Zaterdagmiddag 15:30 uur is toch eventjes wennen in de Korfbal League. KCC/SO natural moest naar Papendrecht waar grootmacht PKC/SWKGroep wachtte. KCC/SO natural staat op een mooie veilige achtste plek in het debuutjaar van de Korfbal League en wil dit graag volhouden. Maar dan moet je tegen PKC/SWKGroep gaan spelen en met de thuiswedstrijd in het achterhoofd wordt dit een zware klus. Van Vloten: ”Toen we de opstelling zagen, zagen we zeker mogelijkheden om hier te kunnen winnen”. PKC/SWKGroep speelde zonder Leeuwenhoek, Nadhie en Danny den Dunnen, maar met Arjen van Houwelingen in de basis. Met iets meer nauwkeurigheid en als de afronding iets scherper was, was er zeker iets te halen in Papendrecht.

De PKC-hal was voor de spelers van Van Vloten en Verberk bekend terrein. In 2017 was dit de springplank naar de Korfbal League waar de ploeg dit jaar debuteert. Het KNKV had bij deze wedstrijd het koppel Van der Lucht en Alexander aangewezen, net zoals in de hoofdklassefinale. Na het voorstellen liet KCC/SO natural direct blijken, dat het naar Papendrecht was gekomen om haar huid zo duur mogelijk te verkopen en onze spits Meerkerk deed direct van zich spreken. Binnen 2 minuten tweemaal Meerkerk zorgde voor een 0-2 voorsprong. Kunst, spelend tegen Dekkers, werd vooral in de paalzone gepositioneerd en hierdoor kon Van Houwelingen in de punt spelen. Hierdoor bleef Kunst op slechts 2 doelpunten steken. Dekkers maakte er zelf vier en deed het goed tegen de ex-international. Via Struik en Schot wordt het dan snel 2-2. In de beginfase was Eliza Roest, de “reboundkoning” van de Korfbal League, heer en meester tegen Schot. Na de 2-2 ging de thuisploeg meer druk uitoefenen op KCC/SO natural, waardoor de ploeg uit Capelle aan den IJssel steeds meer moest geven om tot een goede aanval te komen. Mandy Biesbroek verschalkte Struik onder de korf met een korte kans voor de 2-3.

Na de 2-3 bleef het maar liefst 4 minuten stil bij KCC/SO natural. De ploeg had ineens moeite om de korf te vinden, waardoor PKC/SWKGroep makkelijk kon uitlopen naar een 5-3 voorsprong. KCC/SO natural moest oppassen dat ze niet te veel onnodige overtredingen maakte, waardoor de bal makkelijk op de stip werd gelegd. PKC/SWKGroep speelde dit uit op ervaring. Na de 5-3 moest Struik het veld verlaten en moest Zita Schröder haar plaats innemen. Van Wijngaarden, die Meerkerk moest bewaken, gaf hem opvallend veel ruimte om Meerkerk zijn gang te laten gaan en dat moet je Meerkerk niet geven. Via zijn actie naar binnen was het Roest die de 5-4 aantekende. Snel daarna de 6-4, maar Dekkers sluit aan met de 6-5. Hierna vinden beide ploegen moeilijk de korf wat betekent dat pas in de 12e minuut weer gescoord werd. Binnen een minuut loopt PKC/SWKGroep uit naar een 8-5 voorsprong. De 8-5 van Kunst was een strafworp en ook zijn enigste doelpunt van de eerste helft, mede door de goede bewaking van Dekkers. Na een heerlijke steal van Roest kon Milou Wierenga de 8-6 op het bord zetten en als Dekkers dan ook zijn doelpuntje meepikt is het na 17 minuten “gewoon” weer 8-7. Schot, die Meerkerk bij zich heeft, weet van hem los te komen en schiet de 9-7 binnen. Maar Biesbroek is handig onder de korf waardoor het snel 9-8 wordt. De doelpunten vallen nu in een rap tempo achter elkaar. Binnen 50 seconden vier treffers, waardoor de stand 10-9 wordt met nog 7 minuten te spelen. Dan laat Meerkerk zijn visitekaartje achter, door zowel Schot als Van Wijngaarden het nakijken te geven. Van Wijngaarden blokt Meerkerk wel bij zijn doorbraak, maar scheidsrechter Van der Lucht legt hem terecht op 2,5 meter, wat de 11-10 oplevert. KCC/SO natural moet meer als eenheid sluiten, want PKC/SWKGroep kan voor de pauze makkelijk uitlopen naar 13-10.

Na de pauze start KCC/SO natural niet goed aan de wedstrijd. Gelijk de eerste bal wordt ingeleverd en in de 3e minuut is het Van Wijngaarden met de 14-10. Werk aan de winkel voor de ploeg van Vloten en Verberk, want de aanvallen zijn nog niet zoals het moet zijn. Via Meerkerk, Biesbroek en Van Oosten komt KCC/SO natural terug tot 14-13. PKC/SWKGroep stoomt door naar 16-13. De Capelse druk moet verder omhoog en men moet elkaar gaan belonen. De Capelse spitsen moeten in stelling gebracht worden. KCC/SO natural neemt een time-out en bespreekt de tactiek. Met PKC/SWKGroep, dat niet groots in vorm is, moeten de kansen nu gegrepen worden en zijn er mogelijkheden, maar dan moet er wel goed mee om gegaan worden. Via Meerkerk wordt het 16-14 en Dekkers en Wierenga brengen de stand op 17-16. Na de 18-16 haalt Van Vloten Meerkerk eventjes naar de kant voor Steven Verhoeff, voor wat meer verdedigende druk. Dekkers met de 18-17, maar PKC/SWKGroep blijft aan de goede kant van de score.

Wanneer Gertjan Meerkerk terug in het veld is voor Verhoeff is het direct raak (19-18), maar hierna stopt de scoringsmachine bij KCC/SO natural. De Papendrechters lopen makkelijk uit naar een 23-19 voorsprong en met nog 6 minuten te spelen wordt het lastig voor KCC/SO natural om nog terug te komen. Met nog 5 minuten te spelen komt Stefan Dekkers zijn broer vergezellen en Mark Behrens aflossen in het aanvalsvak en moeten de “dubbeldekkers” zorgen voor doelpunten. Stefan Dekkers geeft hier direct antwoord op door 3 minuten voor het einde de 23-20 aan te tekenen. Na de 24-20 is het weer Meerkerk, die na zijn rentree in het veld een doelpunt scoort (24-21). Uiteindelijk scoort de thuisploeg nog tweemaal waardoor de eindstand op 26-21 komt.

Het had zomaar gekund in Papendrecht. PKC/SWKGroep speelde met een andere samenstelling en wanneer KCC/SO natural iets nauwkeuriger was en de afronding opschroeft, had er zomaar een verrassing in de lucht gehangen. KCC/SO natural voelt zich thuis op het hoogste niveau, maar moet wel elke week bedacht zijn op het spel en de afronding. Later op de avond won DVO/Accountor de degradatiekraker van Avanti/Flexcom waardoor het gat tussen KCC/SO natural en de Bennekommers op 4 punten komt. KCC/SO natural krijgt de komende weken nog lastige wedstrijden te spelen en zal in de laatste ronde op 17 maart DVO/Accountor nog thuis ontvangen.

Volgend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van Vloten en Verberk ontvangt in eigen huis om 19:30 uur Fortuna/Delta Logistiek. Het is het weerzien van de oude bekende Nik van der Steen. De wedstrijd in Delft eerder in de competitie was niet goed. Kan de ploeg de Delftenaren in eigen huis verrassen?

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 7x, Christian Dekkers 4x, Mandy Biesbroek 3x, Eliza Roest en Milou Wierenga ieder 2x, Mark Behrens, Demi van Oosten en Stefan Dekkers ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje terugkijken.
Interview met Richard van Vloten na afloop van de wedstrijd.
Foto's van Peter Besemer staan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties