Na het geslaagde 50+ Mixtoernooi van woensdag 25 juni was het wederom aan KCC/Delta Logistiek om het geplande 50+ doublet regiotoernooi van 23 juli, te organiseren. Met de nodige inspanningen van Ada haar kant is het ons toch gelukt om 60 jeu de boulers bij elkaar te krijgen. De vroege vogels uit de regio stonden om tien over negen al bij ons voor de deur, waar na betaling van het inschrijfgeld een envelop mocht worden gekozen. Na het gratis bakkie koffie of thee heeft de voorzitter om 10 uur alle deelnemers gevraagd om een moment van stilte dit naar aanleiding van het overlijden van Dhr. Hans van Ewijk voorzitter van de Jeu de Boulesvereniging Bergambacht.

Aansluitend is met het bestuur overlegd om, naar aanleiding van het tragische voorval van het Maleisische vliegtuig, vlucht MH17,  ’s middags om 4 uur stil te staan uit respect voor alle slachtoffers en hun nabestaanden.

Piet heeft het toernooi geopend en iedereen een sportieve dag gewenst. In verband met de hitte is er op gehamerd dat er regelmatig gerust en gedronken moet worden. Voor diegene die de warmte niet aankunnen is er besloten dat in overleg met je medespelers ook overdekt gebouled kon worden. De eerste 2 wedstrijden werden voor de lunch gespeeld en sommige spelers hadden toen al het idee dat er niets meer te winnen viel.

Na de lunch werden de 2 resterende wedstrijden gespeeld en ja, er waren 3 koppels die alle 4 de wedstrijden hadden gewonnen. Het was nog vrij vroeg in de middag en in overleg is er besloten om vrijwel direct na de laatst beëindigde partij over te gaan tot de prijsuitreiking zodat het moment van stilte ook in alle rust kon plaatsvinden.

Helaas zaten er van KCC/Delta Logistiek geen prijswinnaars bij. Ze hadden wel verdienstelijk gespeeld maar niet goed genoeg om mee te dingen naar de prijzen. Peter Philips heeft niet voor het eerst de eerste prijs behaald maar nu met Corrie van Pelt, 4 gewonnen +27 punten. Op de 2de plaats zijn geëindigd Bas Murk en Barend van Nieuwenhuizen slechts op 1 puntje achter de winnaars. De 3de prijs ging naar Dis van Gool en Jaap van Kouwenhoven. Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd.

De voorzitter bedankte nog alle vrijwilligers voor hun inzet en uiteindelijk liep het tegen de klok van 4 uur. Na het luiden van de klokken in heel het land werd er door alle deelnemers staande een minuut stilte in acht genomen uit respect voor alle slachtoffers en nabestaanden van de tragische vlucht van de Maleisië vliegmaatschappij vlucht MH 17. De voorzitter bedankte iedereen voor hun medeleven en wenste iedereen wel thuis.

Klik op bovenstaande foto of hier voor nog enkele foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties