Het had een knallende start van 2018 kunnen worden. KCC/SO natural moest thuis tegen DOS’46 en wetende dat Avanti (P) op bezoek moest bij KZ/Hiltex en DVO/Accountor naar Sassenheim ging, kon KCC/SO natural goede zaken doen in de stand. In de voorbereiding was al geoefend tegen de Nijeveense ploeg en werd er met 23-21 gewonnen. KCC/SO natural was heer en meester in de eerste 15 minuten (13-6) en ging rusten met 17-12, maar in de 2e helft ging het weer fout. DOS’46 kwam gelijk en trok aan het langste eind. Verbazing, teleurstelling en verbijstering na afloop. Het had zo mooi kunnen zijn.

20180106   KCC 1   DOS46 1Het was redelijk rustig in sporthal Schenkel voor deze belangrijke wedstrijd tussen KCC/SO natural en DOS’46. Beide ploegen hadden slechts 4 punten en de winnaar zou goede zaken doen. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Buis en Meijer. KCC/SO natural startte furieus aan de wedstrijd en binnen 10 seconden was het 1-0 door Adriënne van Ofwegen. DOS’46 maakte binnen de minuut gelijk en de wedstrijd was begonnen. Dekkers moest Harjan Visscher bewaken en Gertjan Meerkerk kreeg te maken met Jelmer Jonker. Meerkerk was vooral in de eerste helft een ware plaag voor Jonker. Meerkerk zorgde met een fraaie one hander voor de 2-1 waarbij hij twee man het bos in stuurde. Nienke Hintzbergen, die in het Nederlands team zo trefzeker was, werd uitstekend verdedigd door Milou Wierenga en kwam tot slechts één goal. De eerste 5 minuten vielen de doelpunten om en om en wanneer KCC/SO natural nog iets scherper was, vielen deze Nijeveense doelpunten niet zo makkelijk. 4-4 na 5 minuten.

Nadat Demi van Oosten de thuisploeg op 5-5 had gebracht werd Roest vol opgevangen door Russchen, wat scheidsrechgter Buis slechts met een strafworp honoreerde. Roest zelf met de 6-5. Wanneer Roest handig omgaat met een buitenkansje onder de kor, is het gaatje geslagen (7-5). DOS’46 had in deze fase slechts korte aanvallen door het goede verdedigende werk van KCC/SO natural. Alleen de ploeg moest niet altijd teveel “happen” want dat leidde vaak tot vrije ballen of zelfs strafworpen, waar DOS’46 wel raad mee wist. DOS’46 komt op 7-6, waarna KCC/SO natural het gaspedaal even vol indrukt en via Eliza Roest, tweemaal Dekker, Gertjan Meerkerk (schotpercentage van 50%) en Mark Behrens staat KCC/SO natural dan ook terecht met 13-6 voor en is er niks aan de hand. Van Ofwegen blokt ondertussen tot drie keer toe Lara Kreikamp bij haar actie wat het publiek zeer waardeerde. KCC/SO natural heeft overwicht in de rebound en moet op zoek gaan naar meer. Wanneer Harjan Visscher in de 15e minuut de 13-7 maakt, grijpt coach Aukes in met een time-out. Om meer grip te krijgen op de wedstrijd te krijgen, wisselt hij Harjan Visscher en Jelmer Jonker van vak. Gertjan Meerkerk krijgt nu te maken met Visscher. Twee spitsen puur sang tegenover elkaar.

Met nog 9 minuten tot de pauze is het 14-7, maar dan weten beide ploegen even niet meer te scoren. KCC/ SO natural is de bal snel kwijt en krijgt teveel onnodige vrije ballen tegen. Na ‘n goede actie van Van Oosten onder de korf, met een duidelijke duw in de rug, wuift Buis het weg en de geclaimde strafworp wordt niet gegeven. Vervolgens komt DOS’46 op 14-8. Dan staat scheidsrechter Buis “ongelukkig in de weg” en kan Roest zijn opgelegde kans niet maken. Buis legt de wedstrijd stil. Roest kan verder. KCC/SO natural krijgt een spelhervatting. Met nog 4:33 op de klok stuurt Meerkerk Visscher weer het bos in en kan Roest zijn “korte kans” verzilveren (15-8). Toch moet Roest even naar de kant en wordt Steven Verhoeff binnen de lijnen gebracht. Jelmer Jonker en tweemaal Harjan Visscher zorgen dat DOS’46 terug komt tot 15-11, maar in de laatste 2 minuten van de 1e helft brengen Milou Wierenga en Gertjan Meerkerk de score op 17-11. Het laatste antwoord in van Visscher 40 seconden voor het einde (17-12).

DOS'46 kwam scherp uit de kleedkamers. Binnen 10 seconden is het Kim Petersen met de 17-13 en dit heeft DOS’46 eventjes nodig. Meerkerk met de 1-813, maar dan gaat DOS’46 hun spel spelen en is los. Binnen nog geen 3 minuten staat het weer gelijk (18-18). Aan de hand van Harjan Visscher is de Nijeveense ploeg bezig aan een inhaalrace. DOS’46 is verdedigend scherper en KCC/SO natural heeft het lastig met de afronding. In de eerste helft ging het allemaal een stukje makkelijker. KCC/SO natural maakt verkeerde keuzes. Na 5 minuten is het Dekkers, die niet lekker in zijn afronding zit, met de 19-18. Hierna vallen de doelpunten razendsnel. Binnen de minuut drie keer, waardoor het weer gelijk is (20-20). Ondanks deze stand is KCC/SO natural niet meer de ploeg als in de 1e helft. DOS’46 komt met nog een kwartier op de klok zelfs op een 20-22.

Gelukkig is Meerkerk nog scherp en in de 13e minuut schiet hij binnen 40 seconden KCC/SO natural weer naast DOS’46 (22-22). Christian Dekkers, die niet makkelijk de mand vond, wordt vervangen door Stephan Groeneweg, maar ook hij is nog niet zuiver. In de 16e minuut krijgt DOS’46 een strafworp mee, maar heeft daarvoor net een time-out aangevraagd. Ineens hoeft de time-out niet meer, maar na de strafworp weer wel. Commotie aan de jurytafel over deze actie van Aukes. Met nog 8 minuten te spelen komt KCC/SO natural terug tot 24-24, maar door een doelpuntloze periode van 4 minuten bij de zwart-witten kan DOS'46 uitlopen naar 24-27 en die tik komt KCC/SO natural niet meer te boven. De ploeg komt met nog 1:43 terug tot 27-28 maar speelt dan de kansen niet goed uit en verspilt de aanval voor de 28-28. DOS’46 wint met 27-28. Wat had KCC/SO natural goede zaken kunnen doen als na afloop bekend wordt, dat zowel Avanti (P) als DVO/Accountor ook hadden verloren.

Volgend weekend staat de tweede cruciale wedstrijd in de reeks van drie wedstrijden in de strijd om handhaving op het programma. De ploeg van Vloten en Verberk moet naar Bennekom al waar DVO/ Accountor wacht. Hopelijk kan KCC/SO natural dan wel met 4 punten terug naar Capelle aan den IJssel.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 12x, Eliza Roest 4x, Christian Dekkers en Mark Behrens ieder 3x, Adriënne van Ofwegen 2x, Demi van Oosten, Milou Wierenga en Steven Verhoef ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje terugkijken.
Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties