Wie herinnert zich de heenwedstrijd in Amsterdam tegen Blauw-Wit nog? In die wedstrijd speelde KCC/SO natural een goede eerste helft met veel doelpunten. Blauw-Wit had het moeilijk om de spitsen van KCC/SO natural in bedwang te houden. Zaterdag 27 januari 2018 was de return in Capelle aan den IJssel. Zou de thuisploeg nogmaals een goede wedstrijd kunnen neerzetten tegen de verliezend finalist van vorig jaar? Blauw-Wit had haar huiswerk goed gedaan. Door de spitsen Meerkerk en Dekkers aan banden te leggen, werd het een lastige avond voor de ploeg van Van Vloten en Verberk.

20180127   KCC 1   Blauw Wit 1 In een redelijke gevulde sporthal Schenkel, waar IJsselvogels als gastteam mee opliep met Blauw-Wit, waren scheidsrechter Voskamp en zijn assistent Den Hartog aangewezen als arbitraal duo. Beide heren zetten een goede wedstrijd neer en lieten beide ploegen korfballen. Marc Broere had de schone taak om Gertjan Meerkerk van het scoren af te houden. Broere deed dit uitstekend en Meerkerk wist maar twee goals te maken. Eliza Roest liep tegen Frank Mostard, die doordat Broere in de rebound werd gezet in de punt kon spelen. Het eerste antwoord was van de bezoekers (0-1). Toen Roest vanaf de strafworpstip de 1-1 aantekende was de wedstrijd los. Ook aan de kant van de harde kern gingen de remmen los en dat bracht wat sfeer in de sporthal. Binnen 5 minuten wist Blauw-Wit uit te lopen naar 1-4. Blauw-Wit kreeg veel kansen om aan te leggen en had de rebound goed verzorgd. KCC/SO natural had moeite om deze aanvalsdrang van de Amsterdammers te stoppen. Er moest meer pit in het spel komen en verdedigend moest de ploeg sterker in haar schoenen staan.

Via Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers komt KCC/SO natural terug tot 3-4 en hierna moest het spel even stilgelegd worden, want er was even “ruis op de lijn” bij Voskamp en Den Hartog. Hun communicatiemateriaal stoorde, maar dit was snel weer opgelost. De Amsterdamse dames vielen veelal naar binnen en hun opponenten hapten zo af en toe te veel, waardoor KCC/SO natural een strafworp tegen kreeg. In deze periode van de wedstrijd wilde KCC/SO natural te graag te snel scoren en moest eerst het spel neerzetten. Ondanks dat KCC/SO natural terug was tot 3-4, was het Blauw-Wit dat weer eventjes aanzette. Binnen 4 minuten stond de ploeg op een 3-9 voorsprong. Opvallend was dat Stavenuiter Dekkers erg veel ruimte gaf om aanvallend van zich te laten spreken. Dekkers profiteerde hier mondjesmaat van.

KCC/SO natural zocht voortdurend Meerkerk voor de doelpunten, maar Broere had hem onder controle. Dekkers was ook nog niet op schot en schoot op dat moment slechts 1 uit 12. Ondanks de 3-9 achterstand bleef KCC/SO natural komen en dat werd dan ook beloond. Met de Negende Man op de achtergrond, weet men terug te komen door doelpunten van Milou Wierenga, Eliza Roest, Mark Behrens en Demi van Oosten. In de 14e minuut stond het gewoon weer 7-9 en KCC/SO natural was weer terug in de wedstrijd. Bij Blauw-Wit waren er ook kansen alleen die werden niet omgezet in doelpunten. Met nog 7,5 minuut te spelen is het 8-11 en speelt KCC/SO natural de laatste minuten van de eerste helft uit. De doelpunten zijn schaars. Roest maakt de 9-12 in de 19e minuut en pas net voor de pauze is het Meerkerk met de 10-12 ruststand.

Na de pauze wil Blauw-Wit snel de wedstrijd beslissen. Via twee doelpunten van Mostard en Scheek is het na 5 minuten spelen al 10-15 en wordt het voor KCC/SO natural erg lastig om bij te blijven en de punten in eigen huis te houden. Opvallend was wel dat Milou Wierenga die tegen Marloes Frieswijk liep, haar op nul doelpunten houdt. KCC/SO natural is nog zoekende in de tweede helft en weet maar mondjesmaat de korf te vinden. Door de druk van Blauw-Wit stokt de doelpuntenmachine en zit het geluk ook niet altijd mee. Het is Roest in de 5e minuut met de 11-15, maar de bezoekers blijven gewoon scoren, waardoor het gat altijd zo’n 4 tot 5 goals blijft. Steven Verhoeff wordt in het veld gebracht voor wat meer rebound. Behrens eventjes naar de kant. Met nog een goed kwartiertje is het inmiddels 16-20. Momo Stavenuiter wordt hartstochtelijk toegezongen door de Negende Man, zij scandeerden dat Mark Behrens een plekje in Oranje zou moeten krijgen ten koste van Stavenuiter; hij kon het allemaal wel waarderen. Met nog 10 minuten te spelen is het 18-22 en kan Roest de 19-22 aantekenen voor de aansluiting, maar scheidsrechter Voskamp ziet er snijden in. Geen 19-22, maar in de daaropvolgende aanval maakt Blauw-Wit de 18-23. Wanneer er dan nog 7 minuten te spelen zijn wordt het via Dekkers, die eerst Stavenuiter het bos in stuurt, 19-24 en is het Mariska Vos, die speelde voor Van Ofwegen, die de 20-24 scoort. Ondertussen blokt Roest Mostard en zingt de Negende Man dat Barry Schep gaat meedoen in een reclamespotje van Andrelon. In de laatste minuten krijgt KCC/SO natural nog een strafworp mee wat de uiteindelijke eindstand op 21-24 brengt.

KCC/SO natural was ditmaal niet bij machte om het Blauw-Wit erg moeilijk te maken. Het spel was niet zoals het moet zijn. Wanneer er meer scherpte was geweest, waren er kansen tegen deze ploeg. Avanti /Flexcom verloor bij DOS’46 en ook DVO/Accountor wist niet te winnen wat betekent dat het gat met KCC/SO natural op 6 punten gehandhaafd blijft. In de laatste ronde op 17 maart 2018 speelt KCC/SO natural thuis tegen DVO/Accountor. Volgend weekend staat er een vroegertje op het programma. Al om 15:30 uur speelt KCC/SO natural in Papendrecht tegen PKC/SWKGroep. PKC/SWKGroep verloor dit weekend verrassend van TOP/SolarCompleet. Zou KCC/SO natural in goede doen punten uit Papendrecht kunnen meenemen?

Doelpunten: Eliza Roest 8x, Christian Dekkers 5x, Mark Behrens 4x, Gertjan Meerkerk 2x Demi van Oosten en Milou Wierenga ieder 1x.

Foto's van de teams van de week, het oplopen en de wedstrijd zelf zijn hier terug te vinden.
De gehele wedstrijd terugkijken kan op Youtube

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties