Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural in de 3e ronde van de Cashback World Korfbal League thuis tegen KZ/Thermo4U. Na de domper in Dordrecht moest de ploeg van Wolsink en Van der Steen het de Zaanse opponent - in eigen huis - lastig zien te maken. In een matig gevulde Sporthal Schenkel, met maar 20 Zaanse supporters, bleef KCC/SO natural in de eerste helft aan de goede kant van de score, maar in de tweede helft kwam het er niet meer aan te pas.

KZ/Thermo4U speelde met twee internationals, Jordi Pasma (spelend met een masker) en Esther Cordus. Door de goede verdedigende druk kon het vak met beide internationals slechts drie keer scoren in de eerste helft. Pasma werd gekoppeld aan Groeneweg en Cordus kreeg te maken met Van Ofwegen. KCC/SO natural startte goed in de beginfase van de wedstrijd. Een lange aanval werd nog niet beloond met een doelpunt. KCC/SO natural moest al direct waakzaam zijn voor de vrije ballen waar KZ/Thermo4U op uit was. Pas in de 3e minuut werd het 0-1. Al in de 5e minuut werd er tactisch gewisseld. Dekkers moest een vak opschuiven om de lange Alwin Out in de rebound onder controle te krijgen. Groeneweg had het moeilijk tegen Out. Van Ofwegen schiet dan direct de 1-1 binnen. Even hierna komt Groeneweg voor Potter om Pasma te bewaken. Inmiddels een snelle 2-2. Hierna een lekker blok in het voorveld van Wierenga op Anna Kriek wat de Negende Man kon waarderen, maar de bezoekers konden de aanval vervolgen. Als de wedstrijd 8 minuten onderweg is pakt KZ/Thermo4U een 2-3 voorsprong en zien we een druk coachende Bakker langs de kant. De ploegen blijven bij elkaar in de buurt. Zo snel als de 2-3 door de mand viel, zo snel was het Groeneweg, die een puike wedstrijd speelde, die de 3-3 binnen schoot. De doelpunten vallen niet meer zo makkelijk als in het begin. Vier minuten lang scoort KCC/SO natural niet, KZ/Thermo4U gelukkig maar éénmaal waardoor het halverwege de eerste helft een matige 4-4 stand op het bord stond.

Opvallend is wel dat de bezoekers veel kansen krijgen die uit de mand springen waar KCC/SO natural erg goed weg komt. Groeneweg schiet KCC/SO natural dan in de 13e minuut naar een 5-4 voorsprong. Maar omdat de thuisploeg niet kan doordrukken is het snel weer 5-5. De ploeg van Wolsink en Van der Steen moet meer aanvallende passie in de strijd gooien, want dit is nu echt zo'n wedstrijd waar je de punten in eigen huis kan houden, maar het lukt nog niet echt goed. Verdedigend zit het op dat moment wel snor. Er worden stevige duels uitgevochten en scheidsrechter Voskamp kan het nog wel in het gareel houden. Behrens schiet zijn ploeg naar een 6-5 voorsprong, maar wederom is het KZ/Thermo4U dat uit kan lopen naar een 6-8 voorsprong. Gelukkig vallen de ballen nu weer wat makkelijker en Noordzij en Dekkers zorgen dan weer voor een gelijke stand (8-8) na 20 minuten. Nu is het een kwestie om door te drukken, maar wederom gebeurt dit niet. De Koogers trekken middels een spurt door naar 8-10. Maar daar zijn weer Noordzij en Dekkers die hun ploeg langszij brengen (10-10). Ondanks dat de doelpunten schaars zijn en niet makkelijk vallen, blijft de thuisploeg bij. Door onoplettendheid in de verdediging kan Joost Hofman de 10-11 binnenschieten. In de laatste minuut zien we weer een ouderwets strijdend KCC/SO natural. Binnen 1,5 minuut wordt door Groeneweg en tweemaal Dekkers een goed uitgangspunt gecreëerd voor de 2e helft (13-11).1

Hoe goed KCC/SO natural de 1e helft eindigde, hoe slecht begon de 2e helft. KZ/Thermo4U wilde snel orde op zaken stellen en liet dit dan ook duidelijk merken. Gehaaste en ongecontroleerde Capelse aanvallen zijn snel weg en de Koogers zijn binnen de 5 minuten terug in de wedstrijd en nemen zelfs een 13-15 voorsprong, met daarbij een komische duel om de bal tussen Groeneweg en Pasma die languit op de vloer blijft liggen. De arbitrage laat de wedstrijd gewoon doorgaan. Zo'n duel was even een breekpunt in de wedstrijd die uiterst moeizaam verloopt. Dan is het Van Ofwegen die de aansluiting binnen schiet (14-15) en de supporters en de 9e man gaan er eens lekker voor zitten. Schijn bedriegt. De scherpte in de verdediging is er niet meer en KZ/Thermo4U loopt weg van de Capellenaren. Binnen twee minuten is het 14-18. De aanvalsbeleving van de zwart-witten is niet zoals het moet zijn. Mondjesmaat scoort de thuisploeg dan nog wel een doelpuntje, maar ziet KZ ook mee blijven scoren. Het belangrijke kantelpunt komt er niet. Na de 16-20 steelt Groeneweg de show. Menig supporter zal zich nog steeds afvragen hoe hij de 17-20 maakte. En als hij daarna nog met een one-hander de 18-20 maakt, is het geloof even terug. Van Oosten komt Biesbroek aflossen in het veld. Hoe mooi de goals ook waren, KCC/SO natural ziet de Koogers wel weer uitlopen naar 18-22. Halverwege is het 19-22 en lijkt alles nog mogelijk, maar die momenten om de doelpunten gewoon te maken, zijn schaars en ook veel kansen tollen uit de mand. Bij 19-24 met nog 10 minuten te gaan is de strijd gestreden. KCC/SO natural komt de laatste 10 minuten niet meer tot scoren en KZ/Thermo4U loopt geflatteerd uit naar een 20-27 voorsprong. Het laatste antwoord is dan nog een one-hander van Behrens, maar de spelers en supporters weten het. De wedstrijd gaat wederom verloren. Eindstand 21-27.

Een wedstrijd waar zeker mogelijkheden lagen. De Koogers waren niet scherp in de eerste helft en KCC/SO natural was niet bij machte om de goede eerste helft in de tweede helft door te zetten. In de tweede helft is KZ/Thermo4U een stuk scherper. Dit was zo'n zaterdag waar twee punten voor het grijpen lagen. Nu moet de ploeg zich gaan opmaken voor de komende wedstrijden waar het ploegen als LDODK/Rinsma Modeplein, TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep tegenkomt. Een zware taak voor KCC/SO natural. De Friese ploeg komt zaterdag naar Capelle aan den IJssel. DeetosSnel verloor er slechts met 24-23 van, dus hopelijk liggen er mogelijkheden.

Doelpunten: Stephan Groeneweg en Stefan Dekkers ieder 7x, Mark Behrens 3x, Adrienne van Ofwegen en Tessa Noordzij ieder 2x.

Onze huisfotograaf was afwezig maar Pauline van Brero was gelukkig bereid hem te vervangen en heeft de wedstrijdfoto's gemaakt die je hier kunt vinden.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.