Na het einde van de veldcompetitie heeft de selectie niet alleen veel tijd om zich voor te bereiden op de zaalcompetitie, maar ook tijd om andere dingen te doen. Gisteren reisde de selectie inclusief trainersstaf en andere leden af naar Moerkapelle, waar het op bezoek ging bij onze hoofdsponsor: SO natural, de grootste potorchideeënkwekerij ter wereld.

20161003   KCC bij SO naturalTerwijl fotograaf Peter van Dieren al op zoek was naar een geschikte plaats voor een selectiefoto, werd de selectie gastvrij met koffie en gebak ontvangen door Wouter Smaal, één van de vijf directeuren van het familiebedrijf. Cor van Os opende het woord en gaf aan tevreden te zijn met de samenwerking tussen KCC en SO natural, waarna hij het woord gaf aan Wouter Smaal. Allereerst kreeg de selectie middels een promotievideo te zien hoe het in zijn werk gaat bij SO natural (hier te bekijken), waarna nog verdere informatie werd gegeven, zoal hoe het bedrijf zich staande moet en weet te houden, terwijl er sprake is van veel concurrentie in de orchideeënmarkt. Smaal gaf onder andere aan dat de orchideeën overal in Europa te vinden zijn, in landen variërend van Spanje tot Rusland. Daarnaast vertelde hij hoe de bloemen in perfecte conditie gehouden kunnen worden, en hoeveel weken het kost om een orchidee te laten groeien.

Hierna kreeg de selectie een rondleiding door het immense complex, waar het een kijkje nam in het productieproces van de orchidee. Smaal liet hun bijvoorbeeld één van de energiegeneratoren zien. De generatoren zorgen voor de volledige energieopbrengst binnen het bedrijf. Daarnaast vangt SO natural het regenwater op, dat vervolgens inventief wordt ingezet voor het besproeien van de planten. Daarna vervolgde de selectie haar weg naar één van de kassen, waar het een legio aan orchideeën kreeg te zien. Daar vertelde Wouter Smaal hoe de orchideeën worden verzorgd, wat de benodigdheden zijn voor de perfecte omstandigheden zijn voor de bloem, en hoe lang het duurt tot een orchidee is volgroeid.

Na de rondleiding maakte fotograaf Peter van Dieren nog een teamfoto van de selectie in de kas en de winkel, waarna de avond werd afgesloten na een hapje en een drankje. Tevens mocht de selectie nog een orchidee, waar een hoop aantal weken tijd en precies werk ingezeten heeft, mee naar huis nemen.

SO natural is een prachtig, energiezuinig innovatief familiebedrijf en het was zeer indrukwekkend om te zien hoe alles werkt binnen het bedrijf. Wij zijn de hoofdsponsor daarom ook ontzettend dankbaar voor deze mooie rondleiding.

Fotograaf Peter van Dieren was ook aanwezig bij de rondleiding bij SO natural. Zijn foto's vind je hier. Op ons Youtube-kanaal vind je een video-impressie van deze mooie avond.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties