Zaterdagavond 25 november 2017 stond de tweede thuiswedstrijd op het programma. De selectie van KCC/SO natural ontving in eigen huis grootmacht PKC/SWKGroep. De ploeg, onder leiding van Detlef Elewaut en Remco den Otter, speelde eerder tegen KZ/Hiltex en TOP/SolarCompleet en was magertjes in de score. KCC/SO natural daarentegen speelde een verdienstelijke pot tegen het Amsterdamse Blauw-Wit en pakte de eerste punten tegen Avanti (P). PKC/SWKGroep is wel andere koek. De thuisploeg kon slechts één helft bijbenen en als de Papendrechters in de 2e helft even gas geven, is een forse nederlaag het gevolg.

20171125   KCC 1   PKC 1Sporthal Schenkel was als vanouds weer aardig goed gevuld met zo’n 500 supporters. Samen met de Negende Man en de supporters van PKC/SWKGroep ontstond er weer een fraaie ambiance, waarbij beide ploegen ondersteund werden door hun eigen fanatieke aanhang. Ook was er live verslag door Radio Capelle, was er weer een livestream. Daarnaast was ook RTV Rijnmond aanwezig voor een reportage die aanstaande maandag om 17:30 uur in Sportclub Rijnmond wordt uitgezonden en daarna ieder uur wordt herhaald.

De wedstrijd stond onder leiding van het koppel De Nekker en Herikhuisen. De wedstrijd was slechts 30 seconden oud, toen PKC/SWKGroep al had gescoord (0-1). KCC/SO natural wist, dat het tegen een ploeg als PKC/SWKGroep, er vanaf het eerste fluitsignaal moet staan en 100% gefocust moet zijn. Binnen de minuut was het Gertjan Meerkerk met de 1-1, waarbij hij Den Dunnen op fraaie wijze passeerde en met één hand zijn doorloper afrondde. Diezelfde Den Dunnen wilde na twee minuten het publiek al gaan entertainen, maar dat lukte nog niet. Via Roest komt KCC/SO natural na twee minuten op 2-2. KCC/SO natural had het aanvallend erg lastig tegen het goede verdedigingswerk van PKC/SWKGroep. Dekkers kwam niet makkelijk vrij van de klevende Kunst en ook Meerkerk moest alle zeilen bijzetten tegen Den Dunnen. De Papendrechters hadden hun huiswerk goed gedaan. Verdedigend moest KCC/SO natural ook alles geven om het PKC/SWKGroep zo lastig mogelijk te maken.

Na een schotklokoverschreiding van de Papendrechters in de 3e minuut, is het Mark Behrens met de 3-2 voorsprong voor de Capellenaren. PKC/SWKGroep liet zich echter niet van de wijs brengen en voerde het tempo snel op. In de 7e minuut was het al weer 3-6. Via Gertjan Meerkerk wordt het 4-6, maar Leeuwenhoek en Den Dunnen zorgen voor respectievelijk de 4-7 en 4-8. KCC/SO natural had het zwaar tegen deze ploeg. Door de ervaring van de Papendrechters speelde zij een redelijke soepele wedstrijd. Gelukkig stokte het afrondingspercentrage bij de gasten na de 4-8. Via Behrens, Meerkerk en Roest stond het na 14 minuten weer “gewoon” 7-8. KCC/SO natural was weer terug in de wedstrijd.

In de 15e minuut Danny den Dunnen met de 7-9 en lag het spel daarna even stil vanwege een blessure bij Maaike Steenbergen. PKC/SWKGroep nam een verkapte time-out tijdens deze blessurebehandeling. Hierna was het Demi van Oosten met de aansluitingstreffer, de 8-9. KCC/SO natural kreeg vrije ballen onder de korf maar de aanvoer was niet scherp genoeg om goed te kunnen afronden. PKC/SWKGroep zorgde nog voor wat hoogstandjes en was weer zuiver in de afronding. PKC/SWKGroep kon door het goede reboundwerk van Kunst makkelijk “uitdelen” en KCC/SO natural had het lastig om daar een stokje voor te steken. Met nog iets meer dan vijf minuten te spelen is het 10-13. De 11-13 van Roest was een fraaie. Roest die eerst dacht de rebound niet te hebben, kreeg onverwachts toch de bal in zijn handen en scoorde alsnog. Wederom scoorde PKC/SWKGroep makkelijk door onoplettendheid in de Capelse defensie. Met nog 2:45 op de klok stuurde Dekkers Kunst even aan de achterlijn het bos in, stand 12-15. Mandy Biesbroek scoorde, ondanks een lichtelijk blok van Suzanne Struik, toch de 13-15. De rust komt bij een 13-16 stand.

Na de pauze wil PKC/SWKGroep de wedstrijd snel beslissen. Binnen 3 minuten wordt de stand van 13-16 opgevoerd naar 13-19 en is de wedstrijd gespeeld. KCC/SO natural kan mondjesmaat blijven scoren maar de Papendrechters zorgen dat het publiek nog wordt getrakteerd op fraaie hoogstandjes die ook voor de neutrale toeschouwer gewoon erg mooi zijn. Waar Suzanne Struik in de eerste helft op de nul gehouden wordt, scoort zij nu ook mee in de 2e helft. Na 7 minuten in de 2e helft is de stand 16-20 en is de marge nog behapbaar, maar PKC/SWKGroep wil gewoon doorgaan met scoren en dat doet men dan ook. Twee minuten later is het 16-22 en gaan Van Vloten en Verberk wisselen. Tessa Noordzij en Mariska Vos komen in het veld voor Adriënne van Ofwegen en Mandy Biesbroek. Snel daarna is het Laurens Leeuwenhoek met de 16-23. KCC/SO natural is niet bij machte om gemakkelijk af te ronden door de enorme verdedigende druk. Na de 17-23 van Roest komt Mandy Biesbroek terug in het veld voor Demi van Oosten en met nog 15 minuten op de klok is het Dekkers die de 18-25 op het bord aantekent.

Inmiddels is het Arjen van Houwelingen die Johannis Schot is komen aflossen en nu mag Kunst in de punt gaan spelen. Ook Demi van Oosten is terug in het veld na een lichte blessure bij Mariska Vos. Inmiddels, met nog 9 minuten te gaan, is het 18-28 en gaat de wedstrijd als een nachtkaars uit. Roest zorgt nog een fraaie actie, door eerst Van Houwelingen voorbij te lopen en dan achter de korf alsnog met een “onehander” de 19-28 op het scorebord te zetten. Met nog geen goede 8 minuten te spelen bereikt PKC/SWKGroep de 30 en is het 19-30. In de daaropvolgende vijf minuten komt de thuisploeg er niet meer aan te pas en voeren de gasten de score op tot 19-33 voordat KCC/SO natural weer tot scoren kan komen. Milou Wierenga zorgt voor de 20-33 en Biesbroek voor de 21-33. Ondanks de grote achterstand blijft de Negende Man luidkeels achter de ploeg staan met “you’ll never walk alone”. Met nog 2 minuten te spelen mist Leeuwenhoek een strafworp maar de wedstrijd is dan al lang gespeeld. Christian Dekkers zorgt een minuut voor het einde voor het laatste Capelse doelpunt (22-34). Scheidsrechter De Nekker fluit af bij 22-35.

KCC/SO natural krijgt in eigen huis een forse nederlaag te verwerken tegen play-off kandidaat PKC/SWKGroep. Tegen ploegen van dit kaliber is het als debutant erg lastig om bij te blijven en te winnen. Tegen Blauw-Wit speelde KCC/SO natural, ondanks de nederlaag, een uitstekende pot korfbal. Nu is het weer focussen op de volgende wedstrijd, komende zaterdag in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek met een weerzien met onze Nik van der Steen. De wedstrijd start om 20:00 uur.

Doelpunten: Eliza Roest 7x, Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers ieder 4x, Mark Behrens 3x, Mandy Biesbroek 2x, Demi van Oosten en Milou Wierenga ieder 1x.

Peter van Dieren zorgde weer voor een fraaie fotoserie van de wedstrijd inclusief het oplopen en inschieten van de teams van de week.
Interviews RTV Rijnmond met Christian Dekkers en Richard Kunst.
Verslag PKC/SWKGroep.
RTV Rijnmond ziet professionalisering bij KCC/SO natural

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties