Na het enorm zure verlies tegen DOS’46 moest de selectie het zaterdag opnemen tegen DVO/Accountor. De ploeg van Ben Crum bungelt in de Korfbal League in de onderste regionen en KCC/SO natural staat met twee punten meer een treetje hoger, maar het was voor beide ploegen DE wedstrijd waar het om ging. Bij winst voor de ploeg van Van Vloten en Verberk kon het hele goede zaken doen in de strijd om handhaving. Maar DVO kon de stand weer gelijk trekken. Een mooi affiche in de Korfbal League. In een bomvolle sporthal in Bennekom was het de eerste vijf minuten spannend, maar in de resterende tijd liet KCC/SO natural zien, wat ook in de voorbeschouwing werd aangegeven, dat het een ploeg is die toch lastig te bestrijden is.

In een compacte hal, waar de supporters letterlijk de wedstrijd van heel dichtbij konden meemaken, floot scheidsrechter Paul Kuyer een aantal minuten na 19:30 uur in voor de wedstrijd. Bij DVO ontbraken Romy Teunissen en Brent Struyf, maar speelden wel beide internationals Fleur Hoek en Marijn van den Goorbergh. Nog binnen de minuut is het Dekkers met de 1-1 en de wedstrijd is begonnen. In de 2e minuut pakt de thuisploeg een 2-1 voorsprong, maar Roest egaliseert dit snel met de 2-2. De wedstrijd is nog geen 2 minuten onderweg. Een heerlijke pot staat de supporters te wachten en dat kregen ze ook. De Capelse aanhang kreeg een mooie wedstrijd aan de kant van KCC/SO natural te zien, met een fabelachtige Meerkerk, Dekkers weer als vanouds on fire, een ontketend schietende Mark Behrens (5 uit 9 = 56%!) en Eliza Roest die vrijwel elke aanvallende rebound pakte.

In de 4e minuut een 2-3 voorsprong, de eerste voorsprong voor KCC/SO natural in de wedstrijd. Dekkers van ver. Wanneer een minuut later DVO op 3-3 komt, gaat het gas er bij de Capellenaren erop en wordt DVO in eigen huis overklast. De thuisploeg krijgt kansen maar weet die niet makkelijk te verzilveren, waar KCC/SO natural uitdrukkelijk zoekt naar Meerkerk die eigenhandig de 3-4 en 3-5 op het bord zet. Ook Behrens speelt een dijk van een wedstrijd. Niet alleen is hij in de rebound de baas, maar hij scoort ook gewoon erg makkelijk. Chris van Haaren moet zijn meerdere in hem erkennen onder de korf. Van den Goorbergh en Hoek komen dan nog niet in het spektakelstuk voor. Wanneer ook Dekkers een duit in het zakje doet is het “gewoon” 3-8 na 11 minuten spelen. Inmiddels zijn Brunt en Heijboer al aan de warming-up begonnen. DVO komt in de 13e minuut op 4-8, maar KCC/SO natural houdt de marge op 5 goals, door een strafworp van Dekkers (4-9) waarbij Van Roekel vol op Dekkers doorgaat. Scheidsrechter Kuyer doet het slechts af met een strafworp. Mondjesmaat sluit DVO aan met een score, maar KCC/SO natural is niet in paniek. De rebound is goed verzorgd en daardoor kan de thuisploeg op veel momenten slechts korte aanvallen spelen.

Na een kwartier is het Milou Wierenga met de 5-10. Ondanks de makkelijke voorsprong gaat de thuisploeg nu wel meer verdedigende druk geven waardoor de doelpunten bij KCC/SO natural niet meer snel achter elkaar vallen. Met nog een kleine 10 minuten te spelen tot aan de rust is DVO teruggekomen tot 7-11, maar dan is het weer die dekselse Meerkerk die vlakbij Vak D zijn goaltje viert, de 7-12. Wierenga met de 7-13 en Dekkers met de 7-14 zorgt ervoor dat KCC/SO natural nu al op een schotpercentage zit van 30% ten opzichte van de 14% bij DVO. De zeven verschil wordt binnen de minuut teruggebracht tot 5 verschil door twee snelle goals van DVO. KCC/SO natual moet zich concentreren want de doelpunten worden te makkelijk weggegeven volgens Van Vloten. Met nog 5 minuten op de klok is het Roest met een handigheidje onder de korf (9-15) waarna DVO makkelijker gaat scoren, maar KCC/SO natural blijft gewoon mee scoren. Met nog 2 minuten te spelen zet Behrens de 12-18 op het bord en heeft hij al een schotpercentage van 60% (3 uit 5). De ruststand in Bennekom komt bij een 14-19 stand.

Na de pauze is het KCC/SO natural dat de score opent. Binnen 15 seconden is het bij Dekkers 3 maal scheepsrecht en valt bij zijn derde schot de 14-20 binnen. DVO komt op 15-20 en wordt Dennis Brunt gebracht om Behrens onder de korf te verschalken, wat maar zelden zou lukken. Dan is de scoringsdrift van de Capellenaren even stil, want pas in de 5e minuut is het Meerkerk met de 15-21. Voor wat meer verdedigende druk wordt Steven Verhoeff in het veld gebracht voor Eliza Roest, die Jose Alvarez moet bewaken. Na 10 minuten is Alvarez Verhoeff te snel af en krijgt de thuisploeg een strafworp en Van Vloten neemt een time-out. Alvarez is zeker vanaf de strafworpstip (16-21). Met nog een klein kwartier te gaan schiet Mark Behrens de 18-23 binnen en hij zit nog steeds op een percentage van 50%. Ook Van de Goorbergh gaat scoren maar de goals moeten vooral komen van de Catalaanse speler Alvarez.

Inmiddels met een stand van 20-24 en nog 10 minuten op de klok gaat het DVO publiek nogmaals achter de ploeg staan. Kan de ploeg het tij keren? Binnen de minuut zal KCC/SO natural daar duidelijkheid over geven. Via Behrens en Dekkers is het 20-26 en zij vieren dat uitbundig op de speelvloer. Met nog 9 minuten te spelen is het Meerkerk weer die Van de Goorbergh weer te slim af is en de 21-27 op het bord zet. Ontlading op de Capelse reservebank want het is nu wel duidelijk dat KCC/SO natural deze 4-punten wedstrijd zal gaan binnen slepen. DVO scoort nog wel mee, maar de marge blijft gehandhaafd. De 22-28 is er wel één die bij de “goals van de week” mag horen. Na een steal van Meerkerk in de Bennekomse aanval speelt hij Dekkers met een pass in het aanvalsvak aan en Dekkers scoort de 22-28. DVO is niet meer bij machte om te scoren en KCC/SO natural voert de score op. In de laatste 8 minuten wordt de stand van 22-28 naar 22-32 getild.

Een heerlijke wedstrijd van een magistraal spelend KCC/SO natural. KCC/SO natural heeft duidelijk laten weten aan de ploeg van Crum dat zij gegroeid zijn in de Korfbal League en dat de stand nu duidelijk is. DVO blijft op 2 punten staan en KCC/SO natural komt op 6. Volgend weekend staat de volgende belangrijke en lastig uitwedstrijd in de strijd om handhaving op het programma. De ploeg van Vloten en Verberk moet Pijnacker waar om 20:00 uur rode lantaarndrager Avanti (P) wacht. Kan de ploeg van Van der Putten haar eerste punten bijschrijven? Wanneer KCC/SO natural net zo speelt als tegen DVO kan het weer een leuk avondje in Pijnacker worden.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 10x, Christian Dekkers 9x, Mark Behrens 5x, Eliza Roest 3x, Demi van Oosten en Milou Wierenga ieder 2x en Mandy Biesbroek 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje terugkijken.
Verslag Ede stad.nl: DVO op alle fronten afgetroefd
V
erslag op Korfbal.nl: Vlammend KCC brengt DVO dieper in de zorgen
Foto's Winanda van Zwamen (Korfbalfoto.nl)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties