Het jaar 2019 is begonnen en na de oefenzege op Avanti/Flexcom (24-35) ging de Cashback World Korfbal League weer verder. Op het programma stond de wedstrijd tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek, met het weerzien van Nik van der Steen en de broedertwist tussen Ed en Nik. Het werd een emotionele en hete Korfbal League avond in Capelle aan den IJssel. Veel druk, veel goals, veel strijd in en langs de lijn, waarbij de gemoederen soms hoog opliepen. Een paalincident en een arbitrageduo, dat soms ogen en oren tekort kwam. Fortuna/Delta Logistiek was beter, maar KCC/SO natural liet weer zien dat het tegen topploegen lang mee kan. 


20190112   KCC 1   Fortuna 1Er was aardig wat publiek uit Delft meegekomen. Ook de Negende Man was weer paraat en overtrof vocaal de jonge Delftse supporters. Het is Fortuna dat uit de startblokken schiet. Binnen de minuut 0-2 en KCC/SO natural moet in de achtervolging. De Delftenaren staan bekend om hun verdedigende druk op de aanval. Het is Demi van Oosten die na 4 minuten KCC/SO natural eigenhandig naast Fortuna schiet (2-2). Voor KCC/SO natural gaat de wedstrijd dan pas echt beginnen. De druk wordt opgevoerd en de gasten leveren de bal snel in. Sanne Alsem is Tessa Noordzij voortdurend kwijt en mag frank en vrij afdrukken. Via Noordzij wordt het dan ook na 7 minuten 4-2. Inmiddels is het een drukte van jewelste langs de zijlijn en met name de arbitrage krijgt het soms zwaar te verduren. Het vuurtje wakkert aan en zal later in de wedstrijd tot grote hoogte stijgen. Bij de Delftenaren is het vooral Nik van der Steen die zuiver is. Hij schiet zijn ploeg dan ook weer naast KCC/SO natural (4-4).

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De doelpunten vallen niet makkelijk. KCC/SO natural moet wel verdedigend alles geven want Fortuna kan teveel herhalen. Tot aan de 11-11 gaat het om en om. De ene keer staat KCC/SO natural een doelpuntje voor en dan dicht Fortuna het gat en andersom. Middelkoop heeft het verdedigend zwaar tegen Nik van der Steen en Verhoeff vs. Reijgersberg betekenen lekkere duels in de rebound, waarbij het af en toe op judo lijkt. Na de 11-11 loopt Fortuna een beetje weg van de thuisploeg. Met nog 6 minuten te spelen is het 11-13, maar Mark Behrens (zijn 3e van de avond) en Tessa Noordzij, zij schiet op dat moment 4 uit 9, brengen KCC/SO natural weer langszij (13-13). Uiteindelijk zoeken beide ploegen de kleedkamer op met een 13-15 tussenstand. Werk aan de winkel dus voor KCC/SO natural in de tweede helft.

Na de pauze is het Fortuna met het eerste doelpunt (13-16). Tien tellen later Behrens met de 14-16. Hij schiet 4 uit 6. Een flitsende start van de tweede helft. Rebounds worden gewonnen en als ook Milou Wierenga voor de tweede keer Sanne Alsem weet te blocken komt de Negende Man helemaal los. Bij een doorbraak van Dekkers, ziet Luttik er niks in en laat Wolsink zijn andere mening aan het arbitrale duo merken. Eén minuut later valt Dekkers zijn schot wel binnen en is het 15-16. Dan kom Mauro Orru in het veld voor Middelkoop om Van der Steen af te stoppen. Het is Orru's debuut in de hoofdmacht. Het lukt nog niet zoals gepland en Fortuna snelt door naar 15-18. Behrens en Dekkers schieten KCC/SO natural terug naar 17-18. KCC/SO natural is niet bij machte om de gelijkmaker te produceren. In plaats van de 18-18 wordt het 17-21. Via tweemaal Dekkers wordt het 19-21 en is inmiddels Van Ofwegen in het veld gekomen voor Biesbroek, die Van Oosten mag verdedigen. Na de 21-23 breekt Noordzij volledig door en wordt Middelkoop finaal omver gelopen door Van der Steen. Luttik oordeelt dat het slechts een vrije bal is. Als dan ook een minuutje Malta een duidelijke overtreding op Wierenga maakt, krijgt de ploeg wederom een vrije bal. Wanneer even daarna Middelkoop doorbreekt en Malta duidelijk in zijn baan stapt, zijn de rapen helemaal gaar. Luttik wuift het weg. Fortuna blijft in balbezit. Na een goede Capelse aanval moet Luttik nu wel naar de strafworpstip wijzen en is het Middelkoop met de 22-23. Met nog een kleine 10 minuten te spelen is het 23-24.

Na een actie van Fortuna krijgt die ploeg een strafworp. Nik van der Steen gaat dan op de stip staan. Voor wat daarna gebeurde, was het wenselijk dat er een korfbal-VAR bestond. De bal ketst uit de mand. Had hij nu wel of niet gezeten? En wie zat er nu precies aan de paal, was het een KCC-er of toch wel een Fortunees? Noch Kok noch Luttik zagen het en de bal is voor KCC/SO natural. Fortuna is witheet. Reijgersberg maakt dan toch de 23-25. Er zijn dan nog 9 minuten te spelen. KCC/SO natural is niet meer bij machte om terug te komen en Fortuna loopt verder weg van de Capellenaren. Pas in de allerlaatste minuut is het Groeneweg die de eindstand op 24-29 brengt.      

Een wedstrijd waar erg veel gebeurde. Felle duels, slingerende palen en soms onbegrijpelijke beslissingen. Toch speelde KCC/SO natural een uitstekende wedstrijd tegen de koploper. Fortuna/Delta Logistiek wankelde en was genoodzaakt om Maltha en Preuninger in te brengen om de overwinning uit het vuur te slepen. Komende weken staan er cruciale wedstrijden op programma. Zaterdag 19 januari uit naar Nijeveen (DOS'46), daarna naar Bennekom, waar DVO/Accountor wacht, maar de belangrijkste wedstrijd is waarschijnlijk op 2 februari, thuis tegen DeetosSnel. 

Doelpunten: Stefan Dekkers 8x, Mark Behrens 5x, Tessa Noordzij 4x, Julian Middelkoop 3x, Demi van Oosten 2x, Adrienne van Ofwegen en Stephan Groeneweg ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken.
Peter van Dieren was gelukkig weer aanwezig. Zijn foto's vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties