In speelronde 4 een belangrijke 4-puntenwedstrijd voor KCC/SO natural in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek. Het was een weerzien met de kleine grote man van KCC/SO natural, Nik van der Steen, die overigens niet in de basis startte. Met pakjesavond voor de deur was het een wedstrijd van “aanhaken of (tijdelijk) afhaken”. Beide ploegen met 2 punten onderin de kelder van de Korfbal League. Er werden dus geen cadeautjes uitgedeeld, maar het slot van het liedje is dat KCC/SO natural niet bij machte was om te winnen in Delft. De felheid en afronding was onvoldoende in deze wedstrijd.

20171202   Fortuna 1   KCC 1

Scheidsrechter Vries uit Groningen had de leiding over deze wedstrijd, die even na 20:00 uur begon. Er waren aardig wat supporters meegekomen uit Capelle aan den IJssel, die al na 8 seconden de 1-0 op het scorebord zagen. Fortuna/Delta Logistiek gaf vanaf het eerste fluitsignaal direct druk op de spitsen van KCC/SO natural om zodoende het hen zo lastig mogelijk te maken. Dekkers moest afrekenen met Daan Preuninger en Meerkerk kreeg te maken met Joren van Nieuwenhuijzen. KCC/SO natural had het vizier nog niet op scherp staan, het kreeg kansen, maar was ongelukkig in de afronding. Mark Behrens, wederom in de basis startend voor Steven Verhoeff, moest het in de rebound opnemen tegen Marcel Segaar. Behrens was in het begin de baas over Segaar, maar had het wel lastig. Ook Eliza Roest kreeg te maken met een echte rebounder: Thomas Reijgersberg. Roest moest er vol in gaan om hem uit te schakelen. Hij had het er zichtbaar moeilijk mee. Pas in de 6e minuut werd het 2-0 voordat in de 7e minuut het eerste Capelse doelpunt viel.

Een fraaie actie naar binnen van Van Ofwegen zorgde voor de bevrijdende eerste treffer (2-1). Demi van Oosten moest het hebben van haar acties naar binnen op Mirjam Malta die voornamelijk in de vang stond. Zij kwam tot maar één doelpunt, Van Oosten was drie keer trefzeker. In de daaropvolgende 1,5 minuut speelde KCC/SO natural eindelijk wat vrijer, wat ook direct rendement opleverde. Christian Dekkers, 3 seconden voor het verstrijken van de schotklok en Demi van Oosten zorgden voor een 2-3 voorsprong. Twee Delftse damesdoelpunten zorgden 2 minuten later weer voor de 4-4 en via Preuninger wordt het 5-4. Ondanks dat KCC/SO natural redelijk speelde kreeg het veel kansen maar de makkelijke afronding liet nog op zich wachten. Veel kansen die uit de korf tolden. Met nog 10 minuten te spelen is het Gertjan Meerkerk die op de vierkante meter Segaar het bos in stuurt en de 5-5 aantekent. De 5-6 van Dekkers was wel eventjes nodig. Een oppepper voor de ploeg. De doelpunten vallen wel, maar aanvallend mag er nog iets meer gegeven worden.

Na de 5-6 komt Fortuna/Delta Logistiek terug tot 6-6 en vallen de doelpunten om en om. KCC/SO natural blijft in het vizier van de Delftenaren. Met nog 8:30 op de klok is het Meerkerk met een ver schot voor de 6-7. De ene keer pakt KCC/SO natural de voorsprong en daarna egaliseert de thuisploeg en de andere keer is het weer andersom. Dit houdt de spanning in de wedstrijd. Alleen KCC/SO natural kan niet uitlopen naar twee of drie verschil om afstand te nemen van Fortuna/Delta Logistiek. Met nog 3 minuten te spelen is het 9-9 en kan KCC/SO natural niet voorkomen dat de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken. In de buzzer is het Maltha met de 10-9. Nog geen man over boord, maar is het nu wel belangrijk snel weer aan te haken.

Na de pauze is het Fortuna/Delta Logistiek dat het scherpst uit de kleedkamer komt. Na 1,5 minuut de 11-9, maar na een goede Capelse aanval zorgt Demi van Oosten voor de aansluiting (11-10). De thuisploeg brengt dan in de 8e minuut Nik van der Steen, die direct bewaking krijgt van Gertjan Meerkerk. De twee watervlugge spitsen tegen elkaar. Meerkerk zit direct bovenop hem. KCC/SO natural gaat meer verdedigende druk geven, maar Fortuna/Delta Logistiek komt in de 9e minuut op 13-10. Van Vloten en Verberk nemen een time-out voor nadere instructies. En die instructies worden optimaal benut. Van Ofwegen is onder de korf Claire van Oosten te slim af en zorgt voor een 13-11 stand. KCC/SO natural wil aanvallend de goals fraai scoren, maar op dit moment is “zakelijk” afronden belangrijker. Wanneer KCC/SO natural denkt terug te komen, is het de thuisploeg die weer eventjes aanzet en binnen een minuut de stand naar 15-11 tilt. Door het kunnen herhalen door sterke rebound, kan Fortuna/Delta Logistiek veel aanvallen opzetten. KCC/SO natural moet alles geven om aanvallend sterker te worden.

Met nog een goed kwartier op de klok is het Roest die, nadat hij eerst gehaakt wordt, toch van scheidsrechter Vries “voordeel” krijgt en fraai de 15-12 op het bord kan zetten. KCC/SO natural moet nog 15 minuten vol voor de aanval gaan om de achterstand te kunnen ombuigen, maar dit lukt helaas niet. Van Nieuwenhuijzen met de 16-12. Fortuna/Delta Logistiek zet er een tandje bij waardoor KCC/SO natural nog meer moet geven. De ploeg komt nog knap terug tot 16-14 door doelpunten van Demi van Oosten en Gertjan Meerkerk. Er zijn dan nog 9 minuten te spelen en de kansen zijn er wel, maar ze moeten wel vallen. Helaas gebeurt dit bij KCC/SO natural niet en Fortuna/Delta Logistiek stelt orde op zaken. KCC/SO natural geeft wat meer ruimte weg en de Delftenaren maken daar optimaal gebruik van. Binnen 3 minuten is het 20-14 en de wedstrijd is gespeeld. Het laatste Capelse doelpunt van Roest is nog een fraaie wat de 20-15 betekent. Hierna scoort Fortuna/Delta Logistiek nog tweemaal en is de eindstand 22-15.

Een wedstrijd waar KCC/SO natural zeker mogelijkheden had om de belangrijke punten in de stand te kunnen bijschrijven. Beide ploegen hadden veel moeite met het vinden van de korf in de eerste helft, waardoor er een magere 10-9 ruststand op het scorebord stond. KCC/SO natural kon zich niet herstellen in de 2e helft, waardoor de ploeg van Van Vloten en Verberk op die vervelende 9e plek staat. Komende zaterdag wacht in eigen hal KZ/Hiltex, dat verloor van TOP/SolarCompleet. Kunnen Van Vloten en Verberk de spelers klaarstomen voor de volgende wedstrijd? De wedstrijd start om 19:30 uur.

Doelpunten: Christian Dekkers 4x, Gertjan Meerkerk en Demi van Oosten ieder 3x, Adriënne van Ofwegen en Eliza Roest ieder 2x en Milou Wierenga 1x.

Kijk hier nog een keer de wedstrijd terug.
En hier vind je de fotoserie gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties