Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural tegen DOS'46 in Nijeveen de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft. DOS'46 was moeizaam begonnen tegen de topploegen maar speelde nu voor de derde keer op rij tegen een degradatiekandidaat. En ook die werd gewonnen. Door een slechte start van KCC/SO natural werd het 22-19 en klimt DOS'46 langzaam omhoog.

Er waren nog aardig wat KCC-supporters naar Nijeveen afgereisd en sommigen hadden er zelfs een weekendje van gemaakt. De aanwezige toeschouwers zagen dat KCC/SO natural de eerste vijf minuten goed mee kon komen (2-2), maar daarna met name aanvallend moeite had om tot goede kansen te komen. DOS'46 speelde gevarieerde aanvallen en zo was het na bijna 15 minuten 7-2. KCC/SO natural deed wat terug met twee goals (7-4), maar 5 minuten later was het al weer 10-4 en was de ruststand 12-7. Werk aan de winkel dus voor de trainers in de kleedkamer.

Na rust kwam er een heel ander KCC/SO natural uit de kleedkamer. DOS'46 maakte nog wel de 13-7, maar daarna startte KCC/SO natural een gestage inhaalrace. Vanaf het moment dat de 17-11 binnenviel had de ploeg van vertrekkend trainer Erik Wolsink en Ed van der Steen zelfs het betere van het spel. De zwart-witten kropen dichterbij tot 19-17 en de aansluiting hing in de lucht. Helaas was het met nog acht minuten clubtopscorer van DOS'46 Jelmer Jonker die met twee goals de overwinning van DOS'46 veilig stelde: 21-17. De tijd was te kort om nog een keer terug te komen en zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 22-19 nederlaag.

Helaas dus geen bonuspunten, maar genoeg aanknopingspunten om de tweede helft van de competitie in te gaan. Zo won KCC/SO natural zaterdag de tweede helft, zag het Julian Middelkoop eindigen met een schotpercentage van bijna 60% (7 uit 12) en hielden de vrouwen van KCC/SO natural hun tegenstanders op slechts twee goals. Dat zal vertrouwen geven voor de belangrijke wedstrijden die komen gaan.

Door de nederlaag bezet KCC/SO natural op onderling resultaat nu de laatste plaats, maar de komende twee weken spelen we de waarschijnlijk twee belangrijkste wedstrijden van deze competitie. Die gaan het verschil betekenen tussen handhaven, het spelen van play-down wedstrijden of directe degradatie. A.s. zaterdag 26 januari 2019 spelen we om 20:00 uur uit tegen DVO in Bennekom en zaterdag 2 februari spelen we om 20:00 uur thuis tegen DeetosSnel. Allebei topwedstrijden waarbij jullie natuurlijk bij zijn!

De doelpunten voor KCC/SO natural werden gemaakt door: Julian Middelkoop 7, Stefan Dekkers 6, Mark Behrens 2, Demi van Oosten 2, Milou Wierenga 1 en Adrienne van Ofwegen 1.
Voor DOS'46 scoorden: Jelmer Jonker 7, Leander Zwolle 5, Harjan Visscher 5, Max Malestein 3, Nienke Hintzbergen 1 en Kim Peters 1.

De wedstrijd nog een keer terugkijken kan hier.
Klik hier voor het verslag van DOS'46.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties