Wat fijn dat we afgelopen weekend het seizoen met elkaar hebben mogen afsluiten en wat was het een geslaagde dag! De kleinere KCC-ers waren overdag creatief bezig en later op de dag werd er gekorfbald vanaf de D in verschillende poules. We hebben de dag leuk kunnen afsluiten met een BBQ waarna er vervolgens flink gedanst werd onder leiding van DJ Cleo & Laura en de band Soundbites. Deze gezellige dag werd georganiseerd door de Akccie. We willen de leden van de Akkcie ook via deze plek hier nogmaals voor bedanken!

Vanuit het bestuur dan ook een goed moment om nu terug te blikken op het afgelopen jaar.

We begonnen 2022 zonder sporthal Schenkel en midden in een lockdown. Meteen ontstond de vraag: ‘Hoe moeten we dit gaan organiseren als iedereen weer mag gaan sporten?’  

Het antwoord op deze vraag liet echter niet lang op zich wachten, iedereen mocht vanaf eind januari weer gaan trainen. Hier waren wij als bestuur natuurlijk ontzettend blij mee, maar het indelen van alle teams over de verschillende locaties was een uitdagende puzzel. Door een fijne samenwerking met Sportief Capelle en andere Capelse sportverenigingen is het gelukt om hier snel in te schakelen en zo voor elk team trainingslocaties te faciliteren.  

Vanaf februari was het ook weer mogelijk om wedstrijden te spelen met publiek in de sporthal. Ondanks dat dit helaas niet in onze geliefde Schenkelhal kon plaatsvinden, hebben we er wat moois van gemaakt in sporthal Aquapelle. Hier zagen we de selectie, gelukkig weer met volle tribunes, zich in april rechtstreeks handhaven in de Korfbal League en reserve Korfbal League, wat een feest!

Vervolgens kwamen ook de activiteiten weer op gang gedurende 2022. Zo hebben we onder andere op 26 maart weer ons eerste echte KCC-feest gehad. Een neon party waar het weer ouderwets gezellig en druk was. Dat was niet de enige ‘eerste keer na de lockdownperiode’, want er is ook weer een KCC-jeugdkamp georganiseerd waar de F t/m de A de tijd van hun leven hebben gehad in Heeze tijdens het pinksterweekend. Daarnaast heeft ook de jeu de boules hun activiteiten weer opgepakt.

In het najaar van 2021 heeft de Club van 50 verschillende bestedingsdoelen bestempeld waarvan enkele zijn gerealiseerd in het voorjaar van 2022. Zo hebben we bij KCC/CK Kozijnen sinds kort een kleine fitnessruimte ingericht naast de fysioruimte. Zo kunnen ook de geblesseerde spelers alsnog trainen en werken aan hun herstel tijdens de reguliere trainingen bij de club. Daarnaast is onder andere het kangoeroeveld geopend op het grasveld naast de kunstgrasvelden. Een veld waar onze jongste leden veilig kunnen trainen en spelen. Over onze jongste leden gesproken, deze zijn tegenwoordig nog jonger dan hiervoor, want vanaf mei kunnen alle kinderen vanaf 1,5 jaar deelnemen aan de nieuw opgerichte Pukkie klup! Een fantastisch initiatief waardoor kinderen op jonge leeftijd al kunnen deelnemen aan onze mooie vereniging.

Vervolgens hebben in juni tien enthousiaste trainers de cursus Korfbal Trainer 2 (KT2) afgerond, een goed initiatief om de trainingen voor onze jeugd naar een nog hoger niveau te tillen.

Daarnaast hebben we In juni een aantal (jeugd)teams kampioen zien worden, te weten S4, de F2, F3 en de E1. Ook hebben we gezien hoe de A1 de bekerfinale won van KOAG A1. Als laatste, heeft S2 zich weten te plaatsen voor de play-offs voor het kampioenschap van Nederland. Ondanks het verlies in de halve finale, mogen ook zij trots zijn op deze unieke prestatie. Naast al deze mooie prestaties zijn we voornamelijk blij dat iedereen weer wedstrijden heeft mogen spelen het afgelopen seizoen en de club weer leeft zoals voorheen.

Dit waren zomaar een paar hoogtepunten uit het afgelopen half jaar. We hebben natuurlijk nog veel meer mooie dingen bij KCC/CK Kozijnen gedaan en georganiseerd! Dit laat dan ook maar weer eens zien hoe levendig de club weer is geworden na de lockdown periode. Via deze weg willen we jullie allen bedanken voor het leuke seizoen.

Voor nu een hele fijne vakantie en tot volgend seizoen!

Het bestuur

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties