Na de goede zege op buurman Nieuwerkerk wachtte afgelopen zaterdag wederom een mooi derby. Nu kwam IJsselvogels uit Moordrecht naar Capelle aan den IJssel. KCC/Hijbeko was nog verwikkeld met Oranje Wit (D) voor het kampioenschap naar de landelijke hoofdklasse en IJsselvogels vocht nog voor lijfsbehoud. Nadat KCC/Hijbeko tweemaal achter heeft gestaan (1-2 en 3-4), heeft de ploeg van Ton van der Laaken eigenlijk geen moment last gehad van IJsselvogels. Een ticket naar de hoofdklasse ligt klaar, nu alleen nog verzilveren

alt
Niet zoals bij de Eredivisie beginnen in de laatste ronde(s) op dezelfde tijd. Oranje Wit (D) moest naar Tweemaal Zes en die begonnen al om 15:30 uur. KCC/Hijbeko - IJsselvogels begon een half uurtje later. Precies binnen de minuut wist Steven Verhoeff via een fraai schot de score te openen (1-0). IJsselvogels wist pas in de 6e minuut te antwoorden. Schutter Reineveld wist via een vrije worp langszij te komen. Veel moest van hem komen in deze wedstrijd. KCC/Hijbeko zit er vanaf de 1e minuut er bovenop en is scherp. Vooral Michiel Last, de bewaker van Reineveld, weet hem goed te ontregelen. In de 13e minuut pakt IJsselsvogels brutaal de leiding in een sportieve wedstrijd onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Van Roon. Opvallend was wel dat de gasten van de 4 doelpunten 3 doelpunten maakte vanuit een vrije worp. Geen vrije worpen dus gratis weggeven.

In de 20e minuut komt KCC/Hijbeko terug aan de leiding. Via een strafworp mocht Steven Verhoeff aanleggen voor de 5-4 tussenstand na een heerlijke actie met Wilrik Wassink. Lang genieten van deze voorsprong kon KCC/Hijbeko niet, want wederom was het Reineveld met een score (5-5). IJsselvogels gaat te korte schoten produceren en de thuisploeg kan makkelijk overnemen. Nu wordt er een tandje bijgezet en zal KCC/Hijbeko de basis leggen voor de overwinning. Binnen 6 minuten wordt de score uitgebreid van 5-5 naar 8-5. Er komt een antwoord van IJsselvogels maar nog voor de pauze kan KCC/Hijbeko doordrukken naar 10-6. In de laatste minuten van de eerste helft is het wel opvallend dat IJsselvogels erg lange aanvallen kan spelen, alleen gelukkig nog zonder rendement.

Na de pauze komt IJsselvogels goed uit de kleedkamer. Wederom een lange aanval van ruim 2 minuten wordt beloond met een doelpunt. En als dan ook in de 4e minuut weer gescoord wordt (10-8) wordt het weer een wedstrijd. Zo lijkt het. Maar IJsselvogels komt bedrogen uit. Na 5 minuten spelen komt er naast de wind die aardig aanwezig is ook nog een lekker buitje om de hoek kijken. KCC/Hijbeko kan na de 10-8 ook lange aanvallen spelen alleen ook nog zonder doelpunt. Pas in de 9e en 10e minuut komt er weer een score op het bord voor KCC/Hijbeko. Een schot van Juliette Wassink, die een zeer sterke wedstrijd speelde en Michiel Last zorgde voor een 12-8 voorsprong. Langs de kant wordt eens druk naar het telefoonnummer van de kantine van Tweemaal Zes gezocht. Even bellen wat de eindstand bij de wedstrijd tussen Tweemaal Zes en Oranje Wit (D) is geworden.  Tot grote blijdschap wordt vernomen dat Oranje Wit (D) met maar liefst 14-11 is verslagen en dus kan KCC/Hijbeko zicht gaan opmaken voor het kampioenschap. Het laatste antwoord van de bezoekers komt al in de 11e minuut van de 2e helft. Ook de wissels bij IJsselvogels helpen niet. KCC/Hijbeko gaat stug door en wil het publiek nog trakteren op een aantal mooie acties en doelpunten. IJsselvogels kan niet helpen dat een groot aantal schoten op de rand eindigen. Met nog 10 minuten te spelen is het 14-9 en de winst is binnen. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt de stand nog verder uitgebreid naar 17-9. Helaas kwam voor de "dubbel" het laatste doelpunt van Ed van der Steen net te laat.

KCC/Hijbeko heeft nu nog één missie. Alleen moet HKC uit Utrecht komend weekend verslagen worden. Na afloop van de wedstrijd tegen IJsselvogels was menig KCC/Hijbeko supporter ervan overtuigd dat het niet meer mis kon gaan. Een beslissingswedstrijd was al een zekerheid. Slechts 1 punt moet in Utrecht opgehaald worden. KCC/Hijbeko gaat niet voor een punt of een beslissingswedstrijd. In de thuiswedstrijd werd HKC (U) werd het al een 18-8 overwinning. Je zou zeggen, een kwestie van tijd. HKC (U) hoeft niet meer, is reeds gedegradeerd maar wil het seizoen goed afsluiten. Men moet het nog wel even doen. Het is in het pinksterweekend, dus reis af naar Utrecht voor het kampioenschap van het vlaggenschip! Aftrap is om 15:30 uur.

Doelpunten: Juliette Wassink 5x, Steven Verhoeff en Michiel Last ieder 3x, Ed van der Steen en Ingeborg Hofland ieder 2x, Wilrik Wassink en Maaike Snelders ieder 1x.