Nadat er de afgelopen jaren door Corona niet voor de Jeu de Boules Nieuwjaars Wisselbeker kon worden gespeeld, was het op zondag 8 januari 2023 wel weer mogelijk.

Nieuwjaarstoernooi 2023 (10)

Het weer werkte mee, zodat er op de buitenbanen kon worden gespeeld. Om elf uur werd begonnen aan de 1e wedstrijd van de 3 die deze dag gespeeld werden. De teams (2 spelers per team) worden door loting samengesteld via een computerprogramma dat door de jeu de boules wordt gebruikt. De spelers spelen voor hun individuele punten maar wel in samenspel met de in die wedstrijd gelote medespeler. Na iedere wedstrijd worden de punten genoteerd.

Na het gebruiken van een lunch werden de 2e en 3e wedstrijd in de middag gespeeld. Tussen deze wedstrijden was er pauze om van de klaargemaakte glühwein te genieten. Daarna kon de stand worden opgemaakt en de winnaars bekend worden gemaakt. Na het drinken van een glas om te toasten op het nieuwe jaar zijn de prijzen uitgereikt.

De wisselbeker is de 1e keer gewonnen in januari 1997, dus er gaat een lange traditie aan het Nieuwjaarstoernooi vooraf en alle winnaars sindsdien zijn vermeld op de voet van de beker. De beker is dit jaar gewonnen door Abdoel el Haik. Hij mag de beker 1 jaar in bezit houden en volgend jaar indien mogelijk weer verdedigen. Hij ontving tevens een herinneringstrofee. De 2e prijs was voor Theo van Bregt en de 3e prijs voor Hans Heere. Deze prijzen bestonden uit een trofee.

Hopelijk is het vanaf nu weer mogelijk om ieder jaar dit Nieuwjaarstoernooi te spelen.

Ada Dommershuijsen,
wedstrijdsecretaris van de Commissie jeu de boules

Klik op de foto of hier voor enkele foto's van dit toernooi.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties