Sinterklaas is nog maar net het land uit, maar KCC/SO natural beleefde zaterdagavond weer als vanouds een heerlijk avondje. Het publiek werd getrakteerd op een wervelende korfbalwedstrijd, waarbij de thuisploeg de gehele wedstrijd dicteerde en waar Dekkers weer “on fire” was met zijn 12! doelpunten. KZ/Hiltex had in haar voorbeschouwing al aangegeven dat het in Capelle een niet zo simpele strijd zou gaan worden en dat werd het ook. Er werd ook kennis gemaakt met een nieuwe Zaanse manier van wisselen. Uiteindelijk had KCC/SO natural een makkelijk avondje in de Korfbal League.

20171209   KCC 1   KZ 1

Mede door het slechte weer was sporthal Schenkel met zo’n 350 bezoekers matig gevuld en was scheidsrechter Van der Terp voor de tweede keer in dit prille seizoen de leidsman. Ook in Amsterdam tegen Blauw-Wit zorgde hij voor de arbitrage. Even na 19:30 uur begon de wedstrijd tussen twee ploegen die de punten onderin hard nodig hadden. Beide teams stonden op slechts 2 punten en de winnaar zou “weglopen” van de onderste regionen. Marjolein Schenk namens KZ/Hiltex opent in de 2e minuut de score (0-1). KCC/SO natural moest nog eventjes warmdraaien, omdat het ook direct de volle druk krijgt van de bezoekers. In de 5e minuut is het Christian Dekkers met het openingsdoelpunt van de thuisploeg (1-1). Jordi Pasma kreeg de schone taak om de Capelse spits aan banden te leggen, maar met zijn 12 doelpunten had Pasma het lastig. Dekkers daarentegen moest ook grip op de Zaanse spits zien te houden. Beide mannen maakte het elkaar lastig. Pasma werd topscoorder bij KZ/Hiltex. Hij nam het voortouw in de doelpunten en het was vooral Pasma tegen KCC/SO natural. Oranje-international Esther Cordus kwam niet los tegen de plakkende Van Ofwegen en ook Alwin Out, die meestal in de punt speelt, werd gedwongen in de vang te gaan staan en moest Stijn van der Vegt de doelpunten maken. Out kon makkelijk rebounden tegen de kleine Meerkerk.

Na de 1-1 kwam KZ/Hilex voor de laatste keer op voorsprong (1-2), door een doelpunt van Jordi Pasma. Hierna werd het startsein gegeven voor een heerlijk avondje KCC/SO natural. KCC/SO natural kwam los en drukte dit ook uit in de score. Binnen 2 minuten waren het Eliza Roest, na een fraaie actie van Meerkerk, Christian Dekkers en Mark Behrens, die een puike pot speelde tegen Joost Hofman, die zorgden voor een 4-2 voorsprong. Vooral de 4-2 was een lekkere. Na een steal in de hoek, na het verkeerd uitgooien van KZ/Hiltez, onderschepte Dekkers de bal en gaf een heerlijke pass op Behrens, die met 1 hand zijn doorloper scoorde.

De bezoekers komen terug tot 4-3, maar daarna geeft de ploeg van Vloten en Verberk weer gas. KZ/Hiltex is even minder scherp en KCC/SO natural komt door doelpunten van Meerkerk en tweemaal Dekkers, die door zowel Pasma als Hofman niet te houden was, in de 10e minuut op een 7-3 voorsprong. Zaanse ophef bij de 7-3, want coach Bakker wilde een time-out nog voor de strafworp genomen werd, maar Van de Terp had al ingefloten. Time-out verspeeld? Afijn, de wedstrijd ging verder met een 7-3 tussenstand. Een minuut later toch maar een time-out van KZ/Hiltex en werd het publiek getrakteerd op een wat vroeg “kerstfeest”. Na een schotklokoverschrijding van de thuisploeg scoren de gasten de 7-4, maar Eliza Roest en Christian Dekkers, met inmiddels al 4 doelpunten, zorgden voor de 9-4.

De onopvallende Rosemarie Roozenbeek, die vakkundig bewaakt werd door Milou Wierenga zorgde voor het eerste Zaanse damesdoelpunt (9-5), waarna Cordus verantwoordelijk is voor de 9-6. De doelpuntenmachine van de Capellenaren ligt eventjes stil. KZ/Hiltex lijkt in de 17e minuut terug te komen, maar KCC/SO natural vind het mandje weer in de 19e minuut. Gertjan Meerkerk zorgt weer even voor de bevrijdende 10-6 gevolgd door Dekkers met de 11-6. In de 20e minuut is het Out met de 11-7, maar KCC/SO natural ziet Mandy Biesbroek de 12-7 aantekenen. KCC/SO natural wil de doelpunten op fraaie wijze afronden, alleen nu is het gewoon alleen zakelijk zijn. Via Pasma wordt het 2 minuten voor de pauze 12-8. KCC/SO natural wil snel toewerken naar een doelpunt maar Meerkerk wordt bij het uitbrengen van de bal naar de Capelse aanval gehinderd door Out en scheidsrechter Van der Terp roept beide heren even bij zich. Nadat aanvoerster Rozenbeek Out tot bedaren heeft gebracht gaat de wedstrijd verder. Dekkers weet 14 seconden de stand op 13-8 te brengen maar Stijn van der Vegt scoort 3 seconden voor tijd de 13-9.

Na de pauze, de Negende Man heeft zich weer verzameld aan de korte zijde en is inmiddels uitgebreid, zien we dat Mandy Biesbroek binnen 45 seconden trefzeker is (14-9). Drie minuten later is het wederom een Capels doelpunt. Na een goede actie van Wierenga, die foutief afgestopt wordt, mag Roest vanaf de strafworpstip de 15-9 op het bord zetten. Inmiddels stuurt coach Bakker Emiel de Kruijff, Stijn Hoekstra en Naomi Zuidweg weg voor de warming-up. Wanneer in de 5e minuut Dekkers zijn 8e doelpunt scoort (16-9) is er een tumult aan de jurytafel over het wisselen. Een nieuw Zaans wisselbeleid wordt door de Koogers uitgetest bij juryvoorzitter Coenraads. Coenraads accepteert het niet, immers waar was het wisselbriefje? Volgens Bakker mag je in heel Nederland “gewoon” wisselen zonder briefje. De wedstrijd is inmiddels gewoon weer verder gegaan en KZ/Hiltex komt op 16-10. Wederom is het Biesbroek die de mand weet te vinden (17-10). KZ/Hiltex probeert voor de tweede keer te wisselen zonder briefje, maar wederom lukt dit niet.

In de 6e minuut weer een Zaans doelpunt (17-11) en nu gaat het wisselen wel goed. Stijn Hoekstra komt Alwin Out vervangen. In de 8e minuut scoort KZ/Hiltex wederom (17-12). Demi van Oosten zorgt voor een marge van 6 doelpunten, 18-12. Via Pasma wordt het 18-13 maar dan zetten de Capelse dames even aan en mag Roest wederom vanaf de stip scoren (19-13). In de 9e minuut kan Pasma Dekkers wederom niet houden en dan maakt Dekkers zijn 9e van de avond (20-13). Hierna beland KCC/SO natural in een mindere fase. De doelpunten vallen allemaal niet meer zo makkelijk, waardoor de gasten terug kunnen komen tot 20-15. In de 11 minuut is Milou Wierenga haar dame onder de korf te slim af en weet zij de 21-15 op het bord te zetten. Inmiddels overstemt de Negende Man het rustige KZ-publiek. Stijn van der Vegt met de 21-16 en dan maakt Dekkers de 10 rond (22-16). Er zijn nog 10 minuten te spelen en wanneer de assistent-scheidsrechter dan vlagt voor een strafworp voor KZ/Hiltex, maar Van der Terp overruled met voordeel voor KZ, springt de Zaanse reservebank op. De wedstrijd gaat gewoon door en Cordus scoort de 22-17. Hierna beslist KCC/SO natural de wedstrijd in no-time. KCC/SO natural speelt lange aanvallen en Meerkerk en tweemaal Dekkers zorgen voor de genadeklap. De stand is inmiddels 25-17 met nog 6 minuten te spelen. Wanneer KCC/SO natural, met nog 4,5 minuut een strafworp mist, wordt dit direct erna goedgemaakt met de 27-19. Nog geen halve minuut later is het Biesbroek met de 28-19. Met nog 3 minuten te spelen komt KZ/Hiltex op 28-20. KCC/SO natural neemt een time-out en laat de gasten nog drie keer achter elkaar scoren (28-23). Inmiddels aangekomen in de laatste minuut, is het weer “1 minuutje staan voor KCC” en zorgt Meerkerk voor de laatste treffer van de avond (29-23).

Een heerlijke avond zo net na de Sinterklaas. Na een lastige wedstrijd vorig weekend in Delft heeft KCC/SO natural zich weer herpakt en heeft de lastige thuiswedstrijd tegen de Zaanse opponent met overmacht gewonnen. Zijn dit twee bonuspunten? We weten het aan het einde van de rit. KCC/SO natural was weer als vanouds “on fie” en hoopt dit op zaterdag 16 december 2017 verder te kunnen doortrekken als het naar Sassenheim moet alwaar TOP/SolarCompleet wacht. Een lastige tegenstander, waar in de voorbereiding in de slotfase van verloren is. De wedstrijd start om 19:30 uur. De reserves spelen ervoor om 17:45 uur.

Doelpunten: Christian Dekkers 12x, Gertjan Meerkerk 5x, Eliza Roest en Mandy Biesbroek ieder 4x, Mark Behrens 2x, Demi van Oosten en Milou Wierenga ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje terugkijken.
Foto's van het team van de week, het oplopen, de wedstrijd zelf en de handtekeningenjacht erna vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties