direct een antwoord van de thuisploeg. KCC/SO natural werkte voor elkaar, maar alles mocht nog wel wat secuurder en scherper. Tempo speelde al de zoveelste wedstrijd in korte tijd. Zou dit de ploeg gaan opbreken? Na de 5-5 werd het startsein gegeven voor de overwinning. Eigenlijk is KCC/SO natural daarna nooit meer echt in gevaar geweest. Via Middelkoop, Biesbroek, die maar liefst vijf keer trefzeker was, Dekkers, Noordzij en Van Ofwegen was Tempo na een kwartier al gedubbeld (5-10). De Negende Man liet inmiddels de nieuwe trainer van volgend seizoen weten dat hij een zwart-wit hart had. De sfeer zat er goed in en als Dekkers dan vanaf de zijlijn ook de 5-11 binnentikt, moet Tempo iets doen en dat gebeurde ook. Binnen een kleine twee minuten was het weer een wedstrijd (8-11), maar de KCC-dames bleven ook mee scoren en Biesbroek en Van Ofwegen tikten de 13 aan. Ze kregen alle ruimte van hun opponenten. Helaas vergat KCC/SO natural de laatste 6 minuten verder en verder weg te lopen van de thuisploeg. Wel speelde het lange aanvallen maar treffers bleven uit. De ruststand kwam bij een magere 9-13.

En toen begon de “scorebordsoap”. Net na het laatste fluitsignaal van Stan de Groot viel het scorebord spontaan uit. Direct gingen technici ermee aan de slag. Aan het begin van de 2e helft deed het bord het gelukkig en kon de wedstrijd starten met een snelle goal van Tempo (10-13). Daarna gaf Biesbroek het startsein voor een boeiende 2e helft (10-14). Aanvallend kwam Tempo anders uit de kleedkamers maar dat wierp nog geen vruchten af. De Capelse TGV denderde door in de Limeshal. In 5 minuten tijd was het 11-18 en leek de rest van de wedstrijd een formaliteit. Door de steeds volle druk van KCC/SO natural kwam de thuisploeg niet tot de juiste kansen. Tempo speelde alles over de heren. Alleen de Capelse snelheidstrein begon kuren te krijgen. Nog verder weg lopen van Tempo was het motto alleen dat lukte nog niet. Tempo sloop telkens wat dichterbij en zo staat het, met nog 10 minuten te spelen, wel ineens 14-18 en moet KCC/SO natural eventjes gas bijgeven. Als de klok nog 9:02 aangeeft is het 15-19 en gaan de ploegen wisselen. Bij KCC/SO natural komt Groeneweg in het veld voor Dekkers.

En wat er een minuutje later allemaal gebeurde is met geen pen te beschrijven. De ploeg van Wip had in de wedstrijd al de nodige afrondingspech, maar als dan ook de techniek er weer mee stopt, is het helemaal vervelend. Dan is het toch makkelijk als je een scherpe juryvoorzitter hebt. En het was niet de eerste keer in de wedstrijd. Samen met de coaches, scheidsrechter en zelfs de aanwezige KNKV-directeur werd een spoedberaad belegd wat nu te doen. Het enige was om een “afkoelingsperiode” in te stellen en wederom moesten de mensen van de Limeshal aan de slag. Het duurde en duurde, maar inmiddels had de huis-DJ de sfeer een beetje opgezweept en gebroederlijk vierden de geel-zwarte bijen met de zwart-witte Negende Man een feestje. In de korfbalsport is dit de normaalste zaak van de wereld en kan gewoon. Inmiddels bleef het scorebord uit en was het idee om naar de naastgelegen kleinere hal te gaan, maar daar was een andere sport bezig. Een grote volksverhuizing was gelukkig niet nodig en na maar liefst 40!! minuten kon de wedstrijd hervat worden.

Nadat de beide ploegen wederom warmgelopen waren kon de wedstrijd verder met een 16-20 stand. Het was inmiddels 22:28 uur. Of het nu het lange wachten was of niet, maar beide ploegen wisten de mand even niet meer te vinden. Na 2 minuten was het KCC/SO natural met de 16-21 en een minuut later was het weer raak. Het scorebord kon de spanning van de wedstrijd wederom niet aan en begaf het, maar gelukkig was hij snel weer aan de praat. Het was nu Tempo dat eventjes gas gaf omdat KCC/SO natural niet in hun gewenste spel kwam. Binnen 3,5 minuut is de thuisploeg terug tot 19-21 en iedereen in de hal dacht, gaat het dan toch nog gebeuren? De Capelse supporters hielden hun adem in, maar gelukkig kon men snel rustig gaan zitten, want als Jack Potter zich nadrukkelijk met de wedstrijd gaat bemoeien dan komt het goed. En Potter werd de held van Alphen in de laatste minuten van de wedstrijd. Onder luid gejuich van de Negende Man werden zijn cruciale doelpunten (19-22 en 19-23) begroet. En als Verhoeff zijn enorme knappe reboundwerk op zowel Van der Weijde als Van Haastrecht beloond ziet worden in de laatste seconden van de wedstrijd met een afstandstreffer, vliegen de supporters het veld op en vieren het alsof de handhaving in de Cashback World Korfbal League al een feit is.

Helaas is dit nog niet zo, maar het staat 1-0 en de definitieve tik kan zaterdag aanstaande in sporthal Schenkel uitgedeeld worden. Kunnen we Frits Wip na zaterdag al terugzien in de Cashback World Korfbal League of komt er toch nog een 3e wedstrijd op woensdag 10 april? Inmiddels staan de supportershorloges al weer op 22:45 uur en is het tijd om naar huis te gaan. In de bus terug naar Capelle aan den IJssel is het nog lang onrustig. KCC/SO natural heeft er weer een korfbal record bij en nu eentje waar men zelf niks aan kan doen. De langste zaalcompetitiewedstrijd dit seizoen!

Doelpunten: Mandy Biesbroek en Julian Middelkoop ieder 5x, Stefan Dekkers en Jack Potter ieder 4x, Adrienne van Ofwegen en Steven Verhoeff ieder 2x, Tessa Noordzij en Milou Wierenga ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje bekijken
De samenvatting van Studio Alphen kan je hier nogmaals bekijken
Foto's van Peter van Dieren staan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties