In de sport vinden we een veilige omgeving voor iedereen essentieel, in het bijzonder voor onze jeugd en G-korfballers. Ongewenst gedrag in de sport komt helaas vaker voor dan je denkt. Omdat voorkomen belangrijker is dan genezen, willen we dit onderwerp ook binnen KCC/SO natural bespreekbaar maken en een actief beleid voeren om seksuele intimidatie zoveel mogelijk te voorkomen. Een goed beleid bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is, naast het hebben van gedragsregels en vertrouwenspersonen (Rob Fase en Wendy van der Waaij), één van de maatregelen waarmee KCC/SO natural een sociaal veilige sportomgeving wil creëren. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen. Daarbij vermindert het de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een daaraan gerelateerde functie binnen de sport kan uitoefenen. 

Het aanvragen van een VOG voor sportvrijwilligers is gratis. Om de aanvraag van de VOG te versimpelen zal KCC/SO natural de aanvraag voor haar vrijwilligers voorbereiden en deels invullen. Alle vrijwilligers ontvangen de komende weken een mail met het verzoek om hun gegevens te controleren. Wij voeren bovenstaande gegevens in en op basis daarvan krijg je een mail van de Dienst Justis. In die mail staat een link waarmee je kunt inloggen met je DigiD en de VOG zelf verder kunt aanvullen en aanvragen.

De VOG krijg je per post toegezonden en kan je inleveren bij één van onderstaande personen. De VOG wordt alleen voor dit doel geregistreerd/opgeslagen en is vijf jaar geldig. Wij gaan er vanuit dat dit proces binnen vier weken na ontvangst van de mail van de dienst Justis afgehandeld kan zijn en zullen jullie na die vijf weken een reminder sturen als we nog niets hebben ontvangen. 

Meer informatie vind je op de website www.gratisvog.nl. Heb je nog vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Rob Fase (06 - 4522 7000), Wendy van der Waaij (06 – 1377 0184) of Mark van der Waaij (06 – 4473 6140).

We gaan ervan uit dat iedereen het belang hiervan inziet en hopen op jullie medewerking zodat al onze vrijwilligers z.s.m. een VOG hebben.

Namens het bestuur van KCC/SO natural,

Wendy van der Waaij
Rob Fase
Mark van der Waaij

PS: ben jij ook vrijwilliger die met onze jeugd werkt en heb je nog geen mail gehad? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties